Tom Gloag twaalfde in Gran Piemonte: “Uitzonderlijk sterk gereden”

vrijdag 7 oktober 2022 om 09:11
Tom Gloag twaalfde in Gran Piemonte: “Uitzonderlijk sterk gereden”

foto: Cor Vos

Tom Gloag liet zich nadrukkelijk zien in Gran Piemonte. Op de scherprechter van de dag, de Pilonetto, zat de jonge Brit goed van voren waardoor hij mee zat met de kopgroep, die uiteindelijk voor de overwinnig streed. Gloag sprintte hier naar een twaalfde plaats. Ploegleider Frans Maassen is dan ook lovend over de jonge Brit.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Hij heeft uitzonderlijk sterk gereden deze drie wedstrijden. Het is jammer dat er iemand in de finale tegen zijn derailleur aanreed, want anders had er nog meer ingezeten. Tom hebben we goed gescout en ik weet zeker dat we nog veel van hem gaan zien”, aldus Maassen.

Zonder pech had er voor de 21-jarige stagiair, die volgend jaar prof wordt bij de Nederlandse formatie, dus misschien nog wel meer in gezeten. Gloag kent sowieso al een bijzonder sterk debuut bij de profs. Eerder deze week werd hij namelijk ook al twaalfde in Tre Valli Varesine en vorige week werd hij zeventiende in de Giro dell’Emilia.

Geen Kooij in finale
Sprinter Olav Kooij kon geen potten breken in de finale. Maassen zag de Nederlander lossen op de Pilonetto. “Op de klim ontplofte de koers. We hadden afgesproken dat Tom daar met de besten zou proberen te blijven zitten en dat deed hij ook goed. De rest bleef bij Olav. Helaas werd de groep vooraan steeds groter, met meer ploegen die wilden rijden.”

Pogingen om Kooij terug te brengen waren tevergeefs. “In de afdaling kwamen we met Olav nog in een mooi gezelschap terecht en hebben we er alles aan gedaan om terug te komen in de eerste groep. Het gat was twee minuten en we reden het dicht tot op ruim dertig seconden. Het lukte helaas net niet”, besluit Maassen.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Maillot à Pois 7 oktober 2022 om 09:40

Ik volg Gloag al een tweetal jaar, en vond hem één van de meest beloftevolle ronderenners bij de jeugd. Maar wat hij deze week laat zien heeft me wel verbaasd. Vooral omdat hij dit jaar eigenlijk geen al te best seizoen gekend heeft bij de U23. Mede door ziekte en valpartijen, maar hij leek toch een beetje te stagneren. Dus best wel verrassend dat hij bij de profs ineens met de besten meedoet, terwijl zo’n U23 topper als Grégoire eigenlijk maar wat anoniem meerijdt als stagiair.
Zeer benieuwd naar wat hij volgend jaar kan laten zien!

1
Romāns Vainšteins 7 oktober 2022 om 09:50

Hoe volg je zoiets? Alleen via uitslagen?

0
Maillot à Pois 7 oktober 2022 om 09:56

Uitslagen, en daarnaast wat sites en twitteraccounts die wat meer vertellen over het wedstrijdverloop. De grote U23 wedstrijden zijn bv te volgen via een liveticker op DirectVelo. Beelden zelden of nooit uiteraard.

1
Krist The Vanma 7 oktober 2022 om 10:57

Grégoire is wel 2 jaar jonger hé, Maillot. Geef hem nog wat tijd.

1
Murcia 7 oktober 2022 om 11:24

Gloag is een renner waarbij de groeimarge enorm is. Hij ontdekte pas laat zijn klimkwaliteiten, is een volgens eigen zeggen beroerde daler en heeft door ziekte en valpartijen nooit lange periodes aan 1 stuk kunnen koersen. Dan is dit verrassend maar misschien wel een voorbode van nog meer groei mits hij de onderbrekingen nu kan skippen.

-1
Maillot à Pois 7 oktober 2022 om 12:16

@Krist
Het was zeker niet de bedoeling Grégoire af te serveren. Ik wilde eerder aangeven dat je nooit verregaande conclusies kan trekken. Renners die dominant zijn in een U23 peleton, staan er niet noodzakelijk onmiddellijk tussen de profs. Renners die bij de U23 verslagen worden door de toppers, kunnen er tussen de profs wel staan.
En ook dit wil weinig zeggen over het verdere loop van de carrière van beide renners. Ontwikkeling is niet lineair.

2
Krist The Vanma 7 oktober 2022 om 17:29

Akkoord, Maillot.

Begin dit seizoen had ik dit lijstje van 19-jarigen gemaakt om in de gaten te houden.

AYUSO Juan
UIJTDEBROEKS Cian
BRENNER Marco
GRÉGOIRE Romain
NYS Thibau
MIHKELS Madis
ARRIETA Igor
MIHOLJEVIĆ Fran

Soit, de meesten zijn nu natuurlijk bij iedereen bekend.

0
Panamaman29 7 oktober 2022 om 10:08

Rijdt idd zeer sterk. Zijn de officiele startlijsten voor lombardije eigenlijk al bekend. Op pcs staat er namelijk wel een startlijst, maar daarin zou ik Oomen toch wel vervangen door Gloag.

1
Maillot à Pois 7 oktober 2022 om 10:12

Stagiairs mogen geen WT wedstrijden rijden, dus dat is helaas geen optie.

1
fietsvriend 7 oktober 2022 om 10:17

INEOS zal toch wel balen dat deze GB rijder voor JV heeft gekozen. In de toekomst Arensman ruilen voor Gloag?

1
Krist The Vanma 7 oktober 2022 om 10:47

Wat dan gezegd van Hugo Page, die rijdt minstens even sterk (én al heel het seizoen lang), en is er ook maar 21… Ook eentje om in de gaten te houden…

3e Binche – Chimay – Binche
5e Famenne Ardenne Classique
4e en 5e in ritten Dauphiné
5e Classique Loire Atlantique
5e Rit Tour Oman

1

Headlines

Populair

Materiaalzone