Adam Yates: “Ik ken La Planche des Belles Filles goed uit mijn amateurtijd”

donderdag 11 juli 2019 om 11:43

Adam Yates wist als amateurwielrenner al van La Planche des Belles Filles. De Britse kopman van Mitchelton-Scott reed namelijk voor hij prof werd voor de Franse amateurploeg CC Etupes, gevestigd in het nabijgelegen Montbéliard. “Dus ik ken de klim wel goed, alleen de nieuwe gravelsectie niet”, zegt Yates.


“De slotklim is heel steil vanaf de voet. Daarna richting de top is een vlakker stukje, voor het weer omhoogschiet over de twintig procent. Vanaf daar is de nieuwe kilometer op het gravel. Dat ken ik nog niet, maar we zullen het wel zien vandaag”, aldus de Brit.

Niet wachten
Dit jaar kent de aanloop naar La Planche des Belles Filles zes beklimmingen. Bij de eerdere finishes op de Vogezen-klim was de aanloop minder zwaar. “Dat maakt een groot verschil. Het is een lastige dag. We hebben al wel wat stressvolle finales gehad. Nu hebben we eerst veel beklimmingen, dus meer renners zijn moe voor de slotklim.”

Yates verwacht dat de toppers niet stil blijven zitten op de slotklim van eerste categorie. “De andere klassementsrenners en ik zullen niet wachten. Het is de eerste test voor mijn benen en om de benen van anderen te testen. Na vandaag weten we meer”, vertelt Yates.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Kwiat 11 juli 2019 om 12:00

In 2014 was de aanloop naar Planche des Belles Filles niet vlak toch? Kan me nog herinneren dat Contador destijds uitviel en Martin cols voor kwiat op kop reed.

Smartijn 11 juli 2019 om 12:14

was zeker niet vlak. Die etappe lijkt er op die van dit jaar. Laatste 35 km is denk ik een kopie.

Navardauskas 11 juli 2019 om 15:45

Klopt, in 2014 was hij pittig met ook 3x 1e cat en wat kleinere beklimmingen op de weg.

In 2017 was het nagenoeg vlak met alleen een 3e cat bergje op 2/3 koers en dan recht omhoog.

Dit zal de taaiere klimmers beter liggen, dan zijn de benen warm gedraaid.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.