Topcompetitie de komende vier jaar op Eurosport
Foto: Topcompetitie - Léon van Bon
dinsdag 25 oktober 2016 om 12:40

Topcompetitie de komende vier jaar op Eurosport

De Topcompetitie blijft de komende jaren te zien op televisie. Het regelmatigheidsklassement heeft een overeenkomst gesloten met Eurosport, waardoor de wedstrijden de komende vier jaar in samenvatting op tv te volgen zijn. “Wielerfans kunnen zo zelf getuige zijn van de opkomst van toekomstige Nederlandse profrenners”, vertelt initiatiefnemer Flavio Pasquino.

Afgelopen jaar was het programma van de Topcompetitie te zien op Eurosport 2, maar vanaf volgend seizoen verhuist het naar Eurosport 1. “Ik ben daar enorm trots op want die toewijzing heeft te maken met de kwaliteit van het programma”, aldus Pasquino. “Het was keihard werken afgelopen jaar maar het betaalt zich nu uit met een enorme blijk van waardering en vertrouwen van de zender. Televisie-minuten zijn kostbaar en nationale koersen, Nederlandse clubs en continentale ploegen krijgen nauwelijks aandacht op de landelijke televisie. Dit is vanaf het begin mijn doel geweest en nu kunnen we met alle betrokken partijen verder bouwen aan een duurzame competitie.”

De Topcompetitie kende afgelopen seizoen zijn tweede jaargang. In 2015 ging de eindzege naar Twan Castelijns, afgelopen seizoen was Coen Vermeltfoort de sterkste. Hij verdiende een profcontract bij Roompot-Nederlandse Loterij.

Six Day Series
Eerder deze week maakte Eurosport al bekend dat het de exclusieve rechten heeft verworven van de Six Day Series, een nieuwe serie baanwielerwedstrijden waartoe ook de Zesdaagse van Amsterdam behoort. Het eerste evenement, de Six Day London, begint vanavond. De Zesdaagse van Amsterdam staat vanaf dinsdag 6 december op de kalender.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
25 oktober 2016 12:49
Aan Castelijns heb je een hele goeie nu. voor spelling voor Vermelfoort?
25 oktober 2016 13:12
Het was toch ook op Eurosport 1 te zien dit jaar? Althans daar ben ik het een aantal keer toevallig tegengekomen. Verder een leuke ontwikkeling om ook deze koersjes mee te kunnen pakken en het jonge talent te zien.
25 oktober 2016 13:12
Vermeltfoort zal zich niet meer de world tour in weken.
25 oktober 2016 13:17
commentatrice: jose been
wel mooi dat er zo aandacht voor de jonge renners is zo, die zich extra in de kijkers kunnen zetten nu.
25 oktober 2016 13:23
@castroviejo
De vaste uitzendingen waren op Eurosport 2, soms was er inderdaad zendtijd op Eurosport 1 voor een herhaling. Volgend jaar dus vast op 1.
25 oktober 2016 14:26
Zoals de laatste tijd wel vaker geschreven: Goed bezig bij Eurosport.
25 oktober 2016 15:03
Is heel goed voor de Topcompetitie. Hopelijk levert dit ook de ploegen wat op zodat er meer vrij komt voor het ontwikkelen van Nederlands wielertalent
25 oktober 2016 15:56
Mooi nieuws, hoe meer exposure voor de teams, hoe meer geld er komt voor dit niveau van wielrennen.
25 oktober 2016 16:12
Pluim voor Flavio!
25 oktober 2016 16:16
De initiatiefnemers van de topcompetitie hebben op korte tijd veel bereikt: contracten voor de winnaars, tv-uitzendingen,...
Ik denk dat veel landen jaloers zijn, bv Belgie als zo een groot wielerland heeft dit niet. Afgelopen seizoen werd er wel een nieuw regelmatigheidscriterium opgestart met uitzending op vtm. Maar dat komt de jeugd (nog) niet ten goede lijkt mij
26 oktober 2016 21:35
Pro Flavio toch echt sterk bezig.

Reacties zijn gesloten.