Tour 2019: Tim Wellens gaat genieten van bolletjestrui

dinsdag 9 juli 2019 om 12:06

Bij Tim Wellens is er voldoende reden tot lachen. In de lastige rit naar Épernay veroverde de Belg van Lotto Soudal de bolletjestrui en hij weet dat hij deze ook na de vierde etappe nog mag aantrekken, mits hij de rit uitrijdt. “Ik kijk uit naar de ervaring”, zegt Wellens voorafgaand aan de etappe naar Nancy, waarin zijn ploeggenoot Caleb Ewan als een van de grootste kanshebbers geldt.

“Ik heb goed geslapen, dus de benen voelen redelijk goed aan. Ik heb niet al te veel last van gisteren, denk ik”, blikt hij terug op zijn lange ontsnappingspoging. “In het begin van de rit hebben we een beetje terughoudend gereden. We hadden wind in de rug, dus je hoefde niet hard te trappen om heel snel te gaan. De laatste vijftig kilometer ben ik voluit gegaan.”

Die inspanningen leverden hem de felbegeerde bergtrui op. “Ik kijk uit naar de ervaring om met de bolletjestrui te rijden. Iedereen weet dat het niet makkelijk is om zo’n leiderstrui te veroveren in de Tour de France, dus ik ben van plan om vandaag en morgen vooral te genieten.”

Vandaag liggen er ook kansen voor een ploeggenoot, dus Wellens zal opnieuw aan de bak moeten: “Caleb Ewan is een van de snelste renners, dus we gaan er alles aan doen om hem naar de massasprint te begeleiden. In Brussel moest ik de sprinttrein brengen, ik denk dat mijn rol vandaag hetzelfde zal zijn.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.