‘Tom Dumoulin zou weg willen bij Team Sunweb’

zaterdag 29 juni 2019 om 11:34
‘Tom Dumoulin zou weg willen bij Team Sunweb’

foto: Team Sunweb

Tom Dumoulin zou zinspelen op een vertrek bij Team Sunweb. Dat gerucht wordt gebracht door het Italiaanse TuttoBiciWeb. Dumoulin kon dit seizoen al een streep zetten door zijn twee hoofddoelen: de Giro d’Italia en Tour de France.

Een deel van de onvrede zou voortkomen uit de soap die ontstond na zijn valpartij in de Giro, waar Dumoulin hard viel op zijn knie en moest opgeven. Na een lang herstel bleven lang twijfels over de knie, die nog steeds bleek te irriteren. Uiteindelijk werd na een opgave in de Dauphiné besloten de knie te opereren, waarbij een stuk gravel verwijderd werd.

Niet lang daarna werd de knoop doorgehakt om niet naar de Tour de France te gaan. “Eigenlijk heb ik niet de tijd genomen alles te verwerken. Zonder na te denken heb ik er alles aan gedaan om naar de Tour te gaan”, zei Dumoulin daarover.

Volgens de geruchten is door deze situatie iets gebroken tussen Dumoulin en de ploeg. De winnaar van de Giro 2017 heeft bij Team Sunweb een contract tot eind 2021. In 2012 debuteerde Dumoulin voor het team van manager Iwan Spekenbrink.

Dit artikel delen:

135 Reacties

rennerske 29 juni 2019 om 15:36

@ jooprioolpijp.
Prima speurwerk en dito analyse Joop! We kunnen deze Italiaanse stemmingmakerij gevoeglijk in de categorie” lariekoek” dumpen. Heb je trouwens een aftreksel van die vertaling?

west 29 juni 2019 om 15:45

Lijkt me goed. Een protocol en een reclamespreuk hebben en doen alsof je daarmee dan dus wetenschappelijk bezig bent is onzin en dat heb ik al vaker gezegd. Lijkt me ook niet zozeer belangrijk dat Tom weggaat danwel dat er een frisse wind door de leiding gaat.

IlPirata 29 juni 2019 om 16:00

Mocht dit zo zijn, is het in ieder geval noodzaak een ploeg uit te kiezen met voldoende ondersteuning bergop. Zoals sluwe oude vos Nibali recent met Pozzovivo en Caruso als meesterknechten in de giro. Dat scheelt heel veel energie voor een kopman om een grote ronde überhaupt te kunnen winnen.

Samlambeej 29 juni 2019 om 22:26

Nibali heeft die mannen eigenhandig naar bij Bahrein binnengebracht. Een topinvestering! Maar dan moet je natuurlijk wel vrienden hebben in het peloton.

Marcus Aurelius 29 juni 2019 om 16:01

Naar Deceuninck ? Je hebt winnende ploegen en … andere.

Arema Pro Cycling Team 29 juni 2019 om 16:56

Andere winnende ploegen: TJV, Astana…

jooprioolpijp 29 juni 2019 om 16:44

Hier de vertaling van het relevante stuk:
‘But in the Sunweb house there are troubled waters: the management of the Tom Dumoulin case (the fall at the Giro, the stunted recovery, the knee cleaning surgery and the renunciation of the Tour) left a very heavy mark. Something broke, in short, and it doesn’t seem to be just the knee of talent …
The Dutch champion is seriously considering a change of scenery: this is not an easy operation because there has already been a long extension of the contract, but Tom seems to be determined and is seriously considering an important choice for his future.
And of course some of the strongest teams in the world have begun to straighten their ears …’

Wildebert 29 juni 2019 om 16:56

Als Tom het plezier maar terug krijgt. Waar dan ook, hoe dan ook. Volgen de prestaties vanzelf. En Sunweb straalt dat de laatste tijd niet uit.

Viktrodriguez 29 juni 2019 om 17:21

Die hele soap rondom die knie is ook vooral treffend dat voor Sunweb de Tour wel heel erg belangrijk is, zowel ploeg als sponsor. Ook omdat het een voor oorsprong Nederlandse sponsor en team is, terwijl Dumoulin de Nederlandse kopman is, terwijl hij meer de Giro lijkt te prefereren.

Er werd gewoon veel te lang doorgeëtterd met die knieblessure en de twijfel of Dumoulin wel in afdoende fitheid en vorm de Tour kon halen. Geen normale werkgever had dit mogen doen. Er had al veel eerder duidelijkheid moeten zijn hierover, zodat hij zich goed en wel kon voorbereiden op de Vuelta.

Daarnaast zal het al jaren mismanagement op het gebied van gebrek aan fatsoenlijke klimknechten ook wel een rol spelen. Hun vrijwel volledige topknechtenbeleid hangt af van een val- en blessuregevoelige Kelderman en wat talenten, terwijl ze in de tussentijd voor veel geld Matthews halen.

rob 29 juni 2019 om 18:01

De wil van de ploeg doordrammen zoals Kittel ook ontevreden is vertrokken.
Nu Dumoulin ook nog. Goed bezig Iwan.

rennerske 29 juni 2019 om 18:15

@Joop. Dank je Joop. Inderdaad zoals jij al vermoedde: ongefundeerde lulkoek van die Italianen.

Bart De zever 29 juni 2019 om 18:53

Wat ik eigenlijk niet versta is dat dumo zelf naar frankrijk moet rijden net na ingreep in knie.
Ik vind dat eigenlijk ongelooflijk. Allerlei debiele regeltjes alsof het kinderen zijn maar de kopman mag zelf naar de Alpen bollen.
Als dumo begrepen heeft dat de tour belangrijker is voor sunweb dan zijn gezondheid kunnen de geruchten snel waarheid zijn.

Ben Geerts 29 juni 2019 om 19:21

Ach, het blijft een gerucht hé!!!

rennerske 29 juni 2019 om 19:38

Zal je net zien dat, na deze ondermijnende berichtgeving, Dumoulin morgen het NK wint, dat vervolgens uitvoerig en gemeend viert met zijn Sunweb-ploeggenoten en in de Tour samen met die ploeggenoten zo’n hecht collectief vormt dat de eindzege de trilogie Giro, Vuelta, Tour voor Sunweb compleet maakt. O, wacht even, het is pas 2019. Sorry, jaartje te vroeg gepost.

KennyKlimmen 29 juni 2019 om 21:05

Ik zie dat nog wel bewaarheid worden… als….. alles een beetje op zn plek valt.

Vlinder 29 juni 2019 om 20:41

Geruchten geruchten… ik kan helemaal niks met geruchten! Bovendien als je op het artikel klikt van die Italiaanse site staat er helemaal niets over waar ze info vandaan halen of dat ze überhaupt (anonieme) bronnen hebben. Riooljournalistiek

Covadonga 30 juni 2019 om 01:44

+1

ti-raleigh 29 juni 2019 om 22:20

Het botert al heel lang niet meer tuusen Sunweb en Dumoulin. Hij wou afgelopen najaar al weg. Hij blufte met aanbiedingen tegenover Sunweb maar die zijn daarin niet meegegaan. Tom ligt sindsdien dwars maar Sunweb houdt keurig die vuile was binnen. Dat gedoe met de knie is een groot toneelspel. Tom is niet die sympathoeke gozer die hij speelt in de media. Hij moet uit een ander vaatje gaan tappen anders is het gebeurd met zijn carriere en kan hij aan de slag bij Mora als Excuustruus.

greeny 29 juni 2019 om 23:11

lol makkelijk he anoniem op internet wat roeptoeteren zonder een greintje bewijs.

Giroditaliafan 29 juni 2019 om 22:23

Ik vind het een heel raar verhaal zoals het nu naar buiten gebracht wordt? Wat zijn de bronnen van TuttiBici? Er zou iets gebroken zijn tussen Tom Dumoulin en Sunweb… waar komt dat vandaan? Van Tom zelf? Vanuit de ploeg? Vertrouwelingen van Tom? Een journalist die wat gedropt heeft?
Het gerucht roept meer vragen op dan het beantwoordt!
Laten we hopen dat Tom weer snel fysiek en mentaal gezond op de fiets terecht komt…want het is gewoon een ontzettend mooie renner om als wielerliefhebber heel erg van te genieten!

Giroditaliafan 29 juni 2019 om 22:25

@ti-Raleigh: waar komen de stellingen die je poneert vandaan! Ik lees heel erg veel over het wielrennen… maar wat jij zegt verrast mij!

ti-raleigh 29 juni 2019 om 22:55

Ik woon dicht bij het vuur, Twente, en hier gonst het al vanaf vorig najaar van de geruchten. Maar zoals gezegd wil Sunweb de vuile was binnen houden.

rennerske 29 juni 2019 om 23:21

Ha, ha, ik heb je nu pas door. Je bent tekstschrijver van Lubach en probeert hier een sketch uit.

west 29 juni 2019 om 23:18

@ti
Wat mij vooral verbaasd is dat je Tom sympathiek vind richting de media…

ti-raleigh 29 juni 2019 om 23:22

@ greeny
Misschien heb je gelijk, is het roeptoeteren. Alleen zit iedereen hier tegen het beleid van Sunweb aan te schoppen. En ik wil aangeven dat het toch efkes iets anders in elkaar steekt.

greeny 29 juni 2019 om 23:29

ja ook die sufferds vinden het makkelijk om anoniem lekker dom te speculeren en shit te roepen. maar jij doet alsof je de situatie van binnen en buiten kent.. tenzij je ook maar iets kan bewijzen ervan is het “gewoon” roeptoeteren. neemt niet weg dat het zomaar zou kunnen dat er een interne strijd is maar dan waren daar allang geruchten via echte journalisten (niet wielerflits journalisten) over naar buiten gekomen. niks wordt 100% stil gehouden als er echt veel gezeik is heen en weer

maklukzat 29 juni 2019 om 23:37

Dat er meer aan de hand is geloof ik graag. Dat die knie 1 groot toneelstuk is zou wel sterk zijn.

rennerske 29 juni 2019 om 23:31

Ik zou de zin “ Ik woon dicht bij het vuur, Twente, en het gonst hier al vanaf vorig najaar van de geruchten” er zeker inhouden. Ik zou deze formulering dan, als Lubach overschakelt naar de zogenaamde reporter ter plaatse, bij voorkeur als openingszin gebruiken. Succes met je sketch en doe Arjan de groeten.

rennerske 29 juni 2019 om 23:49

Ik zit dicht bij het vuur, Lubach, en het gonst hier vanaf de val in de Giro al van de geruchten, die Arjan noch bevestigen noch ontkennen wil, dat zijn team voor Zondag met Lubach inderdaad een item over Dumoulin en Sunweb aan het voorbereiden is.

ti-raleigh 30 juni 2019 om 00:16

@ rennerske
Luister eens komiekje. Als ik een echte roeptoeteraar was had ik in februari hier al gepost. Want toen heb ik het voor het eerst gehoord. Daarvoor is alle vuile was binnen gebleven bij Sunweb. En als je het nog niet weet, Twente is de bakermat van Sunweb. Kijk anders effe welke mensen ze in dienst hebben en waar ze wonen.

Bart De zever 30 juni 2019 om 01:10

Ik weet dat ten dam een podcast heeft maar vraag me af of hij daar ooit een afdoende antwoord heeft gegeven op de vraag waarom hij weg is bij sunweb..
Of hield hij het bij een diplomatiek antwoord?

bartje 30 juni 2019 om 02:14

Ach zo'n bericht is natuurlijk te verwachten na seizoen 2019 tot nu toe. Logisch ook, waar of niet.

Het is een feit dat topsportwetten op velerlei gebied meedogenloos zijn. Tom is dan wel vaandeldrager, de sponsor en werkgever eisen simpelweg resultaten. Winnen moet je!! Nu!! Als je op je plaat gaat, sta je op en fiets je verder, het liefst als je ook echt wat gebroken hebt, met bebloede kop vol blubber, zodat de heroïek ervan afspat. De held, vastgelegd op oneindig veel beeldmateriaal met de naam van de sponsor op zijn brogus. Voorgoed!

Een topsporter wil zelf ook winnen, een talent kan dat bereiken maar talent moet ontwikkeld worden, en vervolgens zo lang mogelijk renderen.

Een topsporter kan alleen gedijen en presteren in een voor hem ideale omgeving, een intense samenwerking, de perfecte omlijsting een voorwaarde. Dat kost veel geld. Een sponsor is bereid dat te doneren in ruil voor al het bovenstaande.

Al met al een uiterst precaire balans van moeten, kunnen, geld, vertrouwen, belangen, begeleiding, druk, omstandigheden, pech en geluk. Die balans is echt wel verstoord in deze, wellicht al gedurende de Giro van vorig jaar, toen TD de Giro verloor van Froome, en nu met het missen/falen van/op het op één na grootste en op het allergrootste platform helemaal.

De verstoring kan natuurlijk opgelost worden, maar de druk neemt wel toe. Het dunkt me dat die kans, erop of eronder, de Vuelta zou moeten zijn waarna de balans wordt opgemaakt…

Tony van Raamsdonk 30 juni 2019 om 09:44

Tom moet eerst maar weer eens presteren……Bijvoorbeeld het snot voor de ogen rijden in de Vuelta.

Headlines

Materiaalzone

Populair