Topfavoriet Van Aert: “Ruige omstandigheden, ik hou er stiekem wel van”

zondag 26 maart 2023 om 10:50
Topfavoriet Van Aert: “Ruige omstandigheden, ik hou er stiekem wel van”

foto: Cor Vos (archief)

Met een zege in de E3 Saxo Classic al op zak, hoopt Wout van Aert vandaag ook te scoren in Gent-Wevelgem. De kopman van Jumbo-Visma won twee jaar geleden al eens in Wevelgem en is vandaag de grote favoriet voor de overwinning.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Van Aert keek voor de start vooruit op de ruim 260 kilometer lange klassieker. “Waarom ik hier wel aan de start sta? Ik vind het een supermooie klassieker en wil deze koers graag nog een keer winnen. Het was altijd al het idee om Gent-Wevelgem te rijden, om dan een week toe te werken naar de Ronde van Vlaanderen.”

De weergoden zijn de renners vandaag niet gunstig gezind, maar dit deert de 28-jarige klassiekerspecialist niet. “Ik hou stiekem wel van deze ruige weersomstandigheden. Het schrikt me zeker niet af. Het maakt de koers nog zwaarder en dat ligt me wel.”

Van Aert is de duidelijke kopman van Jumbo-Visma, maar de ploeg heeft met Christophe Laporte (vorig jaar nog tweede) en Olav Kooij nog twee serieuze kanshebbers in de gelederen. Mocht de wedstrijd toch uitdraaien op een sprint met een omvangrijke groep, dan is Kooij wellicht de man om het af te maken namens de Nederlandse formatie.

Lees ook:
Deelnemers Gent-Wevelgem 2023
Lees ook:
Voorbeschouwing: Gent-Wevelgem 2023 – Alle sprinters tegen Wout van Aert?

Kooij heeft een duidelijke opdracht: “Heuvelzone zo goed mogelijk overleven”
De pijlsnelle Kooij stond Sporza voor de start ook te woord. “Het is aan mij om te volgen en proberen de heuvelzone zo goed mogelijk te overleven. Dan hebben we eventueel – met mij als sprinter – nog een troefkaart achter de hand. Er zijn een hoop ploegen met een sprinter aan boord.”

“We hebben binnen de ploeg meerdere sterke mannen om de forcing te voeren in de heuvelzone. Het is de vraag of er na de heuvelzone nog sprake is van organisatie in de groep daarachter. Het is dan aan mij om mee te zitten en voor een sprint te gaan, als we een sprint krijgen. Het is wel mijn eerste Gent-Wevelgem en start dus met wat vraagtekens, maar wel met een goede moraal.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

De Ezel van Eindhoven 26 maart 2023 om 11:48

Mooi om deze jongens bij de ploeg te hebben. Is genieten afgelopen jaren, hopelijk gaat het nog lang zo door!

1
djerkson 26 maart 2023 om 11:06

Ruimte genoeg voor een plan B/C. Ik gok dat Kooij niet ver zal zitten bij de laatste Kemmelpassage, dit op basis van zijn beresterke De Panne. Een eerste GW hoeft geen handicap te zijn gezien Girmay vorig jaar. Een nieuw sprintduel met Philipsen misschien?

0
Cochise 26 maart 2023 om 12:00

Mentaal sterk, je hebt al 5 streepjes voor als je jezelf kan wijsmaken dat je houdt van regen.
Zo’n Van Avermaet die op voorhand zegt dat ze niks van hem moeten verwachten omdat hij niet van regen houdt, daar zou ik niet mee lachen als ploegleider. Hoeveel “kansen” heeft zo’n renner nog op een jaar, hoop en al 5-6 Vlaamse koersen? Dan gaat hij een van die wedstrijden nog wat lopen mokken dat het regent en hij snel weer in de bus zal zitten.

0
Cochise 26 maart 2023 om 12:13

En dan gaat Van Avermaet 5 minuten later in de vroege vlucht. Goed dat hij er toch wat van probeert te maken.

0
Wim Kruithof 26 maart 2023 om 12:57

Zou prachtig zijn indien van Aert de zege kan opluisteren, maar vooral prioriteit vind ik dat hij gevrijwaard blijft van valpartijen, over de kletsnatte kasseitjes. In een heroïsche editie ligt overal gevaar op de loer. Spannend… zijn echt grote afspraak is immers nog maar een weekje weg.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone