Toprenners verloten kampioenstruien voor het goede doel

vrijdag 24 december 2021 om 10:08
Toprenners verloten kampioenstruien voor het goede doel

Victor Campenaerts is de initiatiefnemer - foto: Cor Vos

Victor Campenaerts komt, samen met enkele collega-wielrenners, met een loterij voor het goede doel. Tot en met maandag kunnen wielerliefhebbers een lootje kopen en zo kans maken op unieke kampioenstruien van onder meer Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe. De opbrengst van de truitjes gaat naar de Zuid-Afrikaanse organisatie Qhubeka.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Victor Campenaerts reed de voorbije twee seizoenen voor Qhubeka NextHash en kwam zo in aanraking met non-profitorganisatie Qhubeka. Qhubeka wil graag mensenlevens veranderen door middel van de fiets. De organisatie doet dit door fietsen te schenken aan schoolkinderen in Afrika. Campenaerts: “De organisatie ligt me na aan het hart. Ze kopen fietsen voor schoolkinderen. Op die manier hoeven ze niet meer te voet naar school. Op voorwaarde dat ze hun best doen.”

De houder van het werelduurrecord, die volgend jaar overigens zal uitkomen voor Lotto Soudal, wil graag zijn steentje bijdragen en is dan ook de grote man achter de loting. “Om Qhubeka te steunen, hebben we samen met het kledingmerk The Vandal een loterij op poten gezet. Ik heb heel wat collega-renners gevraagd om hun shirt te verloten en dat doen ze met veel plezier. Er is geen enkele coureur die ik heb moeten overtuigen”, citeert Sporza.

foto: Victor Campenaerts

Toppers als Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Julian Alaphilippe, Jasper Stuyven en Yves Lampaert dragen hun steentje bij en hebben inmiddels een truitje geschonken. Tot en met maandag is het mogelijk om een lootje te kopen en dus kans te maken op een uniek en gesigneerd truitje. Een lootje kost vijf euro. De loting zal volgende week plaatsvinden. Via de website van The Vandal is het mogelijk om mee te doen aan de loting.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wheely 24 december 2021 om 12:35

Mooi initiatief van Victor. Super dat Flip, Wout en Matje meedoen.

0
Dantiest 24 december 2021 om 12:49

ah kijk wat een lieverds

0
Cochise 24 december 2021 om 13:53

Het is eens wat anders dan geld inzamelen om de boete aan Nuyens terug te betalen.

Nee grapje, geëngageerde kerel die Campenaerts. Dat siert hem!

0
ssj 24 december 2021 om 18:40

Verrassend dat Benoot zijn DSM shirtje wil verloten ;)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone