Tom Dumoulin verbijsterd: “Deze hadden we niet zien aankomen”
foto: Cor Vos
zaterdag 19 september 2020 om 19:29

Tom Dumoulin verbijsterd: “Deze hadden we niet zien aankomen”

Tom Dumoulin gaat dankzij zijn tweede plaats in de tijdrit op de zevende plaats in de Tour de France eindigen. Toch stond de Limburger aangeslagen voor de camera van de NOS, omdat kopman Primož Roglič de leiderstrui had verloren. “Deze hadden we niet zien aankomen.”

“Wat moet ik zeggen?”, vraagt Dumoulin zichzelf af. “Het is zo. Dit is een flinke klap. Hij voelde zich prima, maar hij wordt op waarde geklopt. Hij wordt vijfde in de tijdrit, dat is misschien niet de tijdrit van zijn leven, maar het is zeker niet slecht.”

“We hadden gedacht dat het genoeg zou zijn. Ik zou überhaupt niet weten hoe Pogačar hier nog meer dan een minuut sneller heeft gereden dan ik”, doet hij verbouwereerd zijn verhaal.

Over zijn eigen prestatie had de renner van Jumbo-Visma niet veel meer te vertellen. “Ik reed op La Planche niet meer zo heel hard, maar daarvoor had ik een goed vermogen te pakken. Maar het maakt nu niet meer uit. Het was niet voor de dagwinst en ook niet voor de Tourwinst.”

RIDE Magazine
112 Reacties
Sorteer op:
20 september 2020 08:58
Dumoulin heeft het toch wel echt beter gedaan dan ik had verwacht vooraf, zeker in de tijdrit
20 september 2020 09:03
Ergens moet er toch ook berusting zijn. Al had Roglic de tijd van Dumoulin gereden, dan nog had Pogacar gewonnen.
Jumbo was op niveau, ze staan met 3 in de top 5 van een tour tijdrit. Pogacar was echter buitenaards (geen insinuatie).
20 september 2020 09:19
Net zo onverklaarbaar als toen Kruijswijk de Giro klimtijdrit verloor van een Gazprom renner.
20 september 2020 09:27
Hoe is het mogelijk dat een jongen van bijna 22 jaar deze prestatie kan leveren? Hij rijdt in een ploeg die er niet was toen hij ze nodig had. Alles alleen moeten doen en geen steun van 6-7 ploegmakkers. En na drie weken op deze manier uithalen. Mag je dan insinueren? Ja, dat mag. Zeker in deze tak van sport is niet alles zuivere koffie. Hoewel JV is afgestraft voor hun weinige aanvalsplannen zet ik wel vraagtekens bij de prestaties van Pogacar. Mag dat? Ja, dat mag!
    20 september 2020 09:37
    Dat mag vooral ook op dat het hiervoor opgerichte verdomhoekje in een onvindbaar subforum voor geen millimeter werkt. Mensen gaan niet daar naar toe en het onderwerp is te betrokken om weg te filteren.

    Ik denk overigens niet per se aan doping maar wel aan een geheel ander voortraject dat de jeugd nu ondergaat tov voorgaande jaren. Wie weet met blijvende voordelen tengevolge. We zullen het zien wanneer we in 2021 opnieuw een puistekop ergens op het podium hebben staan die we nog niet aan zagen komen.
    20 september 2020 11:19
    Nou alleen? Gewoon 3 weken zwartgereden in de gele trein..
    20 september 2020 12:52
    Bruine koersbroek
    Precies , jumbo had eigenlijk toch 3 kopmannen dus
20 september 2020 09:35
Ben het wel eens met bovenstaande.
Er had veel meer tijd gepakt kunnen worden die rit als Wva toen niet beschermd was... onze zuiderburen zullen daar wel anders over denken vermoed ik...
    20 september 2020 09:53
    idd
    Jumbo heeft het zelf uit handen gegeven en wel op twee manieren;
    Het gat niet maximaal vergroten in de waaierrit en pogocar laten ontsnappen waardoor hij 40 sec terug pakte.
    20 september 2020 10:24
    Olé, de Hollanders hebben een zondebok gevonden voor het falen van hun onklopbate team. Misschien had Dumoulin zich aan de ploegtactiek moeten houden of misschien had Roglic zelf eens harder moeten trappen ipv al het werk aan Martin, Gesink en Van Aert over te laten.
    20 september 2020 12:55
    Burdin
    Nee, WvA heeft zijn werk als knecht niet goed gedaan in de waaierrit.
    Nou wat fijn dat ze die etappe hebben, maar het geel (misschien bijzaak voor jou) hebben ze verspeeld
20 september 2020 10:43
Het zijn maar enkelen. Nationalisten die als liefhebber van eendaagse wedstrijden de puzzel van de klassementen niet (willen) snappen.
20 september 2020 10:59
@Panache, Belgische nationalisten bestaan die? ;)

Reacties zijn gesloten.