maandag 23 juli 2018 om 18:00

Tom Dumoulin voelt zich nog prima: “De korte rit gaat voor verschil zorgen”

Met nog zes etappes te rijden staat Tom Dumoulin op een derde plaats in de Tour de France. Zijn achterstand op geletruidrager Geraint Thomas bedraagt 1 minuut en 50 seconden. Op de tweede rustdag vertelt de Limburger tegen WielerFlits het volgende: “De korte rit gaat wel echt voor verschil zorgen. In een tijdrit zie je dat verschillen relatief altijd heel groot zijn ten opzichte van een lange bergrit. Eigenlijk is dit gewoon bijna een klimtijdrit.”

“Je bent altijd vermoeid in de derde week, maar op dit moment voel ik mij prima”, eindigt de Sunweb-renner helder.

Meer video’s zien uit de flag-fr Tour de France?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
23 juli 2018 21:14
Ik ben het met @Jeromb eens, misschien kan het in deze tijd juist wel.

Ik heb wel eens gelezen (David Millar als ik me goed herinner) dat renners die doping gebruiken zich anders voorbereiden en een stuk minder hard trainen. Ik denk dat ze minder fit waren en dat compenseerden ze met doping. Misschien dat je een grote ronde wel harder kan rijden en dieper kunt gaan met doping op. Het duurt vervolgens ook langer om ervan te herstellen.
23 juli 2018 21:19
@ikbenprocycling

Ik vermoed dat je op mij en polly doelt en je slaat de plank dan compleet mis.
Velen roepen altijd dat giro tour onmogelijk is zonder enige vorm van doping (mogelijk jij ook). Nu het Dumoulin netreft kan het ineens wel, terwijl hij een loodzware giro heeft gehad, waarin hij heeft afgezien zoals nooit tevoren.
Nu worden er excuses gezocht zoals de eerste week was relatief rustig (sprintetappes), terwijl dat al jaren is.
Ik verdenk juist niemand totdat iemand verdacht is. Maar velenmaken onderscheid tussen Nederlanders en renners uit het buitenland!
23 juli 2018 21:47
SKA kan weleens heel belangrijk gaan worden voor Tom. Die zal vooruit worden gestuurd.
23 juli 2018 22:10
Twee rondes vlak achter elkaar winnen, van te voren had ik zo iemand geen kans gegeven.
Echter spelen er nu wel wat zaken:
- beide heren zijn van oorsprong tijdrijders en rijden in een grote ronde zuiniger (meer eigen tempo) dan klimmers zoals Pantani of Contador. Al smeet Froome in de Giro wel met zijn krachten. Dumoulin ging nooit over de limiet.
- de verwachte concurrentie valt weg (Nibali) of zwaar tegen (Quintana).
- voorbereiding heel erg gericht op de combi: geen wedstrijden tussen beide rondes in en heel uitgebalanceerd voedingsschema (Dumoulin)
- Dumoulin is nu ook lichter dan in de Giro.
Of het gaat lukken moeten we afwachten, ik geef Thomas toch een goede kans om het te redden omdat hij tot nu toe redelijk zijn krachten heeft gespaard.
24 juli 2018 08:53
Plus er zit een extra week rust tussen de Giro en Tour dit jaar i.v.m. het WK. Dat is ook een grote factor. Tour - Vuelta kan toch ook? Zie dan ook geen reden dat dit onmogelijk zou zijn.
24 juli 2018 09:59
@ Bazzz, ik behoor NIET tot het kamp dat zegt dat 2 grote rondes niet (prima) mogelijk te doen is zonder bijzondere ingrepen.
Ik zeg niet dat het gewoon is, of een piece of cake is, of een walk in the park. Het is evident buitengewoon, maar hoeft niet onmogelijk te zijn (we moeten de komende week nog wel aanzien).
Ik ben ook niet verblind door nationalistisch sentiment aangaande Dumoulin, die er overigens niet uitziet als een rossige Hollander, maar een zeer internationale uitstraling heeft.
Uiteraard ben ik blij dat NL eindelijk weer een buitencategorie GT renner heeft, maar ik gun het onze Belgische wielervrienden ook (weer).
Ik vertrouw de geleidelijke en gestage carrière van Dumoulin, omdat die mij nog geen enkele concrete reden heeft gegeven daaraan te twijfelen.
Ook, en dat is objectief inderdaad totaal vaag en discutabel, vertrouw ik op mijn mensenkennis. Mocht toch blijken dat Dumoulin de hele wielersport aan het flessen zou zijn, al dan niet met moraalridder Spekenbrink als kwade genius erachter, is de 'presumptio innocentiae' (veronderstelling van onschuld) in de wielersport m.i. definitief verloren.
Bovenal beschouw ik Dumoulin als een fysiologisch uitzonderlijk atleet met een relaxte psyche die hem goed balanceert en bijzonder goed doet herstellen. Als de wielersport tegen doping is, dan wenst het puur door de natuur bevoordeelde atleten als winnaars en boegbeelden ? Zoals ook een Sagan wordt geloofd dat te zijn.
Ergens moet iedereen voor zichzelf de grens trekken van cynisme, verdachtmaking en twijfels als hij nog een beetje leuk wielrennen wilt kijken.
24 juli 2018 15:18
Jaaaa "de extra week tussen giro en tour.. want dopers trainen niet zo hard...mijn mensenkennis.."
Dat soort uitspraken is echt van het niveau van de mensen die Armstrong 7x ook heel plausibel vonden..
24 juli 2018 20:46
Polly Wat doet een levensmoe figuur als jij hier ?

Aanvulling:
Ik zie nu dat jij 16 postjes hebt geplaatst, waarvan het gros verdachtmakingen aangaande Dumoulin. Wss heb ik met een al bittere 13 jarige Vlaming te maken. Sterkte.
25 juli 2018 20:02
Ikbenprocycling... wauw weleens op je eigen uitspraken hier gelet? Ik ben triest, levensmoe etc.. Dit alles omdat ik niet dezelfde visie heb als jij? Ga je schamen internetheld, met dat soort uitspraken wek je alleen maar het beeld van een heel beperkte visie en minderwaardigheidscomplex wat met gescheld naar anderen gecompenseerd moet worden..Chapeau! Dit is overigens hetzelfde bully gedrag wat types als Armstrong en Brailsford ook gebruiken, gewoon harder schreeuwen/schelden.. Kun je je lekker voldaan over voelen zeker..

Reacties zijn gesloten.