Tour 2019: Droom komt uit voor Julian Alaphilippe na veroveren gele trui
foto: Cor Vos
maandag 8 juli 2019 om 17:26

Tour 2019: Droom komt uit voor Julian Alaphilippe na veroveren gele trui

Een droom van Julian Alaphilippe is maandag uitgekomen. De Fransman van Deceuninck-Quick-Step veroverde de gele trui in de etappe naar Épernay door naar de overwinning te soleren. “Het veroveren van de gele trui is een droom die ergens in mijn achterhoofd zat”, vertelt Alaphilippe na de finish. 

“Ik heb wat tijd nodig om dit te realiseren”, gaat hij verder. “Ik dacht aan de overwinning, maar niet aan de gele trui. Ik heb me onderweg niet al te veel vragen gesteld omdat er meerdere opties waren om de etappe te winnen. Ik kon wachten op de laatste 300 meter, maar ik kon ook van ver aanvallen.”

“Ik voelde me goed, dus ik heb aan Dries gevraagd om door te trekken op een van de heuvels. Ik zou daarna wel zien wat er zou gebeuren op de top, maar ik kwam alleen te zitten. Vervolgens heb ik mezelf geen vragen meer gesteld en ben ik doorgereden”, legt de nieuwe geletruidrager zijn keuze uit om ten aanval ten trekken.

Verdedigen van de gele trui
Nu gaat Alaphilippe proberen zijn gele trui zo lang mogelijk te verdedigen. Maar hoelang is lang? “Ik was nooit eerder zo sterk op de fiets als dit jaar, dus ik zal ervoor knokken om hem zo lang mogelijk te houden. Echter, La Planche des Belles Filles zal te zwaar zijn, denk ik. Morgen zullen we werken voor de sprint van Viviani en om de trui de verdedigen”, aldus Alaphilippe.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
8 juli 2019 17:29
Knap gereden en verdiend gewonnen, maar damn die motoren...
Ze leren het nooit :(
8 juli 2019 17:31
Matje had hier een stokje voor kunnen steken
8 juli 2019 17:40
Geweldige renner en wat een seizoen en tja die motoren reden ook net voor de achtervolgers en zonder motoren geen beelden.
8 juli 2019 17:49
Niet verwonderlijk dat Julien graag had dat Dries ook bij tekende
8 juli 2019 17:54
Je zag dat hij vaak angstig achterom keek om te zien waar van der Poel was.
8 juli 2019 23:22
Pfff gezeur over de motards... Er rijdt een Fransman solo richting de meet in de Tour... Daar hoort toch een beetje motorpacing bij of wat?

Reacties zijn gesloten.