Toon Aerts verlengt contract bij Telenet-Fidea

woensdag 12 juni 2019 om 12:12
Toon Aerts verlengt contract bij Telenet-Fidea

Toon Aerts - foto: Cor Vos

Belgisch kampioen veldrijden Toon Aerts heeft zijn contract bij Telenet-Fidea opengebroken. De 25-jarige renner, momenteel actief in de Baloise Belgium Tour, maakt tot eind 2022 deel uit van het team. “Deze ploeg vormt een geheel waarin ik optimaal kan blijven groeien”, is een blije Aerts van mening.

Aerts kan terugkijken op een puik veldritseizoen. Hij won de wereldbeker veldrijden, werd Belgisch kampioen in Kruibeke en daarnaast eindigde hij bij de wereldkampioenschappen veldrijden in Bogense op een derde plaats. “Ik heb een heel goed veldritseizoen achter de rug. Ik hoop zo een topseizoen in de toekomst nog te herhalen en ik voel aan dat deze ploeg voor mij de meest geschikte is om op deze manier mijn carrière verder uit te bouwen.”

Volgens Aerts was het geen moeilijk besluit om zijn verbintenis open te breken: “In de herfst begin ik al aan mijn zevende seizoen bij de ploeg, dus ik ken het hier ondertussen vanbinnen en vanbuiten. Ik weet hier perfect bij welke mensen ik terecht kan voor welke vragen. Vanuit de ploegleiding ondersteunen Karen, Sven en Kris me ten volste. Ik kan in dit team ook blijven samenwerken met mijn eigen trainer Tim, in constant overleg met de ploegleiding. Dat verloopt allemaal heel vlot. Al die punten vormen samen een geheel waarin ik optimaal kan presteren. Ik voel me hier enorm goed en dat werpt zijn vruchten af. Een verlengd verblijf bij de ploeg was dan ook een logische stap.”

“Ben nog niet uitgekeken op het veldrijden”
Waar mannen als Mathieu van der Poel en Wout van Aert niet meer in alle crossen aan de start zullen verschijnen blijft Aerts dat voorlopig wel doen. “Ik heb in mijn veldritcarrière nu eenmaal de wereldbeker gewonnen en twee van de drie kampioenschappen. Mijn doel is om in de loop van mijn carrière de overgebleven leemtes verder op te vullen. Ik ben nog niet uitgekeken op het veldrijden. Ik heb zeker nog genoeg doelen om mij voorlopig 100% te concentreren op het veld.”

“Ik wil me de komende winters nog volop profileren als veldrijder. Er gaan geruchten rond dat het komende WK in het Zwitserse Dübendorf biljartvlak zal zijn. Dat is niet echt spek naar mijn bek. Daarom focus ik liever van september tot februari op de drie regelmatigheidsklassementen. Daar wil ik op termijn mijn sterkte van maken.”

Voor het veldritseizoen daar is wachten er voor Aerts en zijn ploegmakkers nog een serie wedstrijden. “Qua vermogen en gevoel draaide het al goed de afgelopen weken. In de kermiskoersen en Flèche du Sud ging ik zonder forceren op zoek naar het goede gevoel. In de Flèche eindigde ik zelfs als tweede achter ploegmaat Quinten Hermans. In juni liggen er voor mij enkele mooie doelen op de weg met de Baloise Belgium Tour, het BK tijdrijden in Middelkerke en het BK in Gent. Daar liggen voor de ploeg en mij een aantal mogelijkheden om in de kijker te rijden.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

freirefreire 12 juni 2019 om 12:32

Toon heeft enorme stappen gemaakt het afgelopen seizoen. Dit contract lijkt me dan ook enorm verbeterd. Ik vraag me af of hij nu ook op papier Van der Haar voorbij is in de rangschikking, ik verwacht eigenlijk van wel. Ik weet niet of Lars dat leuk vindt, maar op basis van afgelopen seizoen is het niet meer dan terecht.

Wheely 12 juni 2019 om 12:41

Als je ziet hoe Toon nog behoorlijk mee kon met Mat en Wout en hoe deze mannen het momenteel op de weg doen vraag je je toch af hoe hij het zou doen. Aan de andere kant, hij zou komend seizoen wel eens de lachende derde kunnen worden als hij zijn focus juist puur op veldrijden blijft richten.

Jean Dumas 12 juni 2019 om 12:53

+1

ChefSpijker 12 juni 2019 om 12:55

Toon heeft zelf al vaker aangegeven dat hij op de weg minder uit de voeten komt dan in ’t veld en het voor hem dus helemaal geen discussiepunt is waarvoor hij moet kiezen. Beetje hetzelfde als wat Nys had. Beiden prima wegrenners, maar kunnen in het veld écht scoren en op de weg nagenoeg niet. Van de (sub)toppers in ’t veld hebben naast Mathieu en Wout vooral Merlier en Hermans het meeste potentieel op de weg, denk ik. Al was Vermeersch dit voorjaar ook wel erg sterk.

wiebipedia 12 juni 2019 om 12:59

LArs doet het ook aardig op de weg

ChefSpijker 12 juni 2019 om 15:33

Ja aardig, dat kunnen ze allemaal wel. Maar die zal op de weg ook niet het succes boeken wat ie in ’t veld kan.

Mystery Rider 13 juni 2019 om 05:45

‘Ik focus me op de regelmatigheidscriterium want het WK is biljartvlak’ – je kan duidelijk zien dat hij in het team van Nijs zit.

Hij is natuurlijk 1 van de grote drie, en met zowel Wout en Matje in een beperkter programma die klassementswedstrijden laten vallen, is het natuurlijk een goeie strategie om winst te ambiëren in WB, SP en DVV.

Ik vond het wel enorm goed vorig jaar, grote fan van zijn koersstijl.

Headlines

Materiaalzone

Populair