Total Direct Energie versterkt zich met Chris Lawless

dinsdag 17 november 2020 om 10:04
Total Direct Energie versterkt zich met Chris Lawless

foto: Cor Vos

Total Direct Energie is druk bezig om zich te versterken voor 2021. De Franse formatie heeft vandaag de komst van Chris Lawless aangekondigd. De 25-jarige Brit, een jaar geleden nog winnaar van de Tour de Yorkshire, komt over van INEOS Grenadiers.

Het is opvallend dat Lawless volgend jaar zal uitkomen voor Total Direct Energie, aangezien de Brit nog een jaar onder contract stond bij INEOS Grenadiers. “Ik kan niet wachten om deel uit te maken van mijn nieuwe ploeg. Het is een beetje een sprong in het diepe, aangezien ik altijd voor Britse ploegen heb gereden. Het is echter wel een geweldige uitdaging.”

Lawless heeft een redelijk snelle sprint in de benen, maar heeft ook een voorliefde voor de voorjaarsklassiekers. “Ik hoop in de toekomst nog beter te presteren in de klassiekers. Ik voel dat ik dit jaar een extra stap heb gezet en ik zal nog meer leren aan de zijde van Niki Terpstra”, zo laat de nieuwste aanwinst weten in een perscommuniqué van Total Direct Energie.

‘Sterke persoonlijkheid’
“We moeten nog kijken naar mijn precieze rol binnen het team, maar ik denk wel dat ik mag jagen op overwinningen.” Teammanager Jean-René Bernaudeau vult aan: “Chris is getalenteerd en heeft een sterke persoonlijkheid. Dit is voor Total Direct Energie een geweldige transfer, aangezien Chris winnaar is van de Tour de Yorkshire en van INEOS Grenadiers komt.”

Total Direct Energie wist eerder al Pierre Latour, Alexis Vuillermoz, Alexandre Geniez, Fabien Doubey, Víctor de la Parte en Cristian Rodríguez aan te trekken, maar Bernaudeau is nog niet klaar. “We zullen de selectie voor 2021 gereed maken voor aankomende vrijdag”, zo klinkt het.

Dit artikel delen:

9 Reacties

hartstikkebedankt 17 november 2020 om 10:12

Ze zijn bij Ineos duidelijk ruimte aan het maken voor de komst van Boasson Hagen :p

Chasse_patate 17 november 2020 om 10:16

DIe ook naar total gaat

hartstikkebedankt 17 november 2020 om 10:19

Ja, dat betwijfel ik dus nu

Sagan=hulk 17 november 2020 om 10:19

Eerder ruimte voor de komst van Vlasov. Vreemde transfer, deze Lawless had nog een contract voor 2021 bij de ploeg.

Scott Sunderland 17 november 2020 om 13:32

Inderdaad. Ruimte gemaakt voor Vlasov. En ik ga ervanuit dat Geoghegan Hart ook blijft.

Sephiroth 17 november 2020 om 10:22

Lawless leek toch leuk te rijden, maar met boason hagen en terpstra heeft hij iig een leuke leadout in een sprint klassieker :)

john 17 november 2020 om 10:41

Ja dan wordt het toch sprinten op 10 min na binnenkomst peloton ,als Terpstra de leadout is

Sephiroth 17 november 2020 om 10:57

boasson als leadout en terpstra daarvoor :P

bilthoven 17 november 2020 om 11:30

Heeft dit jaar heel weinig laten zien bij Ineos. Men zal daar dus best blij zijn dat er op deze manier wat onverwachte ruimte binnen de selectie ontstaat.

Headlines

Materiaalzone

Populair