Tom Dumoulin: “Met oog op de Tour ben ik hier heel tevreden over”

zondag 1 juli 2018 om 18:05

Tom Dumoulin was in de finale van het NK op de weg veelvuldig in beeld, maar in winnende positie kwam de Sunweb-kopman niet. Hij eindigde de slopende wedstrijd, die gewonnen werd door Mathieu van der Poel, als 29ste. “Prima”, was zijn eerste reactie tegenover WielerFlits. “Het was niet mijn parcours.”

“Ik hoorde dat het heel lastig was, maar uiteindelijk is dit gewoon niet mijn parcours”, geeft de Limburger aan. “Ik zit af te zien in de laatste twee rondes, maar dit is mijn sterkte niet. Ik denk dat het een goede laatste prikkel was en ik heb ervoor gestreden en gereden. Uiteindelijk hoor ik niet bij de allerbesten vandaag. Dat is geen schande op dit parcours.”

Dumoulin is net terug van een hoogtestage in aanloop naar de Tour de France. “Mijn benen voelen wel goed. Ik heb twee keer Luik-Bastenaken-Luik gereden voor de Giro, dat was altijd goed maar niet super. Dat was vandaag weer. Met oog op de Tour ben ik hier heel tevreden over.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

9 Reacties

Fritsie 1 juli 2018 om 18:13

Nou dan ben ik ook tevreden

mr-prins 1 juli 2018 om 18:27

en wat vind tom ervan datfroom niet mee doet

sooike 1 juli 2018 om 19:26

Sunweb maakte vandaag een wel heel sterke indruk met rondenlang jagen achter de kopgroep. Hadden een podiumplaats verdiend. TLJ niet, maar dat is een persoonlijke mening na een overigens prima weekendje Hoogerheide.

ghostwriter 1 juli 2018 om 20:11

@sooike
Opvallend dat volgens jou LottoNL geen podiumplaats verdiende. Waarom niet trouwens? Die hebben het tactisch perfect gespeeld door de juiste man (Van Poppel) in de aanval mee te hebben. Alleen waren ze vandaag niet goed genoeg om die goede tactiek ook om te zetten in een overwinning. Er was er namelijk één duidelijk de beste vandaag. Sunweb heeft vooral achter de feiten aan gereden. Dat levert meestal geen ereplaatsen op.

LaurentJalabert 1 juli 2018 om 20:19

@sooike Sunweb heeft nu juist enorm gefaald. Heel de dag jagen en met de belangrijkste demarrage niet alleen niemand mee hebben (zoals TLJ wel), maar ook maar een man in de tweede groep daarachter….

Laatste man 1 juli 2018 om 20:46

Ga je in een Lotto topic niet trollen, doe je het wel in een Sunweb topic. Wat een clown.

Bergje over 1 juli 2018 om 23:08

Ieder krijgt wat hij verdiend Sooike.

sooike 1 juli 2018 om 23:34

@Bergje over
Zo is het ook…ook vandaag. Iedereen krijgt wat hij verdienTTTT…

Bikeage 2 juli 2018 om 00:57

Zou me niets verbazen als sooike een soort Dotan versie is van een Sunweb renner. Ik wil Mike Teunissen nergens van beschuldigen, maar hij is wel verdachte nummer 1.