Tour 2019: Alaphilippe hoopt geel tot in Pau vast te houden

dinsdag 16 juli 2019 om 14:08
Tour 2019: Alaphilippe hoopt geel tot in Pau vast te houden

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe staat na tien etappes eerste in het klassement van de Tour de France. Toch verwacht het Franse goudhaantje van Deceuninck-Quick Step niet dat hij zijn gele trui tot in Parijs weet te behouden: “Er moet nog veel geklommen worden en ik ben me ervan bewust dat ik die trui opnieuw zal moeten afstaan”, laat Alaphilippe optekenen in De Telegraaf. Wel hoopt hij de individuele tijdrit in het geel af te kunnen haspelen.

“Ik heb enorm genoten van deze eerste tien dagen in de Tour de France”, aldus de 27-jarige renner op de eerste rustdag. “Ik verspeelde mijn trui weliswaar even, maar ik knokte me terug in het geel en daar ben ik trots op. Alles wat nu nog volgt in de Tour is bonus, mijn Tour is al geslaagd.”

“Toen het parcours van de Tour werd gepresenteerd, wist ik dat er mogelijkheden waren om iets moois te realiseren”, vervolgt Loulou. “Ik heb echt toegewerkt naar die eerste week, die eerste tien dagen. Niet naar het einde van de Tour. Dat is anders dan vorig jaar. Het zwaarste deel van de Tour moet nog komen met de Pyreneeën en de Alpen. Er moet nog veel geklommen worden en ik ben me ervan bewust dat ik die trui opnieuw zal moeten afstaan.”

“Het is niet dat ik me moe voel, ik voel me op dit moment sterker dan ooit, maar dat kan keren”, weet Alaphilippe. “Ik hoop die trui nog tot en met de tijdrit in Pau te dragen. Dat zou speciaal zijn, om als laatste te mogen starten.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Cadellie 16 juli 2019 om 14:12

Hij wint de Tour hoor

Rhohan 16 juli 2019 om 14:25

Ooit bedoel je? Dit jaar sowieso niet en waarschijnlijk de komende 2 jaar ook niet.

Jean Dumas 16 juli 2019 om 14:12

Waarschijnlijk scenario, al is de aanloop van de donderdagrit uitermate geschikt voor een monsterontsnapping met een grote groep die veel voorsprong krijgt.

Ab Normaal 16 juli 2019 om 14:36

Dat zal DQS dus wel niet toestaan dan als er iemand in de kopgroep zit die te dichtbij staat.

Jean Dumas 16 juli 2019 om 15:04

Vanaf donderdag neemt INEOS die rol over.

Rudie Marien 16 juli 2019 om 14:23

Hij kan ooit de tour winnen, maar niet dit jaar. Heeft al te veel krachten verspeeld de voorbije week. Alles op Mas bij Deceuninck, maar of aan Thomas / Bernal (en INEOS) iets te doen is……ik twijfel eraan.

skylimit 16 juli 2019 om 15:25

Hij zal de afdaling naar Bagneres-de-Bigorre nodig hebben om zijn gele trui te behouden voor Pau, daarvoor moet hij eerst erop de Peyresourde er ook nog wel bij zien te blijven.

sooike 16 juli 2019 om 15:37

Ijdele hoop !

john 16 juli 2019 om 18:20

Zolang de motoren bij hem in de buurt blijven,en hij zelf de bidon gaat halen moet het lukken

Olly 17 juli 2019 om 08:20

Weer een goed klimmende Fransoos zonder individuele tijdrit. Kansloos voor geel in Parijs. Daar zal hij eerst eens aan moeten werken. Overigens zegt hij niet dat hij de tour gaat/wil winnen in dit artikel.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.