‘Tom-Jelte Slagter op weg naar Vital Concept’

woensdag 9 oktober 2019 om 13:13
‘Tom-Jelte Slagter op weg naar Vital Concept’

Tom-Jelte Slagter lijkt Dimension Data te gaan verlaten. Volgens het Franse Le Telegramme is de 30-jarige renner op weg naar Vital Concept – B&B Hotels.

Slagter (beroepsrenner sinds 2011) reed de afgelopen twee jaar in Zuid-Afrikaanse dienst, maar heeft bij de ploeg een aflopend contract. Eerder verdedigde hij de kleuren van Rabobank, Belkin, Blanco, Garmin en Cannondale. In 2013 won hij de Tour Down Under. Daarnaast staan er twee ritzeges in Parijs-Nice (2014) op zijn palmares.

Vital Concept – B&B Hotels (dat volgend seizoen verder gaat als B&B Hotels-Vital Concept) versterkte zich al eerder met Frederik Backaert. Volgens Le Telegramme komt ook de Franse Bask Cyril Barthe (Euskadi – Murias) de ploeg versterken.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Scott Sunderland 9 oktober 2019 om 13:28

Op zich geen slechte keuze denk ik voor Slagter. Een WT ploeg zit er wellicht niet meer in. Dan is dit een prima keuze.

Willie 9 oktober 2019 om 13:49

Prima stap, een type die goed uit de voeten moet kunnen in de vele Franse wedstrijden.

Titaantje 9 oktober 2019 om 14:02

Inmiddels alweer 30, en de curve is enkel maar naar beneden gegaan. Het zou mooi zijn als hij een revival heeft, maar ik denk dat dit wel eens zijn laatste profcontract kan zijn. De grote belofte is er niet echt uitgekomen, maar ach, hij heeft in ieder geval een leuke profcarriere gehad vanuit zijn hobby. In het eendagwerk zie ik Slagter best nog wat top 10 plekken rijden, maar in grote rondes vind ik hem enorm tegenvallen.

west 9 oktober 2019 om 14:44

Hij heeft achteraf niet de slimste keuzes gemaakt. Ramen ingegooid bij vertrek bij Blanco/Rabo. Bij Garmin/Cannondale gereden in de jaren dat het daar echt financieel terug liep. Wat invloed gehad zal hebben op de omkadering en trainingsmogelijkheden. Toen naar Dimension Data, wat nu de absolute dood voor een ieders carrière blijkt. Dan is het alleen maar te hopen dat hij hier eindelijk weer gewoon zijn ding kan doen…

Baik-Baik 9 oktober 2019 om 14:07

Dit jaar toch nog top-10 gereden in het GC van Yorkshire en Ronde van Duitsland. En 6de in Quebec. Niet super goed, ook niet super slecht.

Guushovd 9 oktober 2019 om 14:23

Je moet een zeer degelijke prof zijn om zulke uitslagen te rijden. Maar ooit leek hij ‘onze’ Purito te gaan worden. Dat is er duidelijk niet uitgekomen.

Panache 9 oktober 2019 om 16:39

Dat was in 2013 na Tour Down Under. Wij Nederlanders waren toen niet gewend om een WT wedstrijd te winnen. In 2014 won Boom na tig jaar een Touretappe. Het jaar daarna won Dumoulin bijna de Vuelta. Inmiddels zijn we erg verwend qua uitslagen en dat is mede de reden dat een Slagter weinig waardering krijgt.

west 9 oktober 2019 om 14:37

Ben benieuwd of die nog veel wildcards buiten Frankrijk gaan krijgen? Die andere drie ploegen zijn veel sterker geworden en als er daar dan ook nog twee WT van worden dan is er voor de meeste buitenlandse wedstrijd al wel een Franse overdosis. En als je dan toch moet kiezen voor nog een Franse ploeg dan is Delko door hun internationale karakter volgend jaar nog interessanter…

koos verrek 9 oktober 2019 om 15:40

Denk niet dat ie veel keus had. Spreek die Frans trouwes?

chasse patat 9 oktober 2019 om 16:24

In ieder geval wel Gronings. Die hebben ook het woordje "moi".

Zjoske 9 oktober 2019 om 17:05

Waarschijnlijk meer dan dat jij Nederlands spreekt.

hartstikkebedankt 9 oktober 2019 om 17:01

Goede club voor hem, in de kleinere Franse eendags- en rondekoersen kan hij parcoursen op zijn maat vinden. Zou wel eens verrassend uit kunnen pakken.

Headlines

Materiaalzone

Populair