Tour 2019: Greg Van Avermaet kopman bij aanvalsploeg CCC

maandag 1 juli 2019 om 10:35
Tour 2019: Greg Van Avermaet kopman bij aanvalsploeg CCC

foto: Cor Vos

CCC staat met nieuwe ambities aan het vertrek van de Tour de France. Waar de ploeg de vorige jaren als BMC altijd gokte op klassementsrenners als Cadel Evans, Tejay van Garderen en Richie Porte, ligt de focus nu op ritzeges. Aanvoerder van de ploeg is Greg Van Avermaet.

“Onze Tour de France draait dit jaar volledig om aanvallen, het loeren op goede ontsnappingen en het werken als een team om een etappe te winnen”, zegt ploegleider Fabio Baldato. “We hebben geen pure sprinter en ook geen pure klimmer, maar juist een team van opportunisten wat betekent dat we elke etappe afzonderlijk moeten bekijken hoe we kunnen winnen.” Beoogde kopman in de ploeg is Greg Van Avermaet op basis van zijn palmares en zijn historie in de Tour.

Baldato: “Er zijn enkele etappes die Greg moeten liggen en op deze dagen krijgt hij dan ook de volledige support van de ploeg. Renners als Alessandro De Marchi, Simon Geschke en Serge Pauwels zijn de renners die moeten meespringen in de lange vlucht en zij lieten al zien dat ze kunnen winnen in zulke situaties. Patrick Bevin heeft zijn zinnen gezet op de tijdrit, maar in de Ronde van Zwitserland liet hij zien dat hij in een geweldige vorm verkeert en dat belooft wat.”

Michael Schär en Tourdebutanten Joey Rosskopf en Łukasz Wiśniowski maken de selectie compleet.

Selectie CCC voor de flag-fr Tour de France 2019
flag-nz Patrick Bevin
flag-it Alessandro De Marchi
flag-de Simon Geschke
flag-be Serge Pauwels
flag-us Joey Rosskopf
flag-ch Michael Schär
flag-be Greg Van Avermaet
flag-pl Łukasz Wiśniowski

Dit artikel delen:

21 Reacties

Jean Dumas 1 juli 2019 om 10:37

Ze missen een renner als Dumoulin of Dennis in deze ploeg.

west 1 juli 2019 om 10:47

Ze missen wel meer renners in die ploeg.

Turtlehead 1 juli 2019 om 10:38

Goh, die zag ik niet aankomen (Greg als kopman) ;).
Op papier toch een paar mannen die een etappe zouden kunnen winnen (Geschke, De Marchi, Pauwels, Bevin), maar het is wel erg bij elkaar geraapt.

Hopleijk zien we een sterke Greg. Stel je voor, winnaar van de eerste etappe en gele trui in Brussel…. In één klap seizoen en ploeg gered.

Jungle Man 1 juli 2019 om 10:48

Inderdaad een allegaartje van -individueel- aardige renners die misschien voor een etappezege kunnen gaan. ik zie geen klassementsrenners.
1 Pool in een Pools team…

Geflitst 1 juli 2019 om 10:54

Geshke en Pauwels staan beiden op 3 profzeges in 10 jaar of meer als prof, en het is nu niet dat ze dit jaar de indruk geven daar iets aan te veranderen.
De Marchi, tja, in de Tour zit er wel wat meer talent in de vlucht dan in de Vuelta dus daar heb ik ook geen al te best oog op.
Bevin mag me verrassen, maar ik zie ook niet in welke rit hij zou kunnen winnen.

Dit is gewoon een veredelde versie van Wanty.

vincenzo 1 juli 2019 om 10:54

Waarom geen Mareczko?

[email protected] 1 juli 2019 om 11:36

Omdat die gegarandeerd bij de mooie meisjes al te laat over de streep komt

Dit loopt spaak 1 juli 2019 om 12:40

Omdat etappe 1 al een bultje heeft op het einde. :’)

Frank 1 juli 2019 om 10:54

Allegaartje van ellende. Gaan buiten TTT en ITT met Rosskopf en Bevin weinig klaar spelen. Van Avermaet is over the hill, net als Pauwels. De Marchi kraakt, Geschke komt te kort. Schär had beter bij FDJ kunnen tekenen en Wisniowski had beter wat kunnen leren door bij Ineos te blijven.

limburgia 1 juli 2019 om 12:42

+ 1

Dumoulist 1 juli 2019 om 11:00

Was zou het toch mooi zijn als Kwiatkowski in dit zijn klassementsambities kon verwezenlijken.

Ab Normaal 1 juli 2019 om 12:43

Ik vind het woord ‘maar’de zin: “Patrick Bevin heeft zijn zinnen gezet op de tijdrit, maar in de Ronde van Zwitserland liet hij zien dat hij in een geweldige vorm verkeert en dat belooft wat.” een vreemde.

Als hij puur voor de tijdrit gaat lijkt me het woordje ‘en’ beter passen. Of impliceert ‘maar’ dat hij, doordat hij in een geweldige vorm verkeert, ook aan andere dingen denkt zoals bijvoorbeeld sprinten?

Poeksel 1 juli 2019 om 14:08

Hij wil (zoals wel meer renners) een rit winnen. Over sprinten zegt ie niets.

Scott Sunderland 1 juli 2019 om 12:54

Rampzalige ploeg. Misschien dat De Marchi meedoet voor een etappe. Maximaal.

Geschke is gewoon een knecht. Die ooit veel beter reed. Pauwels vind ik een leuke aanvaller. Dat wel. Hij wint alleen nooit. Van Avermaet ontbreekt het tegenwoordig ook aan de power om echt het verschil nog te maken.

Polleke 1 juli 2019 om 14:01

Mooi hoe hun geniale ploegleider zondag eerst op tv ging verkondigen dat ‘ze de koers zouden openbreken’… toen ze na 2 km allemaal weg waren van het venster waren er 4 gelosten…4 van CCC…faut le faire…

Witte Trui 1 juli 2019 om 16:03

Ergens wel mooi dat deze ploeg op voorhand voor vrijbuiters van enig niveau kiest. Meer dan de usual suspects als de Franse PCT en Wanty. Hopelijk zijn er vluchten die het tot het einde houden.

west 1 juli 2019 om 18:12

Die hadden op volle oorlogssterke naar de Giro en Vuelta moeten gaan. Daar hadden ze goeie kans gehad op meer dan één lucky overwinning. En dan maar voor de Sponsor met een bak Polen naar de Tour, want deze jongens gaan, muv GVA, in de Tour stuk voor stuk nooit de sterkste of snelste van de kopgroep zijn…

Ab Normaal 1 juli 2019 om 19:24

Bevin wel.

Eugert Zhupa 1 juli 2019 om 19:44

We weten allemaal dat CCC gewoon een matige ploeg heeft voor het WT niveau, zonder toppers voor het klassement of in de sprint. Interessante vrijbuitersploeg. Een veel sterkere selectie hadden ze niet kunnen maken.

rennerske 1 juli 2019 om 19:53

Los zand. Niet net niet maar helemaal niet. Arme Greg. Bijt 2x verdienstelijk in het stof met een tweede stek, maar dat is het dan wel voor CCC

bloemist 2 juli 2019 om 09:59

Arme Greg, het is maar hoe je het bekijkt.

Headlines

Materiaalzone

Populair