Tom Dumoulin richt zich op Vlaamse klassiekers

Tom Dumoulin richt zich op Vlaamse klassiekers

foto: Cor Vos

zaterdag 9 januari 2021 om 16:46

Tom Dumoulin kiest dit jaar voor een heel ander wedstrijdprogramma in het voorjaar. De Maastrichtenaar van Jumbo-Visma gaat zich richten op de Vlaamse klassiekers, weet WielerFlits.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

De Limburger is van plan zijn debuut te maken in de E3 Saxo Bank Classic en ook de Ronde van Vlaanderen prijkt op zijn voorlopige wedstrijdprogramma.

Vlaamse klassiekers
Dumoulin zal zijn seizoen beginnen met een Italiaanse drieluik bestaande uit de Strade Bianche (6 maart), Tirreno-Adriatico (10-16 maart) en Milaan-San Remo (20 maart).

Daarna kiest hij voor twee Vlaamse klassiekers. Op 26 maart staat de de E3 Saxo Bank Classic voor het eerst op zijn programma en een week later ook de Ronde van Vlaanderen. Voor Dumoulin wordt het zijn tweede opwachting in Vlaanderens Mooiste. In 2012, in zijn debuutjaar bij de profs, werd hij als reserve opgeroepen om een zieke ploeggenoot te vervangen. Destijds haalde hij finish niet.

Ook voor Wout van Aert is dit wedstrijdprogramma goed nieuws. Het betekent dat de Vaamse klassiekerspecialist in de maanden maart en april kan beschikken over een sterke extra ploegmaat.

Geen Amstel Gold Race
Door zijn keuze voor de Vlaamse kasseikoersen slaat Dumoulin dit jaar de Amstel Gold Race over. Ook de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik staan niet op zijn planning. Eind april sluit hij het voorjaar af met de Ronde van Romandië (27 april-2 mei).

Het ziet er niet naar uit dat de veranderingen in het voorjaar invloed hebben op de grote rondes. Komende week gaat daar op het trainingskamp in Alicante over gesproken worden. De voorkeur lijkt uit te gaan naar de Tour de France.

Wedstrijdprogramma Tom Dumoulin
flag-it Strade Bianche
flag-it Tirreno-Adriatico
flag-it Milaan-San Remo
flag-be E3 Saxo Bank Classic
flag-be Ronde van Vlaanderen
flag-ch Ronde van Romandië

Dit artikel delen:

157 Reacties

-Stijn- 9 januari 2021 om 16:51

Leuk zo is het knechtenprobleem voor van Aert ook opgelost. Het zal dumoulin misschien ook eens goed doen om ander soort koersen te ontdekken.

0
Panache 9 januari 2021 om 19:01

Dumoulin heeft de BinckBank op zijn palmares.

0
-Stijn- 9 januari 2021 om 19:03

Dus?

0
Panache 9 januari 2021 om 19:29

Excuus, ik had niet verwacht dat een verdere toelichting nodig zou zijn. Dumoulin start geen ontdekkingstocht. Naast winst in de kasseienrittenkoers BinckBank ook een 11e plek in San Remo en 5e in Strade. Zowel in vrije rol als knecht van Matthews deze koersen gereden. Dat geeft aan dat het hier geen debut/ontdekkingstocht betreft.

0
Limal 9 januari 2021 om 21:10

Spijtig dat je zo vaak verborgen giftig reageert, Panache. Jij weet natuurlijk zelf ook heel goed dat de E3 en de RVV in het klassieke voorjaar nog iets heel anders zijn dan de kasseirit in de Eneco/Binckbank.

Dat gezegd zijnde… Als hij zich goed weet te positioneren heeft een Dumoulin in topvorm natuurlijk alle fysieke kwaliteiten om mee te spelen in kasseiklassiekers. In lijn met wat Stijn zegt kan ik mij voorstellen dat het een leuke uitdaging is voor Tom om die wedstrijden in functie van het team (als helper/wisselkopman) te ontdekken. Dat de andere koersen hem liggen moest inderdaad niet nader toegelicht worden.

0
Marik 9 januari 2021 om 21:19

Ik begrijp Panache in deze wel. Een vraag die alleen uit “dus?” bestaat, straalt ook niet uit dat het gaat om oprecht te begrijpen.

0
-Stijn- 9 januari 2021 om 21:31

Ik vindt dat je niet veel van die binckbanck tour in 2017 kan afleiden hoe hij het nu in rvv en E3 prijs gaat doen. Die etappe naar geraardsbergen komen er nog veel onbekende namen mee over de finish in dezelfde groep dus vindt dit geen barometer.
Daarom misschien kan jij aangeven waarom wel want in die andere 2 koersen die je noemt zijn er geen kasseien. Ik heb momenteel geen idee wat ik van tom kan verwachten in de rvv en ben heel benieuwd.

0
Panache 10 januari 2021 om 08:25

Limal, dat ‘giftig’ reageren is een strategie om de angel er uit te halen bij Stijn, stappen vooruit denken heet dat. Stijn die wederom een topic probeert te kapen om er de volgende Van Aert versus Nederlandse prutsers draadje van te maken. Hij wil happen en hoopt dat iemand hem die kans geeft. Zijn eerste en tweede reactie in dit topic tonen die schreeuw om aandacht aan.
Verderop in dit topic lees je een draadje waar niet Dumoulin maar Teunissen dan maar de gebeten hond is (nota bene in een topic over Dumoulin zijn programma). Wielerflitsers besteden een tiental berichten om ‘bewijs’ op tafel te leggen en dan gaat het de dag er op weer precies het zelfde. Dit is mijn uitspraak en daar zult u het in dit draadje mee moeten doen.

0
Marik 10 januari 2021 om 09:08

+1 Panache, uitstekend verwoord

0
-Stijn- 10 januari 2021 om 09:31

Als het over jumbo visma en voorjaarsklassiekers gaat is het toch logisch dat ik ook over van aert begin?

0
Sephiroth 10 januari 2021 om 09:56

Het gaat over Tom niet over tjv .. dan kunnen we nu gelijk over roglic, Kuss, Bennet en Dylan beginnen en voor wie wil gesink of zeeman… Immers het is Dumoulin dus dan kan je gelijk heel tjv erbij betrekken.. niet dan?

0
Limal 10 januari 2021 om 11:38

De discussie over wie voor het stoken verantwoordelijk is op WF doet een beetje denken aan het vingerwijzen in het Midden-Oosten… Er zijn er langs beide kanten die het heel vaak en openlijk doen (o.a. x, y en z – vul zelf maar in), en dan zijn er ook die zich soms laten vangen (o.a. ikzelf, mea culpa). Het is mij echter opgevallen dat Panache het regelmatig veel geniepiger doet.

Als hij in dit geval echt preventief de angel uit de opener van Stijn wilde halen dan had hij niet die eerste reactie geplaatst. Daarvan wist hij heel goed dat het in al zijn vaagheid een uitnodiging was tot een verdere reactie door Stijn, waarna hij kon antwoorden in een typisch neerbuigende stijl. De 'Dus?' van Stijn na de eerste reactie was lichtjes passief-aggressief, maar eigenlijk volkomen terecht omdat zowel de eerste reactie als de eropvolgende reactie van Panache factueel niet sluitend zijn – Tom Dumoulin moet de kasseiklassiekers wel degelijk nog ontdekken. Stijn insinueerde dus foutief dat Dumoulin al die koersen nog moet ontdekken, Panache insinueert foutief dat dat bij geen enkele het geval is. Begrijpend lezen en reageren moet van beide kanten komen en leek hier niet het doel. Overigens is er een duidelijke discrepantie tussen Panache's eerste reactie (heeft betrekking tot de tweede zin van Stijn's opener) en de reden die hij daarvoor aangeeft in zijn verdediging hierboven (het zogezegde ontzenuwen van de BE-NL discussie, dus met betrekking tot Stijn's eerste zin). Wat meer is: in een reactie hieronder vermeldt Panache dat TD in de kasseiklassiekers kan werken voor WvA – m.a.w. hij begint zelf ook over Wout én is het met Stijn's eerste zin eens :-)

TL;DR: ik vind het spijtig dat iemand met de intellectuele kwaliteiten van Panache op slinkse wijze vaak meedoet aan het stoken. (En geen zorgen, ik zal hier verder nooit meer over beginnen…)

0
Beer 10 januari 2021 om 14:42

Bedankt Limal om even uitgebreid aan te tonen hoe Panache hier te het werk gaat. Hulde!

0
Frank V 10 januari 2021 om 15:36

"TL;DR: ik vind het spijtig dat iemand met de intellectuele kwaliteiten van Panache op slinkse wijze vaak meedoet aan het stoken."

Vind ik ook. Begrijp er niks van. Nou ja, echt zelf beginnen stoken heb ik 'm nog niet zien doen maar hij heeft van een denigrerend toontje aanslaan zijn hobby gemaakt.

0
Huubi 9 januari 2021 om 16:55

Bijzonder wel. Maar ik juich het alleen maar toe. Ik kan me een uitspraak herinneren dat ie op latere leeftijd nog een keer Roubaix wil rijden.

0
Jungle Man 9 januari 2021 om 16:55

Doe dan ook P R.
Zou tof zijn als ie uitgespeeld wordt , samen met kruiswijk in de giro, en daarna op de OS kan vlammen.

0
Verweggistan 9 januari 2021 om 16:58

Leuk. Krijgt van Aert toch nog een aardige knecht erbij.

0
Wheely 9 januari 2021 om 17:02

Andersom lijkt me ook leuk!

0
Jean Dumas 9 januari 2021 om 17:14

Zsjosé, kom er maar in …

0
platteprijs 9 januari 2021 om 17:00

Het lijkt alsof hij de Giro gaat rijden. De Strade heeft hij wel vaker redelijk goed gereden, ik zou hem daar naast Van Aert als kopman laten starten.

0
CechRepublic 9 januari 2021 om 17:07

Zier er inderdaad wel uit als een Giro opbouw.

0
WernerFranke 9 januari 2021 om 17:32

Als er 1 wedstrijd is waar je alles op van Aert moet zetten, is het Strade.

0
KnightBiker 9 januari 2021 om 18:00

+1 Giro & Olympische spelen lijken het ultieme doel.
Er is na de Ronde van Vlaanderen en tijd voor hoogte stages, met Romandië als ultieme warm-up.
Herkansing voor goud in de olympische tijdrit? Hopenlijk is het daar een op en af parcours want Ganna rijdt anders iedereen eraf.

0
girardengo 9 januari 2021 om 17:00

De reden wordt niet genoemd. Suggesties: Verandering van spijs als stimulans voor de rest van het seizoen? Als helper iets terug doen voor de (al verrichte en nog gewenste) hulp van Van Aert? Gevraagd als welkome versterking van de klassiekerploeg?

0
xistnc 9 januari 2021 om 19:02

Reset van de fabrieksinstellingen?

0
Barry Batsbak 9 januari 2021 om 19:45

Zo snel mogelijk wedstrijdkilometers opdoen zeker? Vorig jaar zat er weinig opbouw in, het was gelijk “aan”.

0
Lance4eva 10 januari 2021 om 06:19

Hij gaat zijn derde bal testen op de kasseien. Als hij dat goed doorkomt dan moet een nieuwe podiumplek in een grote ronde er dit jaar wel inzitten.

0
Marik 9 januari 2021 om 17:04

Ik vind het leuk! Ben benieuwd wat hij daar kan uitrichten.

0
roeleur 9 januari 2021 om 17:05

Nu ook knecht in het voorjaar.

0
Arry1337 9 januari 2021 om 17:06

Ofwel, Dumoulin gaat voor de Giro en de Spelen/Vuelta na een korter en vroeger klassiek voorjaar met de focus op de heuvelachtige kasseienkoersen. Een eerste (minder hoge) piek in Maart, de tweede eind april en de derde einde zomer. Ik vind het een goed plan.

0
roeleur 9 januari 2021 om 17:22

Dat was aankomst halverwege de Muur. Misschien wil Tom ook alvast het koersgevoel krijgen voor het WK eind september.

0
Jean Dumas 9 januari 2021 om 17:13

Hij heeft nieuwe motivatie nodig, zoveel is duidelijk.

0
tvm 9 januari 2021 om 17:13

Lastig te begrijpen… Maar goed misschien zal het knechten voor Wout zich op langer termijn kunnen uitbetalen voor Tom in een grote ronde.

0
platteprijs 9 januari 2021 om 17:20

Ik denk dat Van Aert helemaal geen rol heeft gespeeld bij het uittekenen van Dumoulins programma.

0
Jean Dumas 10 januari 2021 om 08:08

Juist wel, hij gaat vast met volle overtuiging knechten voor Wout in Vlaanderen. Hopelijk tot ver in de finale(s).

0
platteprijs 10 januari 2021 om 10:11

Nou … nee toch niet.

0
Marszzz 9 januari 2021 om 17:19

Geen verrassing, wel dat het dit jaar al is. Hij heeft altijd aangegeven ook in de voorjaarklassiekers te willen starten.
Maar ik denk dat zijn ambitie verder gaat dan knechten, waarom zou hij er anders starten?

0
ParijsTours2004 9 januari 2021 om 17:55

Omdat ‘ie het leuk vindt?

0
rogierb 10 januari 2021 om 11:55

Leuk is een term voor amateursporters.

0
tetedelacourse 10 januari 2021 om 20:31

Zeg dat maar tegen MvdP.

0
kelderfan 9 januari 2021 om 17:19

Dat is weer eens een verrassende move van Jumbo-Visma. Maar goed dat Dumoulin mee gaat met Wout naar de Strade en de MSR; dan kan Van Aert met Tom meegaan naar de Tirreno-Adriatico voor de ondersteuning.

0
-Stijn- 9 januari 2021 om 17:21

Daar zijn ze beiden kopman denk ik

0
Martino87 9 januari 2021 om 17:23

Ik vind ‘richt zich op Vlaamse klassiekers’ wel een tikkeltje overdreven.

0
guyremgabdel 9 januari 2021 om 17:45

Akkoord met jou. Dan zou hij ook GW en DDV moeten rijden.

0
Panache 9 januari 2021 om 19:37

Juist. Dit is een 2017-2018 voorbereiding waarbij je Luik laat schieten en vervangt door twee wedstrijden waarbij je Wout misschien kan steunen.

0
Pascal De Kooning 9 januari 2021 om 17:24

Een vroege piek in ’t voorjaar om te knechten voor v Aert en daarna via de Dauphine naar de Tour. Met 2 tijdritten erin zal hij zeker samen met Roglic de Tour rijden vermoed ik. Kruijswijk lijkt mij een zekerheidje als kopman voor de Giro en daarna als luxe-knecht naar de Tour.

0
Murcia 9 januari 2021 om 17:28

Goede zet van Tom en de ploeg, lijkt er meer en meer op dat hij de combo Tour + OS gaat doen. Met dit programma trek je hem ook los van Primoz en Steven hun opbouw en hij heeft er nooit een geheim van gemaakt interesse te hebben in het voorjaarswerk. De ploeg rond Wout wordt ook gelijk prima versterkt in deze koersen. Neem de Strade maar waar een type als Tom een prima aanvulling is. Met een ploeg die bestaat uit Wout, Mike, Tom, Nathan, Pascal, Maarten en Timo kan je een koers als de RVV ook wel in lijkt me.

0
Marik 9 januari 2021 om 17:31

In de comments wordt er veel gesproken over wie waar kopman is. In hoeverre is dat belangrijk?

0
Murcia 9 januari 2021 om 17:35

Niet echt naar mijn mening, Je hoeft geen Einstein te zijn om Primoz en Wout als de ronde kopman respectievelijk klassiekerkopman te mogen begroeten in 2021. De rest kun je dan verdelen over Giro: Steven en George en de Vuelta: Steven en Sepp. Steven zou natuurlijk ook als luxe knecht de Tour kunnen rijden en Sepp is puur wensdenken van mijn kant overigens.
Maar buiten de onomstreden twee Alpha's is de rest van de "grote namen" flexibel inzetbaar als kopman.

0
tetedelacourse 9 januari 2021 om 19:31

Totaal niet interessant. Het wordt ook alleen weer groot gemaakt in Jumbo/Wout context. Neemt Quickstep een willekeurige extra topper naar Vlaanderen, is het bij voorbaat briljant. Als Tom z'n benen van 2017 uit Eneco/Binckbank (Geraardsbergen) vindt, is Wout natuurlijk sowieso spekkoper. Ook al zou Dumoulin (onwaarschijnlijk maar niet onmogelijk) eens een koers voor hem eindigen.

0
jan jansen 9 januari 2021 om 17:39

Staat er ergens dat hij gaat knechten?
Een renner zoals Dumoulin zou voornamelijk als kopman moeten worden uitgespeeld en niet als knecht.

0
Murcia 9 januari 2021 om 17:43

Dat staat er nergens, maar als je in de ploeg van de winnaar van MSR, Strade en de nummer twee van de RVV gaat starten is er naar mijn mening maar 1 kopman en die heet in die koersen niet Tom.

0
tetedelacourse 9 januari 2021 om 18:45

Dat zal wel het verschil tussen kopman (van Aert) en “beschermd” (Dumoulin) worden. Ik weet zeker dat Tom er met ambities aan de start zal staan en tegelijkertijd niet te beroerd zal zijn vol voor Wout te rijden waar dat nodig is en zo uitkomt.

Maar laten we ons ook maar alvast voorbereiden op een shitstorm als ie niet zo sterk als Wout blijkt te zijn en 10m te weinig op kop rijdt. Je ziet het bijna niet aankomen…

0
Staf V 9 januari 2021 om 19:02

Dat is nu net het Nederlandse chauvinisme waarom Wout het best bij JV vertrekt, Nederlanders vinden het normaal dat een Nederlandse renner die de laatste jaren en zeker in de klassiekers niets bewezen heeft gediend zou worden door een Belgische topper die vorig jaar de beste ééndagscoureur was, hetzelfde hebben we in de TDF gezien, gene poot hebben ze uit gestoken alhoewel de kans op ritwinst er dik in zat, zelfs na al het beulenwerk dat hij voor hun heeft gedaan, zielige mentaliteit.

0
Poeksel 9 januari 2021 om 19:09

Je bent provocerend en vervelend bezig Staf V.

0
tetedelacourse 9 januari 2021 om 19:16

Ach gut.. Chauvinistische Staf verwijt chauvinistische Nederlanders chauvinistisch te zijn. Het is net zo chauvinistisch te denken dat Wout 2020 altijd maar gaat evenaren (of zelfs verbeteren) als het is om te denken dat Dumoulin net een van zijn slechtste jaren op de fiets heeft gehad.

0
Beer 9 januari 2021 om 19:38

Volgens mij is het jan jansen die (weer) provoceert. Subtiel, dat wel.

0
jan jansen 9 januari 2021 om 23:04

Beer
Er is geen sprake van provocatie.
Een renner met de kwaliteiten zoals Dumoulin mag best af en toe knechten maar is toch niet hiervoor aangetrokken.
Het feit dat er (weer) iets achter wordt gezocht zegt iets over de persoon die reageert

0
Beer 9 januari 2021 om 23:07

Nee hoor, ik las al vaker reacties van jou.

0
Marik 10 januari 2021 om 06:49

Jan Jansen trek het je niet aan. Beer ziet achter elke boom gevaar en een complot tegen de Vlaamse nationaliteit.

0
Beer 10 januari 2021 om 07:31

Over naar Marik op de motor!

0
boenk 10 januari 2021 om 14:52

Dumoulin is niet aangetrokken om te knechten, Jan. Maar van Aert is ook niet aangetrokken om te knechten, en toch heeft hij de helft van 2020 geknecht. Waarom zou Tom dan in wedstrijden waar hij de beste ééndagsrenner van 2020 in de ploeg heeft, daar dan niet voor knechten.

Dus ja, je bekijkt het door een oranje bril.

0
tetedelacourse 10 januari 2021 om 15:39

Dit is toch een totale fabel uit eigen duim @boenk. Van Aert is aangetrokken als kopman voor het voorjaar. Maar nergens is gezegd dat van Aert nooit zou moeten knechten. Sterker nog: voor de Tour (want daar zal je op doelen met al dat knecht werk) was volstrekt helder dat van Aert daar zou zijn in dienst van Roglic (en Dumo/Kruijswijk) en (enkel) zijn eigen kans kon gaan als dat binnen die gele missie paste.

“Gij zijt kopman in de klassiekers en zult nergens knechten”, succes met het vinden van die passage mocht je ooit het contract van van Aert onder ogen krijgen.

0
-Stijn- 9 januari 2021 om 17:48

In de strade kan hij vroeg in de aanval gaan zodat wout in een zetel zit.

0
Staf V 9 januari 2021 om 19:11

Net zoals Teunissen, die ging ook telkens mee in de aanval, maar dan wel voor eigen rekening, reedt zich pieredood om de ontsnapping te laten slagen, daar tegenover Vermeersch, de ploegmaat van MVDP, die mee ging in de ontsnapping en zich dan gedeisd hielt tot zijn kopman erbij kwam en dan van dienst was om Mathieu bij te staan.

0
-Stijn- 9 januari 2021 om 19:12

Natuurlijk niet op die manier. Er mogen geen alaphilippe of andere van dat niveau meezitten dan

0
S. Morgenstern 9 januari 2021 om 19:47

Desalniettemin was het Teunissen die de eerste aanval van een kopman neutraliseerde in die finale, maar dat komt Staf niet zo lekker uit natuurlijk.

0
Beer 9 januari 2021 om 20:03

Over welke wedstrijd heb je het juist Morgenstern?

0
S. Morgenstern 9 januari 2021 om 20:40

Staf heeft het over Wevelgem.

0
Beer 9 januari 2021 om 21:04

Teunissen neutraliseerde in Gent-Wevelgem geen aanval, maar speelde het ploegenspel opnieuw verkeerd. Ipv de benen stil te houden, werkt hij opnieuw, zonder winstkans, volop mee in de kopgroep. Hierdoor komt de groep van Aert niet aansluiten voor de voet van de laatste Kemmel en moet hij zijn machtsontplooiing gebruiken om met VDP en Bettiol naar de kopgroep te rijden. Als Teunissen zijn rol van vooruitgeschoven pion (systeem Post zeg maar) wel correct uitvoert, dan komt de favorietengroep voor de laatste Kemmel aansluiten en kan van Aert mogelijk met een kleinere, beter controleerbare groep wegrijden met meer winstkansen tot gevolg. Opnieuw een voorbeeld van een wedstrijd waarin Teunissen geen geschikte schaduwkopman bleek door te veel voor eigen succes te gaan.

0
S. Morgenstern 9 januari 2021 om 21:08

De betekenis van ‘desalniettemin’ is je onbekend?

Teunissen neutraliseerde desalniettemin (!) de eerste aanval van een kopman in de finale. Wellicht is dat je in alle frustratie over zijn rijden ontgaan, maar een feit is het weldegelijk.

0
Beer 9 januari 2021 om 21:13

Nochtans.

Waarmee je schrijft dat Teunissen mooi voor de kopman werkte in GW. Niet dus, enkel voor zichzelf ipv de koers mee in de juiste plooi te leggen.

0
S. Morgenstern 9 januari 2021 om 21:21

Nee, ik wijs enkel op het moment van de eerste aanval van een kopman in de finale van die koers en wat Teunissen toen feitelijk heeft gedaan in functie van Van Aert.

Lees nu eens gewoon wat er staat, in plaats van zelf van alles in te vullen, om dan anderen die fantoom-berichten te verwijten.

0
Marik 9 januari 2021 om 21:23

Dit draadje is een mooi voorbeeld van lezen hoe men het graag wil lezen en van daaruit (verkeerde) conclusies trekken.
En neen, geen verdere verduidelijking, trek zelf de conclusies maar ;)

0
Beer 9 januari 2021 om 22:10

Klopt gewoon niet wat je schrijft Morgenstern. Teunissen neutraliseerde helemaal geen aanval van een andere kopman, hij versterkte die aanval door volluit mee te werken waardoor die kopgroep net te ver kon wegrijden. Teunissen heeft toen feitelijk nada voor van Aert gedaan. Maar dat komt Morgenstern niet zo lekker uit natuurlijk.

Gelukkig is Marik, de Michel Wuyts van Wielerflits, ook weer aanwezig om het geheel van commentaar te voorzien. Inhoudelijk stelt het jammer genoeg evenveel voor als de hulp van Teunissen aan van Aert. Nada.

0
S. Morgenstern 9 januari 2021 om 22:18

Teunissen neutraliseerde de eerste aanval van een kopman uit die groep in de finale (toen Van Aert dus al was aangesloten bij de groep). Dat was duidelijk in beeld en een actie volledig in dienst van Van Aert. Wellicht een moment dat je heb gemist. Kan gebeuren.

0
Beer 9 januari 2021 om 22:29

Nee hoor, niet gemist. Maar dat was dus niet de eerste aanval van een kopman die dag; dat was al veel vroeger en daar had de bijdrage van Teunissen veel bepalender kunnen zijn, zoals hierboven beschreven.

0
tetedelacourse 9 januari 2021 om 22:31

Hoewel ik genoeg op Teunissen heb aan te merken, valt hier (de door Morgenstern aangehaalde neutralisatie) geen speld tussen te krijgen. Desalniettemin lijkt deze waargebeurde actie te worden overschaduwd door een nochtans hardnekkig beeld dat zelfs waar Teunissen iets goed dreigt te doen, dit ontkracht dient te worden in het licht van een alternatief wenselijke eindconclusie over het nut van het geheel der acties van deze betreffende renner.

0
Beer 9 januari 2021 om 22:35

Deze waargebeurde actie wordt natuurlijk vooral overschaduwd door de acties eerder in de koers waar Teunissen niet in functie van zijn kopman reed. Wat vond jij van Teunissen zijn aanpak in de aanloop naar de laatste Kemmel, tête?

0
S. Morgenstern 9 januari 2021 om 22:46

Daarom dus 'in de finale'! Kom op zeg, doen alsof je niet kunt lezen gaat op een gegeven moment ook jezelf wel vervelen toch? Beetje hallucinant aan het worden dit.

@tetedelacourse; hulde! ;)

0
tetedelacourse 9 januari 2021 om 22:53

@Beer: Poeh, genoeg op aan te merken. Ik vind dat Teunissen voorop zelden toevoegt wat je ervan hoopt. Het is alleen wel de rol die hij heeft in de ploeg om daar te zitten. Gezien zijn sprint zou het ook een fijne coureur moeten zijn om als potentiële afmaker voor de finale mee te sturen. Kan de kopman daar achter zich meer wegsteken.

De praktijk is in mijn beleving echter vaak dat Teunissen: 1. te enthousiast meedoet vooraan 2. toch eerder moet lossen dan wenselijk 3. eigenlijk nooit in de situatie komt dat ie daadwerkelijk dreigt te kunnen winnen en dus druk zet (kies er een of pak ze allemaal samen). En dan zit de kopman, in dit geval van Aert, in de situatie dat ie hem niet meer als knecht heeft (hoewel ik betwijfel of dat nou de meest nuttige rol voor Teunissen zou zijn) en zelf (alleen of samen met anderen) zaken recht moet zetten.

Als concurrent-ploegleider zou ik in de klassiekers niet wakker liggen van Teunissen voorop en kun je al bijna anticiperen dat het niet de sterkste of slimste man van die kopgroep zal blijken.

Bovenstaande vond ik ook in het betreffende voorbeeld. Wat alleen nog niet betekent dat hij niks goed kan doen, zoals Morgenstern aanhaalt. Het blijkt alleen vaak niet zo nuttig als Teunissen meezit. Je zou echter ook kunnen zeggen dat van Aert misschien nog eerder alleen zit als Teunissen niet in die rol mee gaat. Maar dat is speculatie en koers verloopt zoals het loopt.

@Morgenstern mooi dat de effort wordt gewaardeerd :)

0
Beer 9 januari 2021 om 23:08

Rustig Morgenstern. Begint de finale in GW op 20 of op 80km van de finish? Kan je over discussiëren denk ik hé? Hou het een beetje beleefd aub.

@tête, hulde! Volledig met je eens.

0
S. Morgenstern 9 januari 2021 om 23:19

Ik heb letterlijk vier keer dezelfde opmerking gemaakt hier, waar volgens jouw niets van klopte (en dan andere verwijten dat ze onbeleefd zijn), maar waar we nu opeens over zouden kunnen discussiëren/muggenziften of de finale niet veel eerder begon dan toen de beslissende groep was gevormd.

Prima, maar wat mij betreft een bevestiging van alle 'onbeleefde' dingen die ik heb toegevoegd aan die vier keer herhaalde opmerking.

0
Beer 9 januari 2021 om 23:24

Morgenstern, ik ben vast niet de enige die het moeilijk heeft om jou posts te begrijpen. Probeer gewoon eens klaar en duidelijk te stellen wat je bedoelt. Als ik het kan, moet het jou ook zeker lukken. Dat zou ons heel wat tijd besparen.

Edit: als VDP en WVA de koers openbreken op 80km van de finish begint de finale voor mij daar.

0
S. Morgenstern 9 januari 2021 om 23:32

Teunissen heeft die dag één aanval geneutraliseerd, dus dat ik dat dan bedoel als ik (tot vier keer toe) schrijf dat Teunissen desalniettemin de eerste aanval van een kopman in de finale neutraliseerde, leek me wel duidelijk.

Wellicht ligt het toch aan mij, maar zou het dan niet handiger zijn om te vragen wat ik bedoel, in plaats van me te verwijten dat er niets klopt van wat ik zeg? Lijkt me een logische reactie, wanneer je me niet begrijpt en tevens wel zo beleefd ook.

0
tetedelacourse 9 januari 2021 om 23:40

Kom op Beer, zo onduidelijk is Morgenstern niet hè. En in dit draadje gaat het toch echt mis waar jij iets wil ontkrachten dat feitelijk gewoon is gebeurd, terwijl je iets anders bedoelt. Ik snap je punt volledig, maar ik weet nog niet eens of Morgenstern het met dat overkoepelende punt over Teunissen oneens is.

De toon waarop vind ik verder prima van beide kanten hoor, maar die is natuurlijk ook een resultaat van andere voorgaande draadjes.

0
Murcia 10 januari 2021 om 00:16

Natuurlijk heeft Morgenstern gelijk met zijn eerste opmerking over Teunissen in G-W maar Beer wil nu eenmaal niet overtuigd worden en dan wordt een draadje al snel een herhaling van zetten.

0
Staf V 10 januari 2021 om 01:29

Sorry als jullie mijn reactie te cru vinden, maar feiten zijn feiten, zowel in de Omloop als in GW, zoals ik het zie reedt Teunissen in beide koersen voor eigen rekening en zeker niet in het belang van de ploeg, twee keer ging hij mee in de aanval , na enkele km goed wetende dat hij geen resultaat kon rijden, deed hij lustig voort wetende dat er een kopman met goede benen achter reedt.
Dat Dumoulin erbij komt in de klassiekers kan goed uitdraaien als die voor de ploeg wil rijden, niet alleen voor zich en alzo tegen de ploegbelangen, ik kijk daar argwanend naar omdat ik Tom in de TDF , alhoewel hij daar niks meer te verdedigen had, geen enkele keer iets voor Wout zien doen heb, dat ze hem daar de laatste rit in Parijs in de steek gelaten hebben zit mij wel hoog, Wout moet een hele brave zijn want ik denk dat er bij veel wel een hartig woordje zou gepraat worden.
ps: dat Teunissen in Brussel het geel pakt heeft hij zuiver aan VA te danken, tss km 4 en 2 reedt Wout zich leeg, dan was er de valpartij, en dan nog gaat Wout de spurt lanceren, zo goed als dat nog ging, voor Mike.

0
Sephiroth 10 januari 2021 om 07:33

Jongens toch.. haal adem… Teunissen zat mee in de kopgroep, ik neem aan vanuit team orders. Of datbslim was of dat het slimmer was om Teunissen bij Wout te houden op dat moment of dat Teunissen minder hard moet meedraaien… Daar kan je over praten. Maar zover ik het weet waren het ploegleiders.

Daarnaa reed hij nog een keer een gat dicht voor van Aert. Misschien had hij het vaker kunnen doen als de ploeg hem niet had mee gestuurd in de aanval, ja.. dit veranderd niets aan het gat dichtrijden wat een keer is gebeurd.

Voor de rest.. Mike mist ook voor mijn gevoel net wat inhoud om alle heuvels mee over te komen. De ploegleiders kunnen wat dat betreft nog wat verbeteren… Maar Mike heeft geholpen.

Wbt Tom ook die heb ik zien helpen zowel in de tour als in lbl. Ja hij heeft minder lang op kop gereden bergop als van Aert… Maar hij zat er na van Aert nog wel bij. Gesink heeft nog meer km op kop gereden in de bergen.wbt overwinningen bij wva.. ja er waren meer kansen, maar alles werd erop dat ze het geel gingen scoren. Dan snap ik dat alles daarvoor wijkt. Het geen wat ik bij veel ploegen jammer vind is dat ze hun trein in etappe 21 dan niet inzetten voor een goede leadout voor hun sprinter. Dit had bij tjv deze tour mooier gekund bijv.

0
Beer 10 januari 2021 om 07:39

Eén aanval neutraliseren maakt Teunissen nog geen goede knecht. Blijkbaar is het heel belangrijk dat we weten dat Teunissen dat gedaan heeft, maar willen we er verder niets mee zeggen. Waar gaat dit dan over van de kant van Morgenstern? Niets. Gewoon effe Staf V op zijn plaats zetten dat Teunissen wel knecht. Maar verder knecht hij niet.

Ik kan het duidelijker: Teunissen was tot nu toe waardeloos als knecht en schaduwkopman.

Over naar Marik voor meer commentaar op mij en andere Belgen, zonder inhoudelijke bijdrage.

0
platteprijs 10 januari 2021 om 08:21

@ Beer c.s. kap hiermee. Jullie verzieken de sfeer voor de anderen op dit forum.

@ redactie misschien leuk voor de hits op korte termijn, maar op langere termijn snijden jullie je door niet in te grijpen in eigen vingers.

0
Marik 10 januari 2021 om 08:35

Je hebt gelijk platteprijs, het is weer voor even genoeg geweest. Dank voor de interventie.

0
tetedelacourse 10 januari 2021 om 09:04

@Staf: feiten zin inderdaad feiten. Zo te zien heb je er een lesje in nodig. Wat je feitelijk kan vaststellen is dat 1. Teunissen regelmatig meegaat in zo'n kopgroep en 2. Wout nog nergens wint waar Teunissen dat doet. Al de rest is persoonlijke invulling en tijdverdrijf op zaterdagavond.

Ik denk dat het feitelijk beter klopt dat Teunissen in dienst van de ploeg meegestuurd wordt in zo'n kopgroep dan dat hij er voor eigen succes zit, maar die twee sluiten elkaar feitelijk nog niet eens uit. Enorm overtuigd zijn van je eigen waarheid maakt het nog geen feit.

0
Sephiroth 10 januari 2021 om 09:51

Beer, ik heb het nergens over nationaliteit… Ik zeg alleen dat Teunissen in ieder geval deels knecht en dat veel team orders zijn. Dus dat je Teunissen het niet kan verwijten. Voor de rest ben je tegenstrijdig in je opmerking.

“Gewoon effe Staf V op zijn plaats zetten dat Teunissen wel knecht. Maar verder knecht hij niet.”.. wat is nou je mening knecht hij wel of niet of af en toe?

Mij zal het een worst wezen trouwens of Kelderfan, stafv of Maxim Gorssel het schreef. Hopelijk kan je dat van me geloven. Het ging erom dat Teunissen wel degelijk heeft geknecht, maar dat het een terechte vraag is of het nuttig was of op een andere manier beter kon. Waarbij ik dat grotendeels aan de ploegleiders toewijs en minder aan Teunissen.

0
rogierb 10 januari 2021 om 12:02

Het heeft niet heel veel zin om een discussie aan te gaan met mensen met een bord voor hun kop. Bespaar jezelf de tijd en de moeite zou ik zeggen.

0
Marik 10 januari 2021 om 13:39

Rogierb je hebt helemaal gelijk, het is typen tegen de bierkaai.

0
Beer 10 januari 2021 om 14:01

Marik
10 JANUARI 2021 OM 08:35
Je hebt gelijk platteprijs, het is weer voor even genoeg geweest. Dank voor de interventie.

0
zipp404 9 januari 2021 om 17:52

Jungels heeft zichzelf ook herontdekt in de Vlaamse klassiekers. Ik hoop dat Dumoulin zich hier de komende jaren meer op gaat richten. Hij heeft zeker de potentie voor succes in dit soort wedstrijden.

0
harryjohan71 10 januari 2021 om 14:15

@zipp404 Hoe herontdekt? Hij is nog maar 28 en dit is zijn slechtste jaar. Het enige wat ik van hem kan herinneren is de zwieper in de Tour en dat hij zelfs niet Nationaal Kampioen is geworden.

0
Nul verstand 9 januari 2021 om 17:54

Hoezo ‘weet’ WielerFlits? Je hoeft toch niet om de pot heen te draaien en je kunt toch de bron zeggen?

0
PietFriet 9 januari 2021 om 18:07

Het zou me niets verbazen als hij komend seizoen wat zwaarder is om zodoende een betere Olympische tijdrit neer te zetten.

0
oscarito1908 9 januari 2021 om 23:43

Zou misschien niet verkeerd zijn. Al is de TDF wel op het lijf geschreven van Dumoulin. Misschien later in zijn carrière.

0
SnellePelle 9 januari 2021 om 18:16

Voorspelbaar, een programma kiezen waarin hij geen favoriet kan zijn. Kopman is nog te veel gevraagd voor het persoonlijk cadeau aan de ploeg van Van Eerd.

0
S. Morgenstern 9 januari 2021 om 18:36

Tirreno en Romandië gaat gewoon als kopman zijn natuurlijk. Dat hij in het voorjaar ook eendagswedstrijden in dienst van Van Aert en Roglic ging rijden was ook al duidelijk. Nu blijkt het dus alleen in dienst van die eerste, maar waarom dat duiken genoemd zou moeten worden?! Maar ja, je moet was als Dumoulins sooike.

0
-Stijn- 9 januari 2021 om 19:05

Ik denk eerder dubbel kopmanschap in tirreno als je eerdere uitspraken van van aert hoort.

0
S. Morgenstern 9 januari 2021 om 19:49

Waarmee Dumoulin dus in die koers als kopman zal starten en niet in dienst van een andere kopman.

0
Beer 9 januari 2021 om 20:05

Hopelijk niet zoals in de Tour dan, waar Dumoulin ook startte als kopman, maar uiteindelijk weinig toevoegde. Niet als kopman en niet als knecht.

0
S. Morgenstern 9 januari 2021 om 20:42

Een tot knecht gedegradeerde mede-kopman die er bij de laatste tien steeds nog bij zit, ja, daar moet je als kopman niet aan denken natuurlijk. Om nachtmerries van te krijgen. #VanAertverdientbeter #FreeWout

0
Beer 9 januari 2021 om 21:06

#Zubeldia-award

0
S. Morgenstern 9 januari 2021 om 21:16

Die zou ik als kopman ook graag in mijn ploeg hebben gehad.

0
Beer 9 januari 2021 om 22:11

Fantoom-ploegje met allemaal onzichtbare renners?

0
S. Morgenstern 9 januari 2021 om 22:26

Leuk! Wat gekunsteld en betekenisloos, maar wel aardig gedaan.

0
Beer 9 januari 2021 om 22:30

Thanx! ;-)

0
Sephiroth 10 januari 2021 om 07:35

Persoonlijk kado van eert? Nope alle sponsoren hebben bij betaald…

Voor de rest maken de Belgen je figuurlijk af, en terecht, als je Tom kopman maakt boven Wout.

Wie weet kan hij meer vanuit de schaduw, en als Tom niet presteert korten ze zijn contract wel hoor.

0
josemanuelfuente 9 januari 2021 om 18:58

Vind het prima, hup Tom!

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone