Tom Steels: “Verrast dat Alaphilippe zijn ritme bleef vinden”
foto: Cor Vos
zondag 21 juli 2019 om 17:36

Tom Steels: “Verrast dat Alaphilippe zijn ritme bleef vinden”

Julian Alaphilippe zag in de bergetappe naar de Prat d’Albis de concurrentie dichterbij komen. Hij moest in de slotfase passen, maar behield wel zijn gele trui. “Het heeft met verrast dat Julian zijn ritme bleef vinden”, reageert ploegleider Tom Steels van Deceuninck-Quick-Step bij de NOS.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We dachten dat hij minuten zou verliezen zodra hij zou lossen”, aldus Steels. “De voorsprong is geslonken, maar met Julian weet je het nooit. De druk ligt niet bij ons. Al nemen we onze verantwoordelijkheid.”

Defensiever koersen
Steels is blij dat Alaphilippe de gele trui heeft weten te behouden, vooral omdat de ploeg nu kan herstellen. “Het kan interessant zijn in de laatste week. Misschien moeten we na gisteren defensiever koersen”, zegt de ploegleider, die verrast was dat Yves Lampaert en zelfs sprinter Elia Viviani lang bij Alaphilippe bleven. “De zwaardere mannen bij ons konden de koers onder controle houden, maar de andere ploegen moeten nu wel de koers maken.”

“Ik weet niet wat Julian kan. Hij kan twintig minuten verliezen of hij kan op het podium eindigen. Donderdag gaan we veel wijzer worden en op zondag weten we alles”, vervolgt Steels. “Julian verrast ons allemaal. We wilden geel in Épernay en etappes pakken, dat is gelukt. Maar wat hier allemaal gebeurt, heeft ons echt verrast.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
21 juli 2019 17:44
"Donderdag gaan we veel wijzer worden"
Dan kan Alaphilippe toch juist tijd winnen? Vrijdag en zaterdag worden heel moeilijk. Zeker als hij in ADHD-modus met iedereen meespringt ipv achterin blijven hangen en de concurrenten tegen elkaar laten rijden.
  21 juli 2019 18:07
  Donderdag gaan ze over de Col de Vars, Col d'Izoard en Col de Galibier. Ik zie niet in hoe Alaphilippe daar tijd kan winnen.
  21 juli 2019 20:50
  Oeps, ik heb verkeerd geteld. Op woensdag in de etappe naar Gap kan hij nog wat tijd pakken, al kost dat ook energie.
21 juli 2019 17:54
Gewoon klasse van AlaFlip
21 juli 2019 18:36
Flip gaat hoogstens een top tien rijden, met alle respect van de wereld.
21 juli 2019 20:28
Ja, maar nr 9 is dan ook top tien. en nr 7... en... :-)
21 juli 2019 20:29
Top10? Zelfs al hij nu uitbolt zit hij nog in de top 5 met gemak. Je ziet toch hij makkelijk meekomt zonder hulp van z'n team.
21 juli 2019 20:35
Mwa met gemak, hij kan natuurlijk best op 1 dag al 10 min verliezen als ie ff flink op zijn tandvlees zit.....
  22 juli 2019 01:00
  Hoeveel tijd er zit tussen nummer 6 en 7 maakt echt niet uit, Uran, Fuglsang, Valverde en zelfs Landa zie ik niet meer boven Alaphlippe eindigen. Al krijgt Alaphilippe een inzinking, die renners zullen nog altijd in zijn buurt eindigen of in het slechtste geval geen 5 minuten meer inhalen in 3 bergetappes.

Reacties zijn gesloten.