Tour 2019: Kruijswijk kijkt vooruit naar tweede Alpenetappe

vrijdag 26 juli 2019 om 13:56
Tour 2019: Kruijswijk kijkt vooruit naar tweede Alpenetappe

foto: Cor Vos

Steven Kruijswijk kan nog altijd de eerste Nederlandse Tourwinnaar worden sinds Joop Zoetemelk, maar dan zal de Nederlander wel in de aanval moeten in de laatste twee Alpenetappes. “Ik geloof in een mooie afloop, maar dan zal wel alles moeten kloppen. Ik moet er voor gaan”, zo vertelt hij vlak voor de start van de tweede Alpenrit aan de NOS.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Kruijswijk staat nu vierde in het algemeen klassement, aangezien Egan Bernal gisteren goede zaken deed met een late aanval. “Ik had gisteren wel een goede dag, maar ik kon de rest er niet afrijden. Het is kijken of er vandaag een superdag in zit. Het zit echt heel dicht op elkaar”, zo vertelt de kopman van Jumbo-Visma.

“We zullen iedereen in de gaten moeten houden. Het is afwachten wat de juiste tactiek is. Ik geloof zeker in een mooie afloop, maar dan zal wel alles moeten kloppen. Ik moet er voor gaan”, aldus Kruijswijk. De negentiende etappe gaat over de 2770 meter hoge Col de l’Iseran richting de slotklim naar Tignes.

“De Iseran is een lastige klim, aangezien het hoog en steil is. Het leent zich wel om daar al koers te maken, maar het is afwachten wie het gaat doen. Het is te hopen dat de rest wat minder is. Maar ik moet gewoon maximaal naar de streep rijden. Ik heb niet in de hand wat Bernal en Alaphilippe gaan doen. Ik geloof nog dat ik hele goede benen heb”, zo stelt Kruijswijk.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Gras 26 juli 2019 om 14:01

Alaphilippe wint 'gewoon' de Tour. Superknap, sympathieke jongen ook, maar kan niet zuiver gebeuren imo. Hij rijdt het hele jaar al zo. Dat heeft nooit gekund. Renners die soortgelijke seizoenen reden hebben allemaal verboden middelen gebruikt.

Er zit gewoon geen menselijke maat op hem, al acteert hij af en toe wat moeilijke momenten.

0
nobrakes 26 juli 2019 om 14:18

Uit deze tekst maak ik wel op dat hij vooral gaat afwachten op wat anderen doen, vind ik persoonlijk wel echt jammer

0
Kpenty 26 juli 2019 om 14:31

@nobrakes het is ook best logisch toch. Kruijswijk moet het hebben van een 1 op 1 strijd tussen de favorieten. Daarvoor moet de koers vroeg hard gemaakt worden en Jumbo heeft daar niet de ploeg voor. Bennett en De Plus vroeg opofferen met het risico dat Kruijswijk alleen komt te zitten in een groep van 20 man is nadelig voor Kruijswijk. Ze zullen dus bondgenoten nodig hebben en het is dus afwachten of er teams zijn die vroeg oorlog willen maken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone