Tour 2019: Woods zegt sorry tegen Thomas voor valpartij

zondag 14 juli 2019 om 15:36
Tour 2019: Woods zegt sorry tegen Thomas voor valpartij

foto: Cor Vos

Michael Woods heeft voorafgaand aan de negende etappe van de Tour de France zijn excuses aangeboden aan Geraint Thomas. In de finale van de achtste rit kwam Woods ten val, waarna Thomas ook viel en moest achtervolgen op het peloton. “Ik voel mij verantwoordelijk ja, ik viel”, zegt Woods tegen Cycling Weekly.


“De valpartij was mijn schuld, wat de omstandigheden ook waren. Helaas reed Team Ineos precies achter mij”, legt Woods uit. De fiets van Gianni Moscon brak in twee delen, maar ook Geraint Thomas vloog van de fiets. De kopman kon zijn weg snel vervolgen, maar hij verloor wel tijd op concurrent Thibaut Pinot. “Ik ben niet blij dat ik de wedstrijd van iemand anders heb beïnvloed.”

Woods: Nu voor ritzeges en klassement Urán
“Geraint heeft het recht om teleurgesteld en boos op mij te zijn, maar dit gebeurt. Het is een sport met hoge risico’s en er staat veel op het spel”, aldus Woods, die zijn eigen klassement kan vergeten na de val. De renner van EF Education First verloor bijna een kwartier. “Ik ben niet echt teleurgesteld dat ik niet goed meer in het klassement sta, want ons doel was om voor ritzeges te gaan en Rigoberto Urán te steunen.”

“Ik ga sorry zeggen, maar het is aan hun of ze het willen accepteren”, liet Woods weten. Geraint Thomas zei voor de start tegen Cycling Weekly dat hij niet boos was. “Er was niets wat hij kon doen”, zegt Thomas.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Baukema Tomoulin 14 juli 2019 om 16:06

Pfff overdone dit hele artikel en het uitgebreid verontschuldigen. 90% valt door fouten van anderen. Denk aan Dumoulin en Puccio. Zou Woods ambities hebben om het 10voudige bij Ineos te gaan verdienen?

Casar 14 juli 2019 om 16:14

Wat overdreven nederig van Woods zeg. Iedereeen snapt dat hij niet expres viel

Veloburto 14 juli 2019 om 16:29

Het schijnt dat Woods betaald is door de Franse regering om Thomas te laten vallen, zodat Pinot wat secondes kon pakken

vanSpringel 14 juli 2019 om 17:38

Ik denkt tegenwoordig wel een precies hetzelfde. Kopmannen of concurenten uitschakelen door speciaal daarvoor gecontracteerde renners in de wedstrijd te gaan liggen, zodat er een valpartij ontstaat (wel zonder erg natuurlijk).
Is wel doemdenken, maar af en toe krijg ik wel die neiging.

edit wf: laat insinuaties svp achterwege

Kelder is de Man 15 juli 2019 om 07:41

VanSpringel..
Kelderman schijnt ook grof geld verdiend te hebben toen hij Thomas uitschakelde een paar jaar terug. De renners die al een vaakvallen reputatie hebben, worden doorgaans benaderd voor deze klusjes, zodat het minder opvalt. Het zonder erg gegeven pakt helaas niet altijd goed uit, daar moet harder aan gewerkt worden.

rennerske 15 juli 2019 om 09:07

@ Kelder. Zou inderdaad veel specifieker op getraind moeten worden. Nu is het amateuristisch broddelwerk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair