Tom Dumoulin realistisch: “In de breedte komen we tekort, zo is het nu eenmaal”

dinsdag 17 juli 2018 om 20:33

Tom Dumoulin heeft de eerste Alpenrit van de Tour de France goed doorstaan. De kopman van Sunweb bleef in de favorietengroep en steeg naar de elfde plaats in het klassement. Hij vond het niet lastig om zich in te houden op de Colombière. “Alleen als er een goede kans is, maar die kans kwam niet omdat er veel tegenwind stond op de slotklim en omdat Sky nog met vier, vijf man over was”, zegt Dumoulin tegen WielerFlits.

Op de slotklim was Dumoulin nog als enige over van Sunweb. Hij nestelde zich achter de Sky-trein, maar had geen ploeggenoten bij zich. “In de breedte komen we tekort. Daar kunnen we wel omheen draaien, maar zo is het nu eenmaal. We moeten er gewoon het beste van maken. We hebben best wel een goede ploeg hier, maar ten opzichte van een aantal andere ploegen zijn we inderdaad echt minder”, vertelt hij.

Meer video’s zien uit de flag-fr Tour de France?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

42 Reacties

Robert Chasinque 17 juli 2018 om 20:40

Ze hadden Barguil moeten houden.

rakkertje 17 juli 2018 om 20:46

Want Barguil was sterk!

Bollentrui 17 juli 2018 om 20:50

Met Kelderman erbij scheelt het al een flinke slok op een borrel.

HoofdIsVrij 17 juli 2018 om 20:51

Realistisch verhaal inderdaad. Klinkt ook een beetje wanhopig al.

topgear1977 17 juli 2018 om 20:52

Barguil is natuurlijk een echte team player…. Not! Kelderman is wel een gemis zeg!

chasse patat 17 juli 2018 om 20:53

Dit betekent dat Tom moet voorkomen dat hij in het geel komt. Hij heeft alleen kans als hij voor de tijdrit nog een overbrugbare afstand heeft. De komende dagen kan hij alleen seconden sprokkelen.

ghostwriter 17 juli 2018 om 20:55

Dumoulin is na Froome de beste klassementsrenner van het moment en hij verdient dan ook een klassementstrein die met die van Sky kan concurreren. Het lijkt er alleen op dat Sunweb een te groot deel van hun budget aan het salaris van hun kopmannen besteed en daardoor te weinig over houdt om deze kopmannen ook van een goede ondersteuning te voorzien. Het schijnt dat ze ook op de begeleiding om de ploeg heen hebben bezuinigd.

Sunweb heeft een paar miljoen extra nodig zodat ze mannen als Kreuziger en Van Garderen aan kunnen trekken. Dan zouden ze met Kreuziger, Van Garderen, Matthews, Dumoulin, Kelderman, Teuns, Arndt en Andersen een Tour ploeg kunnen samenstellen die niet voor die van Sky onder hoeft te doen. Natuurlijk zouden Kreuziger en Van Garderen in andere wedstrijden dan voor eigen kans mogen rijden.

ah-ja 17 juli 2018 om 20:58

Hoe lang ligt hij nog onder contract?

mus van de maasstad 17 juli 2018 om 21:01

Eigenlijk schandalig dat een ploeg met zo een budget geen betere ondersteuning kan bieden aan een grootronde winnaar.

Slurpie Blauw 17 juli 2018 om 21:01

Ik besef net dat TLJ een veel beter team is dan Sunweb. Zeker in deze TDF.

vlek 17 juli 2018 om 21:13
Quote:
Het lijkt er alleen op dat Sunweb een te groot deel van hun budget aan het salaris van hun kopmannen besteed en daardoor te weinig over houdt om deze kopmannen ook van een goede ondersteuning te voorzien.

Ze hebben inderdaad een wat topzware selectie en de wat mindere ondersteuning (en de focus op het halen van relatief betaalbare toptalenten) zal inderdaad vooral daar een gevolg van zijn. Dit vind ik echter wel een keuze die je goed kunt rechtvaardigen.

Wat mij betreft is het wel zaak om eens serieus te evalueren of directe ondersteuning van Dumoulin nu eindelijk eens de topprioriteit moet zijn van Sunweb. Waarom halen ze afgelopen jaar bijvoorbeeld een relatief dure subtopper voor een heel ander terrein, die voor Dumoulin totaal geen toegevoegde waarde heeft? Dat geld had wel anders besteed mogen worden.

Geit in mijn Kelderman 17 juli 2018 om 21:13

Dumoulin is absolute wereldtop. Zijn team is dat verre van. Moven.

ah-ja 17 juli 2018 om 21:20

Nog tot 2021?? Potverdekkie vervelend. Dan zou ik toch op tafel slaat en versterking eisen

Merlinappa 17 juli 2018 om 21:26

@Redactie
Sinds wanneer staan de filmpjes op autoplay? Nogal irritant, en ook niet relaxed icm 4g/datalimiet.

Covadonga 17 juli 2018 om 21:43

De mannen van sunweb hebben zich vandaag goed gespaard. En Dumoulin is lekker in de trein gaan zitten. Ze wisten vast dat er vandaag niet veel zou gebeuren. Prima tactiek.

Arema Pro Cycling Team 17 juli 2018 om 21:51

Volgend jaar met Oomen,Kelderman,Haga,Storer,Vervaecke,Matthews en een nieuwe aankoop dan maar?

Lennimator 17 juli 2018 om 21:54

Hij heeft hierdoor misschien wel twee rondes verloren…

Ineens is hij erachter.

the student 17 juli 2018 om 22:02

Die mannen zijn er wel. Alleen Oomen, Kelderman en Matthews zouden het kunnen. Ten dam ten dele ( en zeker tot twee jaar terug nog wel )

Manuel Beltran 17 juli 2018 om 22:16

Loopt er in Zuid-Limburg niet een of andere rijke suikeroom rond die ook wel ziet dat het zo niet langer kan? Die er gedurende een jaar of drie even 10 miljoen voor uittrekt om een paar topknechten voor Dumoulin te halen? Iets voor Andre Rieu misschien? Andre, lees je mee? Kom op, lappen! Sta je tot ver in de komende geschiedenis bekend als de man die al die tourzeges van Dumoilin mede mogelijk maakte. Wat moet je anders met je geld? Een kasteel heb je al. Hup Andre!!!!!!111!!!

SprintMaster 17 juli 2018 om 22:17

"Sky met 4-5 man in de finale" Tja, op die steile klim hadden ze er de zweep over kunnen leggen, dan dwing je ze tenminste tot een maximale inspanning. Nu halen ze freewheelend de finale. Ziehier het kip-ei probleem van de concurrentie.

leegloper 17 juli 2018 om 22:28

Ik vond het slim bekeken van sunweb om Dumoulin alleen te laten en te sparen, omdat er toch weinig kans was dat knechten iets konden betekenen voor hem en er nog 2 zware dagen aankomen. Maar blijkbaar was het van niet beter kunnen. Ai. Van Geschke verwacht ik iets meer.

Explorer 17 juli 2018 om 22:29

Met kelderman, oomen en vervaeckeen zeker nog twee extra klimmers dan heeft dumoulin zijn team.
Sky heeft geen sprinttrein. Alleen maar klassementen en wat klassieke renners.

leegloper 17 juli 2018 om 22:31

@SprintMaster,
De laatste klim hadden de meeste ploegen 1 of 2 man nog in de groep. Het zal wel niet helemaal freewheelend gegaan zijn.

McMulenga 17 juli 2018 om 22:35

Éénmans sloopbedrijf Tommeke heeft al 1x de giro (en een keer bijna) gewonnen zonder een fatsoenlijke knecht bergop. Ook deze tour pakt hij op eigen kracht, dat zal de tjappietrein van Sky leren!

vlek 17 juli 2018 om 22:39
Quote:
Oomen,Kelderman,Haga,Storer,Vervaecke,Matthews en een nieuwe aankoop dan maar?

Ik mis Andersen. Dat zou de eerste of tweede renner zijn die ik na Dumoulin in zou vullen. Haga vind ik niets bijzonders; prima om erbij te hebben, maar verder niets. Storer moet nog alles bevestigen. Vervaecke is voorlopig een flop.

Ik zou volgend jaar bij een serieuze poging voor het geel in Parijs denken aan:
Dumoulin, Kelderman, Oomen, Renner X*, Andersen, Geschke, Matthews en een vlakke hardrijder (Arndt of iemand van dat genre).

*een ervaren renner die bergop met de beste twintig tot vijfentwintig mee gaat.

  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.