Tom-Jelte Slagter: “Iets vergelijkbaars als vorig jaar neerzetten”

zaterdag 12 januari 2019 om 10:06
Tom-Jelte Slagter: “Iets vergelijkbaars als vorig jaar neerzetten”

foto: Cor Vos

Tom-Jelte Slagter is bij Team Dimension Data één van de vooruitgeschoven pionnen in de Tour Down Under, die dinsdag begint. Voor de Nederlander is de weg naar het podium niet onbekend, want hij pakte in 2013 al eens de eindzege. En vorig jaar stond hij op het derde treetje. Slagter hoopt er dan ook opnieuw goed te zijn.

“We hebben echt een goed team in de Tour Down Under, misschien wel ons sterkste team ooit voor deze koers dus we zijn zeker in staat hier een goed resultaat neer te zetten”, meldt Slagter op de ploegsite. “Persoonlijk trainde ik hard om hier goed te zijn, dus ik hoop dat het zijn vruchten afwerpt en dat we hier iets vergelijkbaars als vorig jaar kunnen neerzetten.”

“Wel moeten we zeggen dat het parcours moeilijker is dan voorgaande jaren en de temperatuur neemt alleen maar toe, dus het wordt niet makkelijk. Maar we zijn er klaar voor”, aldus de Nederlander. Ook Michael Valgren is één van de renners om naar uit te kijken bij de Zuid-Afrikaanse formatie. De Deen kwam deze winter over van Astana.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Turtlehead 12 januari 2019 om 12:49

Goed idee. Maar dan de rest van het seizoen 10 keer beter dan vorig seizoen graag.

Scott Sunderland 12 januari 2019 om 12:59

Dit wordt denk ik een cruciaal seizoen voor Slagter. Als het weer niet goed uitpakt zie ik hem een divisie lager gaan fietsen. Roompot ofzo. Hetgeen men in hem zag lijkt er niet in te zitten vooralsnog. Dat is geen verwijt naar hem hoor. Ik ga er gelijk vanuit dat hij enorm zijn best doet. Maar zelfs dat is geen garantie voor succes.

Mwielerfan 12 januari 2019 om 18:04

Zijn lichaam genoeg kennen om te kunnen pieken lijkt er niet bij te zijn bij hem. Onvoorspelbare hoogtepunten en dan weer jaren niks

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair