Tom Pidcock: “Ik zal pas op zijn vroegst in 2022 een grote ronde rijden”

vrijdag 4 december 2020 om 11:56
Tom Pidcock: “Ik zal pas op zijn vroegst in 2022 een grote ronde rijden”

foto: Cor Vos

Tom Pidcock schitterde als wegwielrenner voornamelijk nog bij de beloften, maar de 21-jarige Brit zal volgend jaar zijn debuut maken als WorldTour-renner. De alleskunner keek met Het Nieuwsblad al vooruit naar zijn debuutjaar voor INEOS Grenadiers.

Pidcock, dit jaar glansrijk winnaar van de Giro d’Italia U23, loopt niet te hard van stapel. Zo stelt hij zijn groterondedebuut nog even uit. “Ik zal pas op zijn vroegst in 2022 een grote ronde rijden. Ik weet nog niet of ik een klassementsman kan worden of eerder een rittenkaper, maar ik besef wel dat klimmen mij het beste af gaat.”

Strade Bianche
Pidcock zal in 2021 ook niet aan de start staan van Parijs-Roubaix, maar Strade Bianche staat wel op zijn lijstje. “Ik koers graag op gravel en bovendien telt de wedstrijd slechts 180 kilometer. Dat moet nog wel lukken.” De Vlaamse klassiekers laat hij links liggen. “In de Ardennenklassiekers start ik normaal wel.”

Pidcock is echter vooral bezig met de Olympische Spelen van Tokio. Hij wil op de mountainbike tussen de profs schitteren in de Cross-Country-wedstrijd. Maar eerst zal de Brit deze winter nog een crossprogramma afwerken. De renner maakte afgelopen weekend zijn rentree in de wereldbekermanche in het Tsjechische Tábor.

Over crosseizoen: “Ik ben nog niet top”
Pidcock mikte vooraf op een plaats bij de eerste tien, maar kwam slechts als zeventiende over de finish. “Een tegenvaller, maar ik voelde al snel dat een top 10-plaats onmogelijk was. Ik had beter moeten weten. Op tv zag ik dat het niveau op de Koppenberg en in Niel erg hoog lag. Ik ben ook nog niet top. Ik kan pas binnen twee weken meedoen voor de top-5 en het podium.”

Lees ook een uitgebreid interview met Tom Pidcock

Dit artikel delen:

13 Reacties

Peetvader 4 december 2020 om 13:29

Hopelijk blijft hij zoals Vanderpoel en Van Aert veld en wegrennen combineren.
Al is hij uiteraard meer klimmer/lichter dan deze twee.

Arie den Blanken 4 december 2020 om 13:42

Eerst maar eens WK veldrijden zien te worden als hij er daar mee voor zorgt dat het veldrijden in Engeland ook heel populair wordt. Anders heeft het nog geen nut.

blix 4 december 2020 om 14:29

Ga je Pidcocks carrière nu echt reduceren tot een nutsvraag? Als hij de cross in Engeland niet populair heeft weten te maken, heeft het allemaal geen nut gehad, of wat bedoel je?

Bummetje 4 december 2020 om 13:46

Benieuwd hoe ver hij gaat komen bij de profs, dat het een supertalent is staat vast maar dat zegt nog niet altijd alles. Een lichtere variant van MvdP? Dus meer richting hooggebergte en minder richting Vlaamse koersen?

Kannibaal van Schepdaal 4 december 2020 om 15:00

Pidcock lijkt mij het soort talent dat er vrijwel meteen zal staan tussen de profs. Ik verwacht hem in 2021 of 2022 al in de top 10 van WT-koersen. Misschien starten als een type-Hirschi (topresultaten in heuvelachtige eendagkoersen en heuveletappes in grote ronden), en later ook klassementen gaan rijden in rittenkoersen. Of meteen al top 10 in kleinere WT-rittenkoersen. We gaan het zien. Maar ergens zie ik Pidcock zoals Sivakov al wel eens een vroege uitschieter laten zien op jonge leeftijd.

doorak 4 december 2020 om 17:17

Juist Bummetje, eerst maar eens bevestigen en wat lieden verwachten is uiteraard ook hier absoluut koffiedik kijken waarop als het erop aan komt nooit alle je muntjes op in zal zetten.

Huubi 4 december 2020 om 15:12

Ik dacht: waarom doet ie zo voorzichtig en langzaam?

Toen dacht ik: wat een onzin, hij is 21 en we moeten niet ronderenners van 21 de standaard gaan maken.

SnellePelle 4 december 2020 om 15:15

Hij heeft ook gezien hoe verschillend ex belofte renners gepresteerd hebben die in goede meerdaagse bij de beloften hebben gereden. Bagioli schreeuwde na 2 weken GT om zijn moeder, Sosa heeft nog niks laten zijn, Pogacar wint Almaida bijna podium en Vlasov is nog niet consistent.

Pidcock voelt waarschijnlijk aan dat de Baby Giro die hij won niet helemaal zo gemakkelijk ging als het eruit zag.

Maar Strade staat nu al in mijn agenda, super nieuwsgierig wat deze gast daar kan.

doorak 4 december 2020 om 17:13

“Ik weet nog niet of ik een klassementsman kan worden of eerder een rittenkaper” Menneke trekt een nogal grote broek aan. Ja hij won de baby giro etc. Sterk in meerdere diciplines maar eerst maar eens bevestigen bij de echt grote jongens en dan pas kijken of je een AK of rittenkaper bent. Was mijn eerste gedachte.

Anderzijds zoekt zo’n jongen ook nog naar wat hem het beste zal liggen en hoe dat zich zal ontwikkelen. Zijn woorden kunnen evenwel op twijfel als zelfverzekertheid duiden, dat krijg je met tekst. Zou je hem zien spreken, intonatie en non verbaal dan is direct duidelijk hoe hij dit bedoeld.

HennieK 4 december 2020 om 19:46

Kortom: je zegt dat je niet weet hoe hij het bedoelt, maar je trekt wel de conclusies gebaseerd op zijn bedoeling, die je dus niet kent. Knap hoor.

doorak 4 december 2020 om 20:41

Nee. In eerste instantie wanneer je dit leest komt het over zoals ik allereerst aangaf.
Denk je ee verder over na dan kan ( een ieder ) hierop een goede of verkeerde interpretatie maken.
Wat ik aan wil geven is dat je eigenlijk dit niet kunt beoordelen, tenzij je de man goed kent dan weet je of het overschatting/arrogantie is of nog een zoekende jongeling.
Ergo, dat resteert meer als vraag. Jouw reactie daar en tegen tekent je vooringenomenheid.

HennieK 5 december 2020 om 14:37

Beste doorak, je schrijft over jezelf in de tweede persoon. Vervang alle “je” eens door “ik” en dan zie je dat je onzin schrijft.

doorak 6 december 2020 om 01:29

Slechts een verwrongen geest kan de zaken zo verdraaien als Hennie.

Headlines

Materiaalzone

Populair