Tom Pidcock: “Van mijn nederlaag in Namen heb ik veel geleerd”

dinsdag 22 december 2020 om 20:14
Tom Pidcock: “Van mijn nederlaag in Namen heb ik veel geleerd”

foto: Cor Vos

Tom Pidcock eindigde dinsdag in de Ethias Cross van Essen als derde, maar toch was het een heel andere wedstrijd dan de Wereldbeker van Namen. Daar werd hij na een spectaculaire cross ook derde. De jonge Brit heeft zijn lessen getrokken uit de Citadelcross. “Van mijn nederlaag in Namen heb ik veel geleerd”, zegt hij twee dagen later.

Het gevecht tussen Pidcock, Mathieu van der Poel en Wout van Aert was spannend tot de laatste minuut. De talentvolle Brit reed lange tijd alleen aan de leiding, tot hij in de slotronde het tempo van de twee kleppers niet meer kon volgen. “Na het weekend was ik een beetje geïrriteerd”, geeft Pidcock aan.

“Ik had meer in mijn mars de laatste ronde, denk ik. Een beetje zoals Wout. Ik dacht aan winnen, maar als ik had gewonnen dan had ik niets geleerd. Nu heb ik wel iets geleerd, omdat ik verloren heb. Ik had meer vertrouwen moeten hebben in de slotronde”, vertelt hij. “Ik moet nu tegen die jongens strijden, en niet tegen ze opkijken. Net als hen ga ik ook tot het gaatje, maar met meer vertrouwen had ik misschien tweede kunnen worden.”

Respect
Dat hij respect krijgt van Van der Poel en Van Aert, vertelt Pidcock. “Ze hebben tot nu toe nog nooit samengewerkt, maar als ik vooraan rijd doen ze het wel om mij terug te pakken”, lacht hij. “Dat is wel een eer. Ook tijdens de WK-wegrit in Imola sprak ik even met Wout. Dat toont aan dat ze respect hebben voor me.”

In de Ethias Cross van Essen kwam Pidcock niet in het stuk voor. Hij reed lange tijd op de vierde plek, maar door een lekke band van Laurens Sweeck kon hij nog derde worden. “Het is goed om mijn vierde podium op rij te behalen, dat is mooi. Maar het was lastig vandaag. Het parcours was niet super voor mij en mijn benen waren ook niet super. Daarom ben ik wel blij om het podium te halen”, aldus de Brit.

Woensdag in Herentals is Pidcock er niet bij. Hij focust zich op de crossen van Heusden-Zolder en Dendermonde van komend weekend.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Jalabertje 23 december 2020 om 01:26

Hoe lang duurt het nog voordat deze man de boel volledig gaat overnemen.

0
assen 23 december 2020 om 12:34

Dat vraag ik me ook af, en of dit zal gebeuren. Hij lijkt niet explosief genoeg voor een complete overname in het veld, maar qua conditie en techiek lijkt ie subliem en goed genoeg.

0
assen 23 december 2020 om 12:34

Zijn motor is groot genoeg, zie zijn resultaten op de weg.

0
velovibes 23 december 2020 om 04:22

Ik moet het nog zien of dat ooit gaat gebeuren. Hij is volgens mij niet van plan om te blijven crossen als hij zich meer op de weg gaat richten. Dus dan moet het in de komende 2 jaar of zo gaan lukken om MvdP regelmatig te verslaan. Daar geloof ik niet zo in.

0
Michelangelo 23 december 2020 om 09:52

Denk het ook niet. Om dezelfde redenen.
Ik denk dat zijn motor uiteindelijk te klein is om Mathieu structureel uit te dagen op alle parcoursen. Waar het lang bergop gaat en niet te explosief is zie ik hem mee kunnen, maar op vlakke omlopen met optrekken na iedere bocht zal eerder Iserbyt zijn voet naast Mathieu kunnen zetten dan Pidcock.

0
-Stijn- 23 december 2020 om 10:24

bepaal je dit nu op basis van gisteren? Pidock is op vlakke parcoursen ook sterker dan iserbyt hebben we bij de beloften kunnen zien.

0
Frank V 23 december 2020 om 12:57

Wil nog even wachten met conclusies trekken. Veelbelovend dat het niet bij 1 wedstrijd is gebleven. Dit is het talent wat we er altijd in gezien hebben maar hij moet het wel volhouden. Bovendien is hij 4,5 jaar jongen dan die 2 andere wereldkampioenen. Zet deze Pidcock eens tegen de Matje en Wout van 21? Wat zouden we dan gezien hebben? Gaan we nooit weten. Maar voor het pigment en het bijbetrekken van GB hoop ik dat deze duivel het hele seizoen door kan vechten voor de overwinning. En de komende seizoenen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone