Tom Dumoulin traint op de Teide: “Ik begin me weer beter te voelen”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 8 maart 2020 om 10:31

Tom Dumoulin traint op de Teide: “Ik begin me weer beter te voelen”

Waar veel wielrenners moeten improviseren na de afgelasting van de Italiaanse voorjaarskoersen, verblijft Tom Dumoulin al meer dan een week op de bekende trainingsvulkaan El Teide. “Ik begin me weer beter te voelen”, zo vertelt de ronderenner van Jumbo-Visma via social media.

Dumoulin besloot eind februari het vliegtuig te pakken naar het Spaanse eiland Tenerife voor een ruim twee weken durende hoogtestage op de Teide. We zijn inmiddels ruim een week verder en de Nederlander laat via Twitter weten zich steeds beter te voelen na darmklachten.

De Girowinnaar van 2017 had een tijdje last van parasieten in zijn darmen, waardoor hij moest passen voor de Ronde van Valencia. De renner zou aanvankelijk zijn seizoen beginnen in Spanje, maar Dumoulin moet nog altijd zijn eerste koerskilometers afwerken in het tenue van Jumbo-Visma.

Dumoulin hoopt dat de komende wedstrijden doorgaan, nu ook Europa wordt geteisterd door het coronavirus. De 29-jarige coureur liet bij zijn aankomst op het vliegveld van Tenerife weten niet bang te zijn voor het virus.

RIDE Magazine
24 Reacties
Sorteer op:
8 maart 2020 10:49
"ik begin me weer beter te voelen". Ja, meneer Dumoulin mag het een keer...we zitten al bijna halverwege maart. Blijf nog even lekker op die berg en werk nog maar voldoende
ketonen naar binnen, zodat je lichaam daar straks aan gewend is, als je weer ergens een koers gaat rijden dit seizoen...
    8 maart 2020 10:55
    Wat een compassie! Hoe zo'n renner ziek durft te worden is ook onbegrijpelijk.
    8 maart 2020 10:56
    Inderdaad, hoe durft Dumoulin darmparasieten te hebben gekregen waarvan hij fysiek moet herstellen. Wat een ongelofelijke l*l is hij toch...
    8 maart 2020 11:07
    Ja, als idool moet je weten dat je dit soort dingen gewoonweg niet kunt flikken.
    8 maart 2020 11:23
    Dat soort dingen moet je gewoon in het contract opnemen. Ziek worden = ontslag op staande voet. Dan denkt zo’n renner een volgende keer wel twee keer na voordat hij die parasieten binnenlaat.
    8 maart 2020 16:41
    Altijd vervelend als wielrenners ook mensen blijken te zijn...
8 maart 2020 11:27
Prima dat hij er niks aan kan doen .. Neemt niet weg dat het nu wel echt weer de goede kant op mag gaan.
Toi toi! Ik kijk er gewoon ontzettend naar uit.
8 maart 2020 11:27
Blijven jullie maar geloven in parasieten...."fans".;););)
    8 maart 2020 11:33
    Blijf jij maar lekker trollen zolang het kant. Geniet ervan.
8 maart 2020 11:44
Ik blijf Roglic verdenken.
    8 maart 2020 17:11
    Fred
    En uit de naam roglic kan je weer giro maken.. je doet t erom.
8 maart 2020 11:53
Die parasiet was een blessing in disguise. Hij zit heerlijk op hoogte te trainen iedere dag...geen stress, geen aanpassingen, geen quarantaine...
    8 maart 2020 11:55
    En geen overwinningen. Zal binnenkort al twee jaar zonder overwinningen zitten.
    8 maart 2020 13:16
    Je hebt wielrenners en je hebt renners die maanden op een berg zitten trainen voor een grote ronde en af en toe van die berg komen om louter koersritme op te doen en 20ste te worden in het klassement - 'want het echte doel ligt later'. Dumoulin is helaas het tweede soort, net als Bardet, Simon Yates. Pogacar, Evenepoel en Higuita zijn voorlopig nog het eerste soort, net als Adam Yates, Fuglsang, Lopez en - terug van ronderenner te zijn geweest - Quintana. Roglic en Bernal zijn misschien wel de overstap aan het maken van de eerste soort naar de tweede soort.

    Geef mij maar een wielrenner die er het hele jaar staat.
    8 maart 2020 13:25
    @kannibaal
    Wat een goed onderbouwde reactie... Dumoulin koerst vrijwel altijd voorin mee. En Roglic al helemaal! Hun koersstijl kan je tegenstaan, maar ze koersen niet om 'n beetje mee te rijden.
    8 maart 2020 20:32
    Ik zeg dan ook dat ik vrees dat Roglic binnenkort ook de switch maakt naar louter ronderenner. Tot nu toe gaat hij voor winst in bijna alles waar hij aan meedoet.

    Wat Dumoulin betreft, rijdt hij toch echt wel al enkele jaren alleen de grote ronden en een tijdrit op een kampioenschap vol. Het nadeel van een groot talent te zijn in de grote ronden, vermoed ik.

    Jumbo richt zich tot in het algemeen meer en meer op de Tour. Daarom dat ik ergens vrees dat Roglic zich ook meer en meer zal sparen in de rittenkoersen van een week in het voorjaar. Hopelijk is dat niet het geval.
8 maart 2020 12:23
Wat een simpel Instagram berichtje op een zondagochtend al niet voor de nodige polemiek kan zorgen. En gaat niet over Corona dit keer. Lekker.
8 maart 2020 12:25
Fingers crossed idd..
En lijkt me ook nog wel apart om te trainen voor wedstrijden die misschien helemaal niet doorgaan.. Je moet het maar kunnen opbrengen..
8 maart 2020 13:53
Ik denk dat Dumoulin kan trainen wat hij wil maar dat zijn top al voorbij is, zoals zoveel Nederlandse klassementsrenners, als Kruijswijk, Kelderman, Poels, Oomen. Ik zie ze geen ronde meer winnen en zelfs geen koers met zulke springveren als Bernal, Pogacar, Evenepoel, Yates en ook Thomas. Dus lekker op die vulkaan blijven fietsen, geen last van stress, darmklachten en valpartijen.
    9 maart 2020 12:01
    Ik denk dat je met jouw gave beter als weerman/weervrouw voor de NPO kan gaan werken.
8 maart 2020 16:44
Iedereen, inclusief Tom zelf, tast in het duister over wat hij nog precies kan laten zien qua prestaties. Maar om hem nou af te schrijven is wel erg voorbarig. Hij is 29 jaar en heeft de erelijst van een kampioen. Kampioenen niet te snel afschrijven.
    8 maart 2020 20:56
    Als kampioenen zoals Contador, Nibali, Valverde etc.?
    Hij is in NL uniek omdat hij zich dankzij Sunweb als ronderenner heeft kunnen ontwikkelen en prima prestaties heeft neergezet. Hij mag nu aan de bak om die prestaties te verbeteren, met name de TdF winnen. Alles minder betekent falen!
8 maart 2020 17:12
Ik kan mij wel aansluiten bij Tripodboom. Het lijkt wel dat die hele generatie Nederlandse overbegaafde klassementsrenners/klimmers al te vroeg over hun loopbaanpiek heen zijn. Benieuwd of een ervan toch nog in de tweede helft van zijn loopbaan terug de top kan bereiken. Ik geef Dumoulin nog wel een kleine kans, ook gezien zijn tijdritcapaciteiten. De anderen zullen hun laatste jaren als knecht moeten afwerken.
9 maart 2020 12:26
1 ding is zeker, zeg wat onaardigs over Jumbo en de heren Morgenstern, Ghostwriter en Rahims duiken bovenop je als uitgehongerde Dotans.

Reacties zijn gesloten.