Tour 2020: Thibaut Pinot houdt pijnlijke knie over aan val

zaterdag 29 augustus 2020 om 23:50
Tour 2020: Thibaut Pinot houdt pijnlijke knie over aan val

foto: Cor Vos

Thibaut Pinot is niet ongeschonden uit de eerste etappe van de Tour de France gekomen. De kopman van Groupama-FDJ wist de hele dag uit de problemen te blijven, maar was betrokken bij de val onder de boog van de drie kilometer. “Thibaut heeft meerdere schaafwonden en pijn aan zijn knie”, zegt ploegdokter Jacky Maillot na afloop. Ook heeft Pinot flinke schade aan zijn rechterschouder.

“Dit was een van de ergste dagen in mijn carrière”, blikt Pinot zelf terug. “Ik denk dat dat voor iedereen gold. Iedereen was bang. Het was alsof we op ijs reden. Er werd zelfs gevallen toen de wedstrijd geneutraliseerd was. Het zorgde voor erg veel stress.”

Groupama-FDJ wacht de eerste behandelingen van de knie van Pinot af, waarna zondag verder gekeken wordt naar de gesteldheid van de klimmer. Ploegbaas Marc Madiot legt uit hoe Pinot over de finish kwam. “Hij was geïrriteerd en had er eventjes helemaal genoeg van, maar ik denk dat alles na een goede nachtrust weer goed is voor morgen. Hij is niet de enige die gevallen is. Ik hoop dat iedereen er goed uit komt.”

foto: Cor Vos

In totaal zijn zeven renners van Groupama-FDJ gevallen in de eerste rit naar Nice. David Gaudu (last van zijn heiligbeen), William Bonnet (last van de schouder en de linkerzij) en Rudy Molard (knieblessure) zijn ook niet ongeschonden, de rest heeft weinig tot geen klachten.

Omdat de jury besloten had om de tijden op te nemen op drie kilometer van de finish, heeft Pinot geen schade opgelopen in het klassement.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Murcia 29 augustus 2020 om 23:57

De knie en Pinot, Ik had gedacht dat we daar na vorig jaar vanaf waren. Ik kan alleen maar hopen dat het meevalt. Echt een renner die de koers kleurt.

Titaantje 30 augustus 2020 om 00:06

Klinkt als een slecht voorteken. Jammer, want iemand die wil koersen en aanvallen. Ook jammer, want ik heb hem in al mijn pooltjes.

user5697 30 augustus 2020 om 00:18

Inderdaad, slecht nieuws. Het zou zomaar kunnen dat we hem reeds als een van de smaakmakers van de Tour mogen afschrijven.

NCK17 30 augustus 2020 om 00:23

Er gaat morgen sowieso gereden worden, dus het valt voor Pinot te hopen dat het meevalt anders kan hij morgen meteen een klap krijgen.

Lalsacien 30 augustus 2020 om 07:31

Na vandaag kan de balans opgemaakt worden wat betreft zijn lichamelijke gesteldheid.

floris_harr 30 augustus 2020 om 01:52

heel jammer, zie hem als een van de weinige die vroeg op een slotklim al durft aan te vallen.

Sephiroth 30 augustus 2020 om 07:01

Hopelijk valt het mee bij deze attractief racende Fransman een beetje geluk is m toch wel gegund

bartp25 30 augustus 2020 om 08:02

Zo balen dat deze man werkelijk altijd wat tegen komt. Hoop dat hij kan herstellen maar ben bang dat als er vandaag gas gegeven wordt hij al op flinke achterstand gaat binnen komen.

VerstandOpNul 30 augustus 2020 om 08:12

Godver, als er íemand is die ik een mooie Tour gun is hij het wel…

leor 16 30 augustus 2020 om 09:46

Klinkt als hopen op een vlot herstel en in de tweede en derde week wat ritjes aanstippen om via de vroege vlucht voor ritwinst te gaan. :(

Net binnen

Populair

Materiaalzone