Toon Aerts kiest voor extra rust richting BK en past voor Brussel

donderdag 2 januari 2020 om 17:16
Toon Aerts kiest voor extra rust richting BK en past voor Brussel

foto: Cor Vos (archief)

Toon Aerts zal aanstaande zondag toch niet aan de start staan van de DVV-cross van Brussel. De Belgische kampioen – die kampt met enkele gebroken ribben na zijn val in Namen – geeft de voorkeur aan enkele rustdagen in aanloop naar het Belgisch kampioenschap in Antwerpen.

De renner van Telenet-Baloise hoopte eerder nog de competitie te hervatten in Brussel, maar de wereldbekerleider acht het verstandiger om in alle rust toe te werken naar het Belgisch kampioenschap. Aerts moest de voorbije periode al passen voor de klassementscrossen in Loenhout, Diegem en Baal.

“Dit is echt zuur, want de conditie was de laatste weken echt goed. Maar elke dag dat ik nu zou koersen, is een dag zonder herstel. Ik moet de breuk nu eerst de tijd geven om te genezen”, zo vertelde Aerts enkele dagen geleden nog aan de pers. De grote vraag is of de renner op tijd topfit is voor het BK in Antwerpen.

Aerts hoopt volgende week voor een tweede keer Belgisch kampioen te worden. Vorig jaar versloeg hij topfavoriet Wout van Aert in de blubber van Kruibeke, na een prachtig gevecht tussen beide kemphanen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

-Stijn- 2 januari 2020 om 17:28

Verstoppertje aan het spelen?

AnderJ 2 januari 2020 om 17:32

Extra herstel voor / voorkomen van extra schade aan ribben?

-Stijn- 2 januari 2020 om 17:34

Als je in zolder al van de laatste plaats naar de 14de kunt rijden, 2 dagen na de val…

vanSpringel 2 januari 2020 om 18:14

Toon kiest voor de Supercompensatie. Slimme zet van hem.

Thijs E 2 januari 2020 om 22:41

De Klaas Vantornoutmethodiek, of zoals het heette toen Klaas nog reed, de Kortjakjetechniek. Daarbij sla je, gedekt door ziekte/blessures/leed, de drukke weken voor het BK over en maak je meer kans tegen je moegestreden concurrenten.

Serieuzer, als je de WB kunt rijden kun je ook de DVV’s doen, maar handig is dat met deze blessure wrs niet. Dan maar van de nood een deugd maken. Hup Toon!

koos verrek 2 januari 2020 om 23:02

Houte klaas bedoel je

Headlines

Materiaalzone

Populair