Tour 2018: UAE Emirates koestert ambities met Daniel Martin

vrijdag 29 juni 2018 om 13:46
Tour 2018: UAE Emirates koestert ambities met Daniel Martin

foto: Sirotti

UAE Emirates heeft vandaag bekendgemaakt welke renners kopman Daniel Martin bijstaan in de Tour de France. De 31-jarige Ier koos ervoor om zich in 2018 weer te richten op de Tour de France en kreeg het vertrouwen van zijn ploeg. Europees kampioen Alexander Kristoff mag voor zijn eigen kansen rijden in de massasprint.

Voor Daniel Martin wordt het zijn zesde deelname aan de Tour de France. Sinds 2012 is hij bijna elk jaar van de partij, alleen in 2014 ontbrak hij. Zijn beste klassering is de zesde plaats, die hij vorig jaar behaalde in dienst van Quick-Step Floors.

“De Tour de France is mijn grootste doel sinds ik tekende bij UAE Emirates”, zegt Martin. “Ik ben van plan de koers etappe voor etappe aan te vangen en de best mogelijke resultaten te behalen. De Tour is eigenlijk in tweeën te delen en de eerste negen dagen zullen verraderlijk zijn en elke keer nieuwe uitdagingen voorschotelen. Ik ben er echter van overtuigd dat we een geweldig team hebben dat me in een goede positie naar de bergen kan brengen. Alles is goed gegaan sinds de Dauphiné en ik kijk ernaar uit om te beginnen.”

Rui Costa geeft forfait
Rui Costa moest de Tour de France noodgedwongen laten schieten. De knieblessure waar de 31-jarige Portugees al enige tijd mee kampt is niet voldoende hersteld, waardoor de drievoudig ritwinnaar zich noodgedwongen moest terugtrekken.

flag-ae UAE Emirates voor de flag-fr Tour de France
flag-co Darwin Atapuma
flag-hr Kristijan Durasek
flag-it Roberto Ferrari
flag-no Alexander Kristoff
flag-it Marco Marcato
flag-ie Daniel Martin
flag-au Rory Sutherland
flag-it Oliviero Troia

Dit artikel delen:

11 Reacties

Jan Blokland 29 juni 2018 om 13:58

Leuke ploeg. Kristoff zal er heus wel weer staan. Rit 5 en 6 is wel wat voor Daniel Martin.
Verder eerst even kijken hoe Martin de eerst negen dagen is doorkomt.

paul_devries001 29 juni 2018 om 14:07

Die rit naar Mûr de Bretagne is iets voor Martin, alhoewel Sagan er ook waarschijnlijk er nog aanhangt

squadra 29 juni 2018 om 14:13

Zie Martin met deze ploeg al minimaal 2 minuten op de topteams verliezen in de TTT. Daarnaast ben ik benieuwd hoe Martin over de kasseien gaat rijden, maar eerlijk gezegd heb ik daar weinig vertrouwen in. Het kan goed zijn dat Martin al uitgeschakeld is voor het podium voordat de eerste echte berg beklommen moet worden.

Scott Sunderland 29 juni 2018 om 14:35

Ben Swift is echt een flop geworden bij deze ploeg. Had grootste plannen toen hij wegging bij Sky. Heeft terecht de selectie hier niet gehaald. En volgend jaar ongetwijfeld een andere ploeg zoeken.

ivo001 29 juni 2018 om 14:47

Die Troia kan wel een TTT rijden hoor, die trok er flink aan tijdens de Hammer Series.

bilthoven 29 juni 2018 om 15:08

@ Scott Sunderland. Helemaal met je eens. Swift heeft net zoals Kennaugh trouwens sinds zijn vertrek bij Sky er helemaal niets meer van gebakken. Onbegrijpelijk. Dat hij talent heeft en een stukje kan fietsen heeft hij de afgelopen anderhalf jaar maar één keer bewezen: zijn 5de plaats tijdens het WK vorig jaar in Noorwegen.

Jean Dumas 29 juni 2018 om 15:12

De ploeg lijkt structuurloos, terwijl het eigenlijk het oude Lampre is met een buitenlandse suikeroom. Op Martin na heb ik er niet zoveel fiducie in.

Viktrodriguez 29 juni 2018 om 15:24

@Jean Dumas: Wat dat betreft is er dus niet zoveel veranderd bij die ploeg, want ook Lampre was nooit de best georganiseerde ploeg van het WT-zooitje. Alleen de financiële structuur en licentiehouder zijn voor zover ik weet veranderd, de leiding is nog steeds dezelfde.

Dat die Ben Swift een flop is zegt mij niet zoveel, want Alexander Kristoff en Daniel Martin zelf bakken er ook nog niet zoveel van dit jaar. Toch vind ik het opvallend dat Swift niet meegaat, want diens taak was toch echt, samen met Roberto Ferrari, Kristoff piloteren in de sprints.

hardfietser 29 juni 2018 om 15:30

Swift heeft ook gewerkt aan zijn klimcapaciteiten de afgelopen jaren. Dus had ook in de bergen wat kunnen betekenen voor Martin. Dan maar in de Vuelta?

Ingmar 29 juni 2018 om 16:55

Wie heeft eigenlijk die bullshit ‘etappe per etappe’ uitgevonden ? Alsof er iemand ooit een koers per 2 etappes aanvat.

Verweggistan 29 juni 2018 om 22:18

Geen Noorse maatjes mee voor Kristoff. Opvallend. En Troia is de derde WT coureur tot nu toe die deze Tour debuteert in een grote ronde. Jansen en Gaudu zijn de andere twee.

Headlines

Materiaalzone

Populair