Tour 2020: Mitchelton-Scott heeft tien namen in voorselectie

donderdag 2 juli 2020 om 14:48
Tour 2020: Mitchelton-Scott heeft tien namen in voorselectie

Adam Yates in de UAE Tour 2020 - foto: Cor Vos (archief)

Mitchelton-Scott moet volgens Cyclingnews nog vier plekken invullen voor het achttal van de Tour de France. Adam Yates, Esteban Chaves, Mikel Nieve en Luke Durbridge zouden al zeker zijn van een selectie. Opvallende afwezige is Simon Yates, die zich op lijkt te maken voor het kopmanschap in de Giro.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Adam Yates is de logische kopman van de Australische formatie, waar het de laatste weken meer over een vermeende overname ging dan over koersen. Nu die overname van de baan lijkt, kan de blik weer gericht worden op de herstart van het seizoen. Yates gaat zijn vijfde Tour rijden, in de hoop zijn beste eindklassering (vierde in 2016, red.) te verbeteren. Chaves en Nieve kunnen hem ondersteunen in de bergen.

Voor de andere vier plaatsen komen naar verluidt dus zes renners in aanmerking: Jack Bauer, Michael Hepburn, Damien Howson, Daryl Impey, Chris Juul-Jensen en Luka Mezgec. Wie daarvan ook gaat, zij lijken vooral een ondersteunende rol te krijgen. Impey en Mezgec hebben het voordeel van hun sterke eindschot, waarmee ze zelf nog zouden kunnen scoren. De Zuid-Afrikaan won vorig jaar nog de Tour-rit naar Brioude vanuit de aanval.

Voorselectie Mitchelton-Scott voor de Tour de France 2020 (29 augustus-20 september)
flag-nz Jack Bauer
flag-co Esteban Chaves
flag-au Luke Durbridge
flag-au Michael Hepburn
flag-au Damien Howson
flag-za Daryl Impey
flag-dk Chris Juul-Jensen
flag-si Luka Mezgec
flag-es Mikel Nieve
flag-gb Adam Yates

Dit artikel delen:

11 Reacties

Etio 2 juli 2020 om 15:31

Leuk dat Chaves een keer naar de Tour gaat, hopelijk kan hij weer dichtbij zijn oude vorm komen. Een ritzege zou heel mooi zijn, ik betwijfel of hij Top 10 zou kunnen rijden. Adam Yates misschien eerder, maar die heeft afgelopen twee jaar niet weten te overtuigen.

Zeer waarschijnlijk dus Simon Yates naar de Giro met Haig, Lucas Hamilton en Zeits. Op papier in ieder geval een relatief sterke formatie voor de klimritten.

0
Vinyakke 2 juli 2020 om 15:36

Vrij matig team toch wel. Vind Simon altijd net wat sterker in de grote rondes. Al is Adam constanter, hij zal geen podium rijden in dit deelnemersveld. Daarbij krijgt Simon in de giro ook nog wsl haig en Hamilton mee. Dat maakt de bezetting in de tour toch mager!

0
Natte spons 2 juli 2020 om 15:49

Daryl Impey, Luke Durbridge, Damien Howson lijken mij indien fit logisch. Dan de keuze tussen Juul-Jensen en Bauer. Bauer is iets meer voor het vlakke, Juul-Jensen wat veelzijdiger, dan zou ik voor Juul-Jensen gaan.
Mezgec naar de Giro?

0
Titaantje 2 juli 2020 om 16:05

Met S Yates kunnen ze beter meer sterke mannen naar de Giro sturen dan naar de Tour. Een Howson bv in de Giro zou mij niet verrassen, dat is een hele nuttige kracht.

0
ChefSpijker 3 juli 2020 om 13:05

Mezgec lijkt me eigenlijk wel vrij zeker voor de Tour. Was vorig jaar al een van de twee reserves en heeft zich sindsdien wel in de kijker gefietst natuurlijk. Kan mooi de Trentin-rol van vorig jaar vervullen. Knechten op 't vlakke in de zwaardere ritten en zelf z'n weg zoeken in de sprintfinales. Waarbij Trentin als aanvaller nog wel wat meer mogelijkheden heeft natuurlijk.

0
dani 2 juli 2020 om 16:12

Als je voor de Giro kiest zoals Simon neem je toch een risico. Hij is nu wel de grote favoriet voor de giro

0
Etio 2 juli 2020 om 17:50

Dat valt nog wel mee denk ik. Carapaz heeft de Giro gewonnen vorig jaar en Yates was door gebrek aan topvorm 8e. Carapaz is denk ik toch wel de grote favoriet als titelverdediger zijnde. Daarachter komen denk ik Yates (winnaar Vuelta 2018) en Nibali (vorig jaar 2e in de Giro en tweemalig eindwinnaar van de Giro). Deze drie hebben allemaal een grote ronde gewonnen (kunnen eigenlijk heel weinig renners zeggen) en daarmee de drie grote favorieten met Carapaz bovenaan. Yates is dus naar mijn mening niet de grote favoriet.

0
Etio 2 juli 2020 om 17:54

Ik moet wel zeggen dat Yates echt enorm goed was in de Giro van 2018, hij leek de klimmen wel op te vliegen. Als hij dat dit jaar 2 dagen langer kan volhouden, wint hij de Giro.

0
harryjohan71 2 juli 2020 om 16:44

Deze kans voor Simon Yates om de giro te winnen, komt er niet snel weer. Volgend jaar verwacht ik een heel sterk deelnemersveld in de giro met de OS in de zomer en de concurrentie wordt alleen maar sterker.

0
dani 2 juli 2020 om 17:22

Moet de Giro dit jaar wel door gaan.

0
Limal 2 juli 2020 om 18:02

Jack Haig uit de Tour-ploeg laten? Die wordt volgens mij dan als luxehelper/schaduwkopman gestuurd naar daar waar ze het meeste kans op succes denken te hebben.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone