Tom Dumoulin over transfergerucht Froome: “Ik moest denken aan mijn eigen perikelen”

zaterdag 13 juni 2020 om 12:54
Tom Dumoulin over transfergerucht Froome: “Ik moest denken aan mijn eigen perikelen”

foto: Cor Vos

Tom Dumoulin moest denken aan zijn eigen transferperikelen bij Team Sunweb, toen hij het nieuws vernam dat Chris Froome een tussentijds vertrek bij Team Ineos overwoog.

Onlangs deed het nieuws de ronde dat Froome mogelijk halverwege dit seizoen zou vertrekken bij Team Ineos. Hij wil graag het kopmanschap in de Tour de France. Maar gezien de tegenstand van Egan Bernal en Geraint Thomas binnen zijn eigen ploeg, zou hij de mogelijkheden bekijken om deze zomer nog te vertrekken. “Ik moest denken aan mijn eigen perikelen”, zegt Dumoulin in een weekendinterview met Het Laatste Nieuws.

De Giro-winnaar van 2017 liet vorig jaar zijn doorlopende contact bij Team Sunweb ontbinden om over te stappen naar Jumbo-Visma. “Dat is toch niet leuk. Ik weet niet of ik de berichten moet geloven, maar als hij wil switchen tijdens het seizoen, kost dat wel energie.” Froome zou bij een transfer verlost zijn van de interne concurrentiestrijd, maar tegelijkertijd zou hij een sterke ploeg verliezen. “Ik sta daar sinds vorig jaar heel anders in”, reageert Dumoulin.

‘Rijden voor wie er het best voor staat’
Bij Sunweb reed de hele ploeg voor hem in de Tour, gaat hij verder. “Nu ben ik niet meer alleen. Straks wordt gereden voor wie er het best voor staat. Als Steven Kruijswijk de beste is van de ploeg, dan rijdt Tom Dumoulin voor Steven en dan rijdt Primož Roglič voor Steven. Als Primož de beste is, dan rijdt de ploeg voor hem. Als blijkt dat ik de beste ben, wordt er voor mij gereden. Dat maakt wel dat je een gigantisch sterke ploeg hebt.”

Volgens de Jumbo-Visma-kopman is dat dezelfde situatie voor Chris Froome bij Ineos. Als hij de beste blijkt, heeft hij meesterknechten waar je alleen van kan dromen. Ik kan niet spreken voor Froome. Hij moet van zijn eigen kracht uitgaan, dat kan bij elke ploeg. De laatste tien kilometer van een klim is het toch ieder voor zich. Gelijk bij welke ploeg, we gaan hem sowieso moeten verslaan.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

bomb ba 13 juni 2020 om 13:35

Tom, hele grote meneer met enkel verstandige uitspraken. Het wordt genieten om hem in het geel van de leiderstrui te zien rijden in de Tour.

Franco Ballerini 13 juni 2020 om 14:50

Ik geloof oprecht dat de drie TJV kopmannen voor een ander willen rijden als die sterker blijkt (Althans, deze Tour. Mocht één van de drie er bovenuit steken, dan moet ik nog maar zien of die in de toekomst deze bereidheid heeft.) . Zie hier het grote verschil tussen een ploeg met drie Tour winnaars en een ploeg met nul.

tvm 13 juni 2020 om 23:16

Interessante gedachte Franco. Ik vermoed dat Roglic vroeg of laat hoe dan ook vertrekt. Ongeacht of hij nog een grote ronde wint of niet.

harryjohan71 14 juni 2020 om 09:40

Waarom zou Roglic vertrekken bij JV als hij de beste ondersteuning heeft die hij kan wensen en een topsalaris? Ik zie echt niet in welke ploeg een vooruitgang is voor Roglic tov zijn huidige ploeg.

LB108 14 juni 2020 om 10:22

In de toekomst Bahrain met alle Slovenen daar..

harryjohan71 14 juni 2020 om 11:07

Waarom zou Roglic per se met Slovenen willen rijden? Hij heeft bij JV veel meer zekerheid dan bij een ploeg als Bahrain. De Slovenen die nu bij Bahrain kunnen hem in de bergen niet voldoende ondersteunen of de 2 Slovenen bij UAE (Pogacar en Polanc) moeten bij Bahrain komen en voor hem gaan rijden. Dit zie ik niet gebeuren.

Pascal De Kooning 14 juni 2020 om 08:45

Kruijswijk zal zich het makkelijkst kunnen wegcijferen denk ik. Hij heeft z’n podiumplek binnen en veel beter zal hij ook niet meer worden gezien z’n leeftijd. Een echt wapen zoals bij Roglic en Dumoulin in de tijdrit heeft hij ook niet hoewel hij dat goed kan. Bij Roglic en Dumoulin zal het met meer tegenzin zijn. Als van die 2 er niemand echt bovenuit steekt kan dat nog wel eens een dingetje worden denk ik. Eerlijk gezegd lijkt mij dat Roglic op dit moment meer kans maakt op het geel in Parijs maar dat is eigenlijk meer op basis van vorig seizoen en de twijfels die ik heb of Tom nog z’n oude niveau gaat halen. Het liefst zie ik uiteraard Kruijswijk of Dumoulin de Tour winnen.

FDJ 14 juni 2020 om 11:13

Het zal in elk geval interessant worden. Voor Dumoulin kan het gunstig zijn dat de rest van het peloton ook competitie mist. De zelfdiscipline tijdens de Coronapauze gaat een bepalende rol spelen tijdens de eerste koersen. Wie heeft zich structureel kunnen opladen en door getraind.

Headlines

Materiaalzone

Populair