Tour 2019: Geraint Thomas komt met de schrik vrij na crash
foto: Cor Vos
zondag 7 juli 2019 om 07:25

Tour 2019: Geraint Thomas komt met de schrik vrij na crash

Geraint Thomas leek de openingsetappe van de Tour de France zonder kleerscheuren door te komen, maar de Brit ging in de slotfase toch onderuit. Gelukkig voor de 33-jarige titelverdediger bleek de schade mee te vallen. “Het was een vrij zachte valpartij. Het gaat goed met me”, zo vertelde Thomas na afloop.

Voor de renner van Team Ineos is het echter geen lekker begin van de Tour, helemaal omdat hij ook al ten val kwam in de Ronde van Zwitserland. “Het was gelukkig geen zware valpartij. Ik gaf mezelf nog voldoende ruimte om de daadwerkelijke val te ontwijken”, zo doelt hij op de crash van onder meer Dylan Groenewegen.

“Ik had echter geen tijd meer om de hekken te ontwijken, waardoor ik viel. Het belangrijkste is echter dat ik geen schade heb opgelopen”, aldus Thomas, die uiteindelijk in dezelfde tijd werd geplaatst als winnaar Mike Teunissen. “We reden verder de hele dag vooraan, met dank aan een goede communicatie.”

Over ploegentijdrit: “We gaan 100% voor de ritzege”
“We moeten de eerste week vooral veilig zien door te komen”, zo vertelt Thomas. Vandaag mag de Brit – samen met zijn teamgenoten – als eerste beginnen aan de ploegentijdrit. “Het is echt een belangrijke etappe. We gaan 100% voor de ritzege, maar er zijn nog meer goede teams”, zo besluit de titelverdediger.


Tour 2019: Voorbeschouwing ploegentijdrit in Brussel

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
7 juli 2019 09:16
Ik heb zelf nog nooit een zachte valpartij mee mogen maken.
7 juli 2019 11:27
Hij zal wel de remmen hard hebben ingeknepen maar door gebrek aan ruimte in het hek kwam met zijn stuur, waardoor hij viel maar zijn snelheid zal wel dermate laag hebben gelegen.

Reacties zijn gesloten.