Tom Dumoulin keert terug naar Blockhaus: “Hopelijk heb ik opnieuw goede benen”

zaterdag 14 mei 2022 om 19:22
Tom Dumoulin keert terug naar Blockhaus: “Hopelijk heb ik opnieuw goede benen”

foto: Cor Vos

De Giro d’Italia gaat morgen verder met de bergetappe met aankomst bergop op Blockhaus. Aan die klim heeft Tom Dumoulin goede herinneringen, want tijdens zijn gewonnen Giro van 2017 was de Nederlander daar al een keer derde aan de finish.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

De klim van Blockhaus ligt net als vijf jaar geleden aan het eind van de eerste week van de Giro. Destijds sloeg Dumoulin daar een belangrijke slag. Op 24 seconden van winnaar Nairo Quintana kwam de Nederlander als derde over de finish, maar belangrijker: hij klom van de zesde naar de derde positie in het klassement. Twee dagen later won hij de individuele tijdrit naar Montefalco en nam hij de roze trui over van Quintana. Uiteindelijk werd hij de eerste Nederlandse winnaar van een Grote Ronde sinds Joop Zoetemelk de Tour de France van 1980 won.

De etappe van morgen heeft echter wel een ander karakter dan de Blockhaus-rit van 2017, zegt de renner van Jumbo-Visma in aanloop naar de uitdagende bergrit. “Ik heb goede herinneringen aan Blockhaus, een superzware klim. Een paar jaar geleden was het een vrij makkelijke etappe, vlak, en dan Blockhaus om het af te ronden. Morgen wordt compleet anders”, kondigt hij aan. “Het wordt een echte bergetappe. Het wordt zeker een zware dag. Ik kijk er echter wel naar uit. Hopelijk heb ik opnieuw goede benen.”

Dumoulin kwam in 2017 net na Thibaut Pinot als derde boven op Blockhaus – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

9 Reacties

kelderfan 14 mei 2022 om 20:01

Laat het maar zien aan de volgers. Het komt Tom toe, dat hij er weer staat.

pirazzi 14 mei 2022 om 20:24

In de aanval en dan aanhaken bij de klassementsmannen op de slotklim.

Panache 15 mei 2022 om 08:11

Dat is nóg zwaarder dan vanuit de favorietengroep 80% kunnen volgen.
Dat klassement interesseert Dumoulin volgens mij niet meer. Hij verloor vrijdag 19 seconden in de laatste 200 meter en dat doe je niet met nog klassementsambities in het achterhoofd.

JTR 14 mei 2022 om 21:35

Vergeet het maar. Tom is klassementsrenner af. Ook in de etappe gewonnen door Bouwman was hij niet goed. Ook al klinkt dit raar, maar Tom is veranderd en niet vrij in zijn hoofd.

Pitufa 14 mei 2022 om 22:03

Hoeveelste hij boven komt zullen we zien, ik geniet van die man. Ik heb al vaak mogen live mogen zien rijden in de bergen

Pitufa 14 mei 2022 om 22:04

Ik heb hem al vaak live zien rijden in bergetappes, fantastisch om mee te maken

vanSpringel 14 mei 2022 om 22:47

DE duenderenner van de lage landen.

assen 14 mei 2022 om 23:13

Dromen en hopen mag altijd. Als Tom bij de eerste 20 binnenkomt heeft hij mij al positief verrast. Ik hoop er in ieder geval op!

Panache 15 mei 2022 om 08:17

Om volgende week in de aanval te mogen gaan heeft Dumoulin nog wel een minuut of 5 tijdverlies nodig. In de positieve situatie zal hij zijn benen testen en na een denkbeeldige eindstreep lossen en fors tijd verliezen. In het negatieve scenario lost hij al eerder en verliest hij ook fors tijd. Voor ons volgers zal het na afloop waarschijnlijk moeilijk zijn om op basis van positie en tijdverlies iets te zeggen over zijn klimmen. Ik geloof immers niet dat hij vandaag voor de best mogelijke uitslag gaat.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair