Tom Pidcock: “Nu ben ik in elke discipline klaar voor de elitewedstrijden”

vrijdag 9 oktober 2020 om 20:40
Tom Pidcock: “Nu ben ik in elke discipline klaar voor de elitewedstrijden”

Tom Pidcock - foto: Cor Vos

Thomas Pidcock heeft soeverein de wereldtitel veroverd op de crosscountry voor beloften. Zijn voorsprong op Chris Blevins, die het zilver mee naar huis nam, bedroeg net geen twee minuten. “Dit was mijn laatste wedstrijd als belofte en het is goed om het in stijl af te sluiten.”

Het parcours in Leogang, in Oostenrijk, was lastig, gaf Pidcock na afloop toe. “Je moest namelijk je eigen ritme en je eigen tempo vinden. Het was niet mogelijk om in andermans wiel te blijven en je moest vanaf het begin hard werken.”

De Brit, die woensdag ook al wereldkampioen e-mountainbike werd, gaat nu voor een paar dagen terug naar huis. “Daarna gaan we zien wat ik kan uitrichten in het crossseizoen. Er zullen thuis een paar feestjes zijn, in hoeverre dat op dit moment is toegestaan.”

“Nu ben ik in elke discipline klaar voor de elitewedstrijden. Het volgende seizoen staat een aantal mountainbikeraces te wachten. Voor de wegkoersen moet ik me aanpassen aan de lange afstand, iets wat ik dit jaar heb geleerd op de wereldkampioenschappen”, zei hij nog.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Frank V 9 oktober 2020 om 21:02

Hij komt eraan. Hij is nu volledig klaar in de beloften categorie met al die wereldtitels (of podium Yorkshire)
Hij heeft me aangenaam verrast op het EK en WK. Je zou verwachten dat hij daar wordt weggeblazen door de grotere sterkere profs maar hij ging aardig mee. Ik verwacht ‘m in de eerste plaats in de heuvelklassiekers. Zie ‘m al meteen top 10 rijden volgend jaar.

Heeft een goeie tijdrit dus hij kan ook dingen naar het rondewerk van een week.

En zelfs in het Vlaamse werk zie ik nog potentieel voor ‘m. Heeft zeker de behendigheid en het duurvermogen. Won PR zowel bij de juniors als bij de beloften. Daarvoor zou hij wel nog iets aan spiermassa moeten kweken. Voor als de grote kannonnen doortrekken na een helling want daar worden dan serieuze wattages getrapt en dat kan Pidcock niet goedmaken met z’n wereldtop watt/kg verhouding.

Romāns Vainšteins 9 oktober 2020 om 21:49

Zo’n atypische renner, … ik kan er ook echt geen voorganger aan koppelen. Benieuwd of dat talentvolle zich voortzetten gaat.

KevinK1986 9 oktober 2020 om 23:48

Is dit niet “gewoon” de Britse MvdP?
Geef hem een paar jaar en hij staat er… in welke discipline dan ook.

yo-eddy 10 oktober 2020 om 12:00

VdP reed op die leeftijd niet meer bij de beloften …. verder een heel ander postuur en kenmerken als rijder. Wel een aanwinst voor elk peloton

chiller87 9 oktober 2020 om 22:35

Wint hier met twee minuten voorsprong op de tweede. Volgens mij in deze weersomstandigheden een gemiste kans om wk bij de elite te worden. Nino is niet top, geen mathieu, en nog heel wat andere toppers presteren minder op een modderig parcours. Deze jongen gaat nog heel veel winnen in alle disciplines.

Cochise 9 oktober 2020 om 23:33

Had hij hypothetisch gezien in beide wedstrijden mogen starten?

havana 9 oktober 2020 om 22:59

Gaan we nog veel van horen, denk ik…

Headlines

Materiaalzone

Populair