Tom Pidcock met goed gevoel naar Strade Bianche: “Wel moeilijk om plannen te maken”

vrijdag 3 maart 2023 om 16:58
Tom Pidcock met goed gevoel naar Strade Bianche: “Wel moeilijk om plannen te maken”

foto: Cor Vos

Tom Pidcock is zaterdag een van de grote favorieten in de Strade Bianche. De Brit reed in 2021 de Italiaanse koers voor het eerst, toen werd hij vijfde. Pidcock is nu de kopman bij INEOS Grenadiers en krijgt een aantal sterke ploegmaten mee. “We hebben een zeer sterk team in de breedte”, aldus Pidcock.

Pidcock blikte vooruit op de koers van zaterdag via de kanalen van zijn ploeg. “Het zal een mooie dag worden. Ik denk niet dat de weersomstandigheden een grote rol gaan spelen.” De jonge renner is de kopman bij zijn ploeg, maar met onder meer Michal Kwiatkowski, Carlos Rodríguez en Magnus Sheffield heeft INEOS Grenadiers meerdere troeven. “We hebben een zeer sterke ploeg. Alles kan gebeuren in de Strade Bianche, dus het is goed dat we een sterke ploeg in de breedte hebben.”

Lees ook:
Pidcock sterk omringd in Strade Bianche, Vlasov en Schelling bij BORA-hansgrohe

Verder wijst Pidcock ook op de ervaring van Kwiatkowski, die in 2014 en 2017 de Strade Bianche op zijn naam schreef. “Kwiatkowski is een heel ervaren renner. Het is altijd goed om met hem te koersen. We zullen als ploeg er moeten staan als we naar de belangrijke sectoren rijden. Het is echter moeilijk om plannen te maken voor deze wedstrijd. We zullen wel zien hoe het loopt.”

“Ik heb heel veel zin in de Strade Bianche, het is echt een van mijn favoriete koersen”, geeft Pidcock nog mee. “Mentaal zit ik ook in een goede flow.” De laatste koersen waren ook zeker in orde bij de oud-wereldkampioen veldrijden. Zo won Pidcock een etappe in de Volta ao Algarve en werd hij vijfde in de Omloop Het Nieuwsblad.

Lees ook:
Voorbeschouwing: Strade Bianche 2023 – Mathieu van der Poel topfavoriet?
Dit artikel delen:

5 Reacties

ThorHushovd 3 maart 2023 om 17:15

Ben ik de enige met twijfels of hij wel de sterkste zaterdag zal zijn binnen zijn eigen ploeg?

0
Romāns Vainšteins 3 maart 2023 om 17:15

Van iedereen die aantreedt is dit natuurlijk de gedroomde naam voor de organisatie om bij te schrijven. Voldoet exact aan het profiel van een Stradewinnaar.

0
Kartouche 3 maart 2023 om 17:49

Ik had gehoopt dat hij zich al met de grote meneren kon meten, maar ik word steeds sceptischer of hij echt een hele grote meneer gaat worden. Soms zie je echt de kwaliteit er vanaf spatten, maar is maar weinig constant. Hij is jong en misschien komt het nog. Morgen mag hij me verbazen en het heel spannend maken voor een VdP-fan.

0
Melkzuur 3 maart 2023 om 18:08

Hij is erg goed in vorm, voelt zich sterk in het hoofd, en er bestaat geen koers die beter bij hem past dan de Strade Bianche. Als hij morgen niet bij de beste vijf renners hoort, zal het zeker onvoldoende zijn.

1
Kartouche 4 maart 2023 om 16:25

Hij heeft me verbaasd!!!! :)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone