Tom Dumoulin voelt zich nog prima: “De korte rit gaat voor verschil zorgen”

maandag 23 juli 2018 om 18:00

Met nog zes etappes te rijden staat Tom Dumoulin op een derde plaats in de Tour de France. Zijn achterstand op geletruidrager Geraint Thomas bedraagt 1 minuut en 50 seconden. Op de tweede rustdag vertelt de Limburger tegen WielerFlits het volgende: “De korte rit gaat wel echt voor verschil zorgen. In een tijdrit zie je dat verschillen relatief altijd heel groot zijn ten opzichte van een lange bergrit. Eigenlijk is dit gewoon bijna een klimtijdrit.”


“Je bent altijd vermoeid in de derde week, maar op dit moment voel ik mij prima”, eindigt de Sunweb-renner helder.

Meer video’s zien uit de flag-fr Tour de France?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

34 Reacties

Wielrennertje 23 juli 2018 om 18:04

Doet het prima, maar kan wellicht het beste wat proberen te gokken. Rijdt nu vaak alleen op kop met de 2 Sky-mannen in zijn wiel op zo’n laatste klim, hij wilt natuurlijk ook z’n plekje verdedigen op Roglic etc. maar ooit gaat het mis en wordt hij overvleugeld door het duo Froome-Thomas.

ikbenprocycling 23 juli 2018 om 18:11

Misschien wil Tom op de parcourskaartjes even duidelijk aantekenen met rood potlood waar hij zijn aanvallen precies gaat plaatsen. Dat daar geen misverstanden over komen, en kunnen we stipt op tijd ervoor gaan zitten.

goalgettert 23 juli 2018 om 18:16

Pff wat lijkt me dat kut zon persconferentie met opdringere journalisten die allemaal dezelfde vraag stellen alleen dan net wat anders geformuleerd.. dan heb je er nog zon flierefluiter tussen die het gevoelsmens Tom achter de renner probeert te zoeken. Ik zou denk ik halverwege gillend wegrennen

Polly 23 juli 2018 om 18:18

Vind het mooi om Dumoulin zo te zien strijden en het is een sympathiek jongen maar het pleit niet voor hem dat hij en Froome hier bij de besten horen met de giro in de benen.. Ik zie hem uiteraard liever winnen dan de Skybots maar voor de geloofwaardigheid van de sport zou het goed zijn als beide coureurs er volgende week door heen zakken..

leegloper 23 juli 2018 om 18:19

Tot nu toe rijden Thomas of Froome te vaak in zijn wiel. Als ze met z’n drieen bijeen zijn, dan moet Dumoulin een ander het kopwerk laten doen. Na de tweede alpenetappe lijken Thomas en Froome niet meer achter elkaar aan te rijden, dus Dumouli moet sowieso voorkomen dat Thomas of Froome wegspringt. Anders kan hij het weer oplossen.

Marszzz 23 juli 2018 om 18:23

@Wielrennertje
Ik had nooit de indruk dat hij veel aantrok van Roglic, maar was hij, als hij kon, Froome / Thomas onder druk aan het zetten.

ikbenprocycling 23 juli 2018 om 18:23

@ Polly (strekking) "Dumoulin moet er net als Froome doorzakken komende week voor de geloofwaardigheid van de sport"

M.a.w. insinueer je dat Tom hier een onnatuurlijke prestatie aan het leveren is.
Wil jij daarom vanaf heden ajb totaal niets (semi)supporterigs over Dumoulin posten ? En nee, volgende week delen in eventuele vreugde over zijn eindzege kan uiteraard niet meer. Maar jij kan dik tevreden zijn voor de wielersport als hij nog van het podium dondert.

dneddy 23 juli 2018 om 18:27

@polly Sorry hoor maar wat een gelul. Alsof een dubbel menselijkerwijs niet mogelijk is. Er zijn meer renners geweest die een dubbel goed verteerden. Dumoulin heeft het echter nog nooit aangedurfd. Moet hij er doorheen zakken om ‘geloofwaardiger’ te zijn?

SprintMaster 23 juli 2018 om 18:30

Als Thomas demarreert gaat Froome er echt wel achteraan maar misschien eerst kijken of Dumo het doet.

Olly 23 juli 2018 om 18:34

@dneddy +1
Polly, wat een droevig leven heb jij zeg. Smachtend wachtend op een slechte dag van no 2 en 3 van een grote ronde. Alleen om hun geloofwaardigheid te bevestigen dat er geen 2 opeenvolgende grote rondes gepresteerd kan worden op dat niveau.
Wachten als GT wegrijdt op een gaatje en dan CF er af poefen terwijl hij naar GT toe rijdt. Vervolgens GT er af rijden.
Of een vroege aanval zodat er niet aan het einde van een bergetappe weer een handvol seconden genomen kan worden door GT.

leegloper 23 juli 2018 om 18:35

@goalgettert,
En dan nog Filemon die zich naar voren baant en vertelt dat hij er al een paar jaar terug bij was. Die “wereldpers” waar hij het over heeft komt in dat interview puur uit Nederland en Belgie.

Polly 23 juli 2018 om 18:55

@ alle struisvogels.. Gewoon stug je zelf voor blijven liegen omdat het een Nederlander is.. Prachtig.. En ja ik zit te wachten tot iemand er door zakt, dat is koers.. En zeker denk ik dat het een ongeloofwaardige prestatie is want de voorbeelden die de dubbel goed verteren passen nou niet bepaald in het rijtje zuivere renners.. Maar lekker doorgaan met gelegenheid supporteren: je pikt ze er zo uit met onrealistische gewauwel als “Poef dit en doe ff zo er over” ..

ikbenprocycling 23 juli 2018 om 18:59

No problem Polly als je maar consequent blijft.

jp.vanoosterhout 23 juli 2018 om 19:05

als roglic zou demareren moet tom toneel spelen en net doen alsof hij lost bij froome en thomas,dan gaan die wel rijden !want ze hebben ook vrees voor roglic .dit zou een mogelijkheid kunnen zijn,maar als zoiezo thomas of froome een slechte dag heeft is alles nog mogelijk go,go tom.
ik zei al eerder het zou prachtig zijn als ze voor die tijdrit allevier binnen 1/2 minuut of 1 minuut staan

Robert Chasinque 23 juli 2018 om 19:13

Het is al lang duidelijk dat Tom zand in de ogen strooit. Tom weet dat het bergop niet gaat lukken dus hoopt hij morgen Thomas binnen bereik te zetten voor de tijdrit

Gesink4President 23 juli 2018 om 19:15

tussen de giro en de tour zit dit jaar 1 week meer en aangezien de eerste tourweek vlak was eigenlijk nog een week extra. in
vergelijking met andere jaren is de dubbel dus zeker te doen dit jaar

rennerske 23 juli 2018 om 19:18

@Polly
Eerlijk is eerlijk, je hebt hier eigenlijk wel een dik punt. Was Dumoulin een bij Sky rijdende Brit geweest dan was ongeloof en vuilspuiterij op WF aan de orde van de dag geweest. Dus ja, voor de geloofwaardigheid is het misschien zo gek nog niet als zowel Froome als Dumoulin er door zakken, hoe jammer ook want beiden in my opinion hele sympathieke jongens.

Laurens2015 23 juli 2018 om 19:20

Wat een pracht gozer is het ook, hoe relaxt hij zich uit en hoe hij als een voorbeeldig prof de media te woord staat en z’n geduld houdt bij die eentonige vragen. Niets is echter erger dan de NOS die je vlak na de etappe bestoken met onzinnigheid, dus wellicht dat hij zo’n persconferentie als deze wel makkelijk verteert.

Bazzz 23 juli 2018 om 19:49

@polly

Je slaat een goed en duidelijk gevoelig punt aan. Als alleen Froome bij de top 3 had gezeten deze tour, was het onmogelijk geweest bij deze ‘wielerfans’.
Nu doet Dumoulin mee voor de winst en dan is het volgens hen heel goed mogelijk. Echt te grappig zijn die lui die zich op die manier voor lul zetten.
Ben ook hierbij heel benieuwd wat deze wielervolgers te melden hebben als Dumoulin erdoor zakt en Froome niet

chassepatate 23 juli 2018 om 20:08

Dumoulin is nooit, maar dan ook nooit op welk moment dan ook verdacht geweest van doping. Zijn team ook niet. Je kunt niks 100% uitsluiten, maar ik ga ervan uit dat zijn prestaties 100% eerlijk/puur zijn. Wie insinueert, op welke manier dan ook, dat daar een luchtje aan zit, is puur aan het bashen en speculeren. Mocht ooit blijken dat het toch anders zit, dan ben ik in ieder geval wielerfan af….

mus van de maasstad 23 juli 2018 om 20:23

Ik heb dezelfde mening als polly hoor. Sinds de tot zn kale kruin volgespoten pantani is het niemand gelukt om in giro en tour podium te rijden, zelfs contador niet. Maar nu zouden er ineens 2 renners het wel kunnen?

Ik weet het niet hoor… Er is gewoon teveel gebeurd in het wielrennen

tendam 23 juli 2018 om 20:33

Dumoulin is sterker dan in de Giro, dat verbaast me wel. Maar ik kan me totaal niet voorstellen dat hij een valsspeler is. Ik bedoel, bij Boogerd of Thomas Dekker had je altijd wel zo’n donkerbruin vermoeden. En zijn carriereverloop is ook aanmerkelijk minder verdacht dan Froome, en dan heb ik het niet over salbutamol maar over bilharzia.

irriducibili 23 juli 2018 om 20:41

Ziet er nog fris uit, ondanks 2 weken tour en de giro in de benen.

Hoop vooral dat Roglic, Tom en Kruijswijk (en movistar en Bardet) niet achter elkaar aan gaan rijden maar dat werk aan Sky over laten.

Vind het TLJ duo er ook enorm fris uitzien. Weinig pech of blessures gehad en aangekondigd aan te gaan vallen. In de korte etappe hebben zij ook voordeel tov Bardet en Tom omdat ze een duo zijn. Lekker als ze gaan aanvallen en sky daardoor in de problemen kunnen brengen.

Zie vanwege de mogelijke dip van Froome, Thomas en Tom Roglic en Steven ook nog best kansen hebben

Jeromb 23 juli 2018 om 20:47

@gesink4president inderdaad. Die eerste week van de tour was volgens mij praktisch hetzelfde als de soort training die je zou doen zo vlak voor een grote ronde. En dan nog een weekje ertussen. Lijkt me in ieder geval goed mogelijk dat ze het trainingsschema zo hebben opgezet dat ze in de eerste week eigenlijk nog net niet in topvorm waren.

Alle wielrenners zijn gezien de geschiedenis van het wielrennen in ieder geval een beetje verdacht. Dat je zowel de giro als de tour goed weet te rijden lijkt me niet per definitie extreem verdacht. Sterker nog, misschien was dat voorheen vooral zo omdat je tussendoor tijd nodig had om doping te gebruiken en goed in te laten werken. Misschien is het tegenwoordig juist wel mogelijk om succesvol twee rondes te rijden achter elkaar omdat je tussendoor niet hoeft te klooien met zakken epo of iets dergelijks. Maarja, volgens mij is dit verder pure speculatie. Die extra week en die rustige eerste week van de tour zullen in ieder geval niet in het nadeel van froome en dumoulin werken.

ikbenprocycling 23 juli 2018 om 20:56

Lijkt me heel erg als je bij Dumoulin geplaagd wordt door zulke twijfels. Ik zou dan gewoon totaal niet meer kijken. Maar wacht, de schone geloofwaardige jongens komen er natuurlijk door in de derde week.

  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.