Tour 2018: Bahrain Merida bouwt ijzersterke ploeg rondom Nibali

Door , woensdag 27 juni 2018 om 13:33
Tour 2018: Bahrain Merida bouwt ijzersterke ploeg rondom Nibali

foto: Sirotti

Vincenzo Nibali zal in de aankomende Tour de France kunnen rekenen op een ijzersterke formatie. De Italiaan – in 2014 winnaar van La Grande Boucle – krijgt onder meer de gebroeders Izagirre en Domenico Pozzovivo in steun.

De inmiddels 33-jarige Nibali heeft zich de afgelopen weken op de Passo San Pellegrino voorbereid op La Grande Boucle. Hij zal nog één koers rijden in aanloop naar de Franse ronde; het Italiaans kampioenschap op de weg in Boario Terme.

De winnaar van Milaan-San Remo heeft een overvloed aan ‘knechten’ bergop. Met Gorka Izagirre neemt Bahrain Merida een man in vorm in mee. De 30-jarige renner kroonde zich het voorbije weekend tot Spaans wegkampioen, nadat hij eerder al als tweede eindigde in de individuele tijdrit. Zijn broer Ion – die ook onderdeel uitmaakt van de Tourselectie – eindigde in diezelfde tijdrit als derde.

Met Domenico Pozzovivo en Franco Pellizotti beschikt Nibali over nog twee erkende berggeiten. Pozzovivo eindigde onlangs nog als vijfde in de Giro d’Italia, terwijl de 40(!)-jarige Pellizotti in de voorbije Vuelta a España bergop nog een belangrijke rol vervulde voor Lo Squalo.

Bahrain Merida speelt Colbrelli uit in de sprints 
De selectie wordt aangevuld met Kristijan Koren, Heinrich Haussler én Sonny Colbrelli. Die laatste zal zijn kans mogen gaan in de sprints. De 28-jarige Italiaan liet onlangs nog zijn goede vorm zien, door in de Ronde van Zwitserland ten koste van Fernando Gaviria en Peter Sagan naar ritwinst te spurten.

Naast Nibali zullen ook Pozzovivo, Colbrelli en Pellizotti zaterdag aan de start staan van het Italiaans kampioenschap.

Selectie flag-bh Bahrain Merida voor flag-fr Tour de France 2018
flag-it Sonny Colbrelli
flag-au Heinrich Haussler
flag-es Gorka Izagirre
flag-es Ion Izagirre
flag-si Kristijan Koren
flag-it Vincenzo Nibali
flag-it Franco Pellizotti
flag-it Domenico Pozzovivo

Dit artikel delen:

18 Reacties

ProfrondeZevenbergen 27 juni 2018 om 13:43

Mooi team!

Bertvd 27 juni 2018 om 13:44

Met het zwaartepunt op het einde zie ik de haai best ver komen

Verweggistan 27 juni 2018 om 13:52

Haussler!

RJ velo 27 juni 2018 om 13:59

goede ploeg voor de bergen maar denk dat ze in de ploegentijdrit toch veel in zullen moeten leveren

TykkeThor 27 juni 2018 om 14:00

Ploegentijdrit gaat Nibs opbreken vrees ik. Al is Nibali op achterstand natuurlijk een mooi vooruitzicht voor op de kasseien en in de bergen.

Pédaleur de charme 27 juni 2018 om 14:37

Is toch best een aardig team voor de ploegentijdrit? De meesten kunnen een behoorlijke tijdrit rijden. Voor de kasseien is Nibali wel ns sterker omringd geweest.

ivo001 27 juni 2018 om 14:40

Lekker team zeg!

Benieuwd of Pozzovivo zelf nog een klassement kan rijden. Is niet ingestort in de Giro, benieuwd of hij samen met Froome en Dumoulin nog een rol kan spelen.

ivo001 27 juni 2018 om 14:44

@Pedaleur

Haussler zou hem daar toch aardig moeten kunnen bijstaan?
https://www.procyclingstats.com/rider/heinrich-haussler/statistics/top-classic-results

squadra 27 juni 2018 om 14:46

zo'n slechte ploeg voor de ploegentijdrit is dit toch ook weer niet. Pelizotti en Pozzovivo is inderdaad niet best om in je team te hebben voor zo'n rit, maar de overige zes kunnen toch wel de nodige snelheid ontwikkelen. Ik denk dat het verlies beperkt blijf tot rond de minuut of net daarboven op de echte topteams in de TTT. Daarnaast zullen er ook al de nodige uitvallers zijn in de eerste etappes, dus het kan best zijn dat sommige teams maar met 5, 6 of 7 man starten. Daarom vind ik ook dat een TTT alleen zou moeten plaatsvinden als het de eerste etappe is.

TrEb 27 juni 2018 om 14:49

benieuwd of Colbrelli in de sprints kort kan eindigen. Voor de groene trui zie ik hem wel top 5 rijden, ten opzichte van de echte sprinters (Kittel, groenewegen etc. ) pakt hij punten in heuveletappes.

jsprunk 27 juni 2018 om 14:53

In eem heuvelachtige tijdrit komt Pozzovivo vaak best goed vooruit. Je zit alleen als tweede man vol in de wind :)

Martinbosui 27 juni 2018 om 15:32

Zullen toch wel wat gaan verliezen in de TTT. En ik Heb medelijden met de renner die dan achter Pozzovivo komt te zitten…

leegloper 27 juni 2018 om 15:35

Ten opzichte van de Tour van 2017 blijven:
Ion Izagirre
Sonny Colbrelli

Eruit gaan:
ARASHIRO Yukiya
BOLE Grega
BOZIC Borut
BRAJKOVIČ Janez
CINK Ondrej
GRMAY Tsgabu
MORENO Javier

Erin komen:
Heinrich Haussler
Gorka Izagirre
Kristijan Koren
Vincenzo Nibali
Franco Pellizotti
Domenico Pozzovivo

Goede wissel.

jooprioolpijp 27 juni 2018 om 16:21

Weet niet of dit ‘m gaat worden. Voor mijn gevoel lijkt Bahrain op papier vaak veel sterker dan er uiteindelijk uitkomt – wellicht valt dat feitelijk wel mee. Ben in elk geval blij dat Nibali d’r vol voor gaat. Al ben ik geen fan van de persoon, het is een attractieve rijder.

Sonsbach Allstars 27 juni 2018 om 18:59

Knap team hoor! Alleen Colbrelli is een dissonant; vol voor het klassement gaan had ik met een andere renner gedaan.

Jan Blokland 27 juni 2018 om 19:57

@squadra. Hoezo uitvallers. De ploegentijdrit is al de derde etappe. En als er uitvallers zouden zijn dan is het door een valpartij tussen de sprinters.
Volgens mij hoef je het daar niet van te hebben in een ploegentijdrit.

assen 27 juni 2018 om 20:53

In de TTT verliest ie tijd ja, maar in de kasseinrit zou een Nibali zonder pech niemand nodig moeten hebben. Maar Haussler was vroeger een klassierspecials toch? Die klopte Langeveld toch nog in 1 van die Vlaamse openingsklassiekers?

Verder word ik wel een beetje tureluurs van die ‘Bahrain selectie treedt aan met ijzersterke selectie’ posts voor veel koersen, terwijl ze die koersen nooit winnen. ;-)

Schollekop 28 juni 2018 om 07:52

In de ploegentijdrit zullen ze denk ik rond de minuut op de besten (BMC, Sky, Sunweb en Mitchelton Scott) in gaan leveren. Op de kasseien en in de afdalingen zou Nibali dan weer wat terug kunnen winnen.