‘Pidcock kan bij Telenet-Fidea en Trek-Segafredo cross en weg combineren’

maandag 13 februari 2017 om 16:00
‘Pidcock kan bij Telenet-Fidea en Trek-Segafredo cross en weg combineren’

Foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl

Tom Pidcock heeft een voorstel ontvangen waarmee hij zowel op de weg als in het veld actief kan zijn. Dat vertelt Sven Nys, teambaas van de Telenet Fidea Lions, aan de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De 17-jarige Brit is in het veldrijden regerend wereldkampioen bij de junioren, maar ambieert ook een carrière op de weg.

Nys heeft met hulp van Trek-Segafredo de renner een voorstel gedaan waarmee hij beide disciplines kan combineren. “Pidcock heeft zowel ambities in het veld als op de weg”, aldus Nys, die gisteren in Hulst met Pidcock sprak. “Dus moet ik het plaatje breder zien en heb ik er Guercilena bij betrokken. We hebben Pidcock een voorstel gedaan waarbij hij in de winter bij Telenet-Fidea aan de slag zou kunnen, terwijl Guercilena hem in de zomer mogelijkheden biedt op de weg.”

Pidcock is naar verluidt ook nog met andere teams in gesprek en heeft om bedenktijd gevraagd.

Dit artikel delen:

15 Reacties

delgado 13 februari 2017 om 16:12

Die Nys regelt het wel. Baas.

Imbatido 13 februari 2017 om 16:14

Dat Guercilena hem 'mogelijkheden biedt op de weg' zegt nog niet dat hij direct bij Trek-Segafredo in de WorldTour gaat rijden. En dat schrijft HLN ook niet. Denk eerder dat ze hem nog even ergens stallen in een andere wegploeg. Zou me verbazen mocht hij de beloftencategorie op de weg volledig overslaan.

HoofdIsVrij 13 februari 2017 om 16:35

Denk zelf niet dat hij naar Telenet gaat. Nys heeft ool geprobeerd Boom te strikken, maar dat is hem bijvoorbeeld ook niet gelukt.

KnightBiker 13 februari 2017 om 16:35

ten overvloede, Ik neem toch aan dat het gaat om de junioren teams van deze ploegen waar hij bij zou gaan rijden, dat staat er met zoveel woorden niet bij.

TykkeThor 13 februari 2017 om 16:37

Zou een goede ontwikkeling voor zowel de cross als de weg zijn dit soort fusies. Zo blijven de beste crossers zo lang mogelijk voor de cross behouden, terwijl de weg er ook nieuw talent bij krijgt.

KnightBiker 13 februari 2017 om 16:38

@ hoofdisvrij
Bij Trek lag er geen contract klaar voor Boom (alleen bij Telenet-videa) zoals Pidcock wel geboden wordt, nogal een verschil.

Il Cavaliere 13 februari 2017 om 16:53

In het voetbal noemen ze dit kinderhandel.

LutsenkoFan 13 februari 2017 om 16:57

Pfft.. een groot talent, zowel op weg en in het veld. Ik heb er paar keer tegen gekoerst op de weg, klein ventje maar oh zo verschrikkelijk sterk. Ongekend.

Flanders 13 februari 2017 om 17:47

Zal wel zo slim zijn om resoluut voor de weg te kiezen en niet voor die vlaamse folkloresport .Nys maakt geen schijn van kans.

marehoek 13 februari 2017 om 18:21

Mensen hou toch op over Boom , hij heeft geen platte prijs gereden.
Ik ben benieuwd voor het wegzeisoen ook niets presteert,dan is het jammer,maar voorbij.

liske 13 februari 2017 om 18:24

de toekomst van het veldrijden (lees sponsors) is erg gebaat bij een of meer grote talenten uit groot brittanie. het wegseizoen wordt opgerekt in tijd en plaats, en laat straks geen ruimte meer voor “folklore”. misschien moet je veldrijden opdoeken. en in het voorseizoen (spaanse) koersen verplaatsen naar oktober en in het voorjaar meer offroad wedstrijden houden van 2 uur , voor de specialisten uit vlaanderen.

klootje kriekeljon 13 februari 2017 om 19:02

17 jaar. Doe ff normaal.

Imbatido 13 februari 2017 om 19:29

@klootje: Pidcock wordt in juli 18 jaar. Rijdt eerst nog gewoon een juniorenseizoen, en zal dan komende winter bij de beloften mogelijk doorstromen naar een crossploeg. Niks ongebruikelijks aan. En ik vermoed dat Guercilena hem ook niet direct voor de leeuwen zal gooien bij de profs, maar hem eerst nog ergens stalt bv bij SEG of Wiggins.

@Il Cavaliere Belachelijke vergelijking. In het voetbal worden jongens van 14/15 jaar met familie en al gelokt. Pidcock wordt volgend jaar belofte, dus oud genoeg om door te stromen naar een grote ploeg. Nys heeft ook junioren in zijn ploeg. Bij de jeugdploeg van Mettepenningen rijden al nieuwelingen.

DeGroteMolen 13 februari 2017 om 19:38

Mooi concept, slim van Nijs als hij zo deze jongen kan aanhaken – en voor Pidcock een mooie kans ook bij een serieuze wegploeg aan de gang te kunnen.

schipperaar 13 februari 2017 om 19:46

Zou tussen de profs int veldrijden en de weg waarschijnlijk niet hebben misstaan, met 18 jaar hoef je geen pampers meer om. Ook Solleveld, Oosterbosch en Lubberding waren op die leeftijd hun genoten ver vooruit en wisten goed hun eigen plan trekken.

Headlines

Materiaalzone

Populair