Tom Dumoulin glundert na zege Roglic in Luik: “Mooier winnen kan bijna niet”

zondag 4 oktober 2020 om 19:31
Tom Dumoulin glundert na zege Roglic in Luik: “Mooier winnen kan bijna niet”

Tom Dumoulin was goed in zijn hum na de overwinning van Primož Roglič in Luik-Bastenaken-Luik. De Limburgse kopman van Jumbo-Visma maakte de finale niet mee, maar zag het achteraf terug. “Dit zijn de mooiste finishfoto’s, mooier winnen kan bijna niet. Het is heel vet”, zegt Dumoulin tegen de NOS.

Dumoulin was een belangrijke pion in de finale van La Doyenne. Hij was na de streep de eerste ploeggenoot die bij Roglič kwam. “Ik hoorde eerst dat Alaphilippe had gewonnen, maar Primož zei dat hij het nog niet wist”, legt Dumoulin uit. Niet veel later kwam het verlossende woord: Roglič was door een ultieme jump de winnaar. Zelf werd Dumoulin twaalfde in het eerste achtervolgende groepje.

Zo won Roglič Luik-Bastenaken-Luik – foto: Cor Vos

“Hij had er echt een doel gemaakt”, vertelt Dumoulin. “Hij was echt gefocust en uiteindelijk lukt het, dat is heel mooi. Ik ben ook blij met hoe het vandaag ging met mij, wederom denk ik dat ik net iets tekort kom om het groepje van Primož mee te zitten. Ik zat er heel kort achter. Uiteindelijk is dit een heel mooie wedstrijd voor ons.”

Voor Dumoulin zou eigenlijk de Amstel Gold Race zijn volgende wedstrijd zijn, maar die nu die is afgelast, kiest de klassementsrenner voor rust. “Het is nog een dikke twee weken tot de Vuelta en ik blijf thuis. Even rustig aan en dan nog een week met duurtrainingen. Daarna ga ik normaal gezien naar de Vuelta, als dat allemaal doorgaat”, zegt hij.

Dit artikel delen:

70 Reacties

Explorer 4 oktober 2020 om 19:35

Zonde dat hij de giro niet rijd met al die tijdritten erin. Geef hem daar meer kans dan in de vuelte met al die punch bergen. Maar goed hij mag me verrassen.

Dumoullema 4 oktober 2020 om 19:41

Mij ook. Misschien juist wel goed, om nog een beetje sterker te worden in ‘punch’ aankomsten.

Explorer 4 oktober 2020 om 21:04

Mwah, hij zal nooit een puncher worden. Die kleine pocket rockets hebben daar veel meer baad bij. Dumoulin moet met een verschrikkelijk hoog wattage extra lang door moeten kunnen fietsen zodat de rest erachter niet aan punchen denkt.
En die heerlijke tijdritten waar hij het verschil maakte in het verleden.

Dr op en dr over 4 oktober 2020 om 22:48

Heel jammer dat hij de Giro niet doet inderdaad. Maar daar heeft de ploeg maanden geleden al voor gekozen.

Met de +/ 65 km aan tijdritten en de vele lange beklimmingen in deze ronde had hij zich echt uit kunnen leven. Zo’n beklimming als morgen op de Etna is min of meer op z’n lijf gegoten.

Maar ja wat niet is, dat is niet.

Deze winter de routes van de grote rondes voor aankomend seizoen maar eens goed bestuderen, en dus niet bij voorbaat alle pijlen op de Tour richten. Als de Giro veel meer TT kilometers bied, dan lekker daarvoor kiezen.

Maar hopelijk gooien ze er volgend jaar in de Tour ook weer eens wat ouderwets veel TT kilometers in. Die ronde blijven aanpassen aan de Fransen haalt uiteindelijk niet veel uit. Ik mis het toch wel hoor zo’n ouderwets lange tijdrit van een kilometertje of 75, kan me de beelden van Indurain en Breukink in Luxemburg nog zo voor de geest halen. :)

tdola 4 oktober 2020 om 19:45

Roglic heeft zo’n hoog basisniveau, als die zijn rust goed pakt de komende 2 weken heeft die ook echt kans in de vuelta, maar hopelijk kan dumoulin daar ook top presteren.

Er zijn volgens mij geen kopmannen die zich exclusief op vuelta hebben voorbereid, dus wat dat betreft gelijk speelveld. Alleen froome zich specifiek voorbereid, maar die startte hier toch vandaag en overtuigde niet.
Pogacar als t goed is er niet bij in vuelta.
Kuss, Bennett en Gesink redelijk uitgerust naar vuelta. Als t doorgaat, dan heb ik er best vertrouwen in.

Patat 4 oktober 2020 om 19:59

Ik ben fan van Tom maar ik hoop vooral op Nederlandse winnaars. Daar is hij niet lekker mee bezig, voor zichzelf niet en MvdP had er ook niet veel aan.

Patat 4 oktober 2020 om 20:00

Hopen op de Vuelta voor hem.

Massimo Bataille 4 oktober 2020 om 20:03

Euhm mooier winnen kan bijna niet?
Hij rijdt de traagste sprint van het groepje (naast Mohoric dan).
Wint de sprint wegens de (terecht bestrafte) swieper van Alaphilippe die Hirschi en Pogacar uitschakelt en dan gaat hij er nog net over omdat Alaphilippe plots wat ketamine ofzo gepakt had en zijn handen al in de lucht steekt 30m voor de streep.
Niet dat Roglic geen mooie overwinning verdient, maar dit was hem nu niet echt…

Romāns Vainšteins 4 oktober 2020 om 20:08

Oneens. Dit was hem nou juist wel.

Genoeg Luiks die we vergeten maar niet deze met Roglic als eindwinnaar. Zijn historische neergang in de tour en deze bizarre winst maken van Roglic meer een coureur die door iedereen onthouden wordt dan zijn voorgaande 3 jaren bij elkaar.

Domestique 4 oktober 2020 om 20:12

Een Fondriest ’88-overwinning. Naar mijn gevoel beetje te lullig voor een ‘mooier winnen kan bijna niet’, maar memorabel is het in ieder geval wel.

Kelder is de Man 4 oktober 2020 om 20:16

Als je de traagste sprint rijdt, win je niet.

Sauerpraum 4 oktober 2020 om 21:18

Ik denk niet dat je de woorden al te letterlijk moet nemen. Een solo van 300km afronden is natuurlijk mooier, maar onderlangs komen terwijl iemand al uitgebreid aan het vieren is, dat is natuurlijk ook heel lekker.

JumbowintdeGiro 4 oktober 2020 om 22:00

Je noemt dingen op die Dumoulin misschien niet had gezien, toen hij zijn uitspraak deed. Hij hoorde dat Alaphilippe gewonnen had, maar blijkbaar had Roglic een ultieme jump. Klinkt toch mooi?

Pizzi 5 oktober 2020 om 12:11

Die quote slaat dus op de finishfoto. Maar dat moge wel duidelijk zijn.

Turtlehead 4 oktober 2020 om 20:10

Echt een jammere tekst van hem. Als er een prijs was voor ongelukkige uitspraken, dan maakte hij dit jaar goede kans.
Overigens prima dat hij blij is; winnen is winnen en Roglic kwam als eerste over de streep, ook door vol te houden. Dus dat is prima.
Maar alleen een solo van 50+km winnend afronden is wel een mooiere manier dan dit…

Voor Alaflip is t zuur. 2e in MSR, uit t geel door een domme drinkbus, toch nog WK en vandaag was t seizoen definitief super geweest. Maar hij verknalt het zelf.

Romāns Vainšteins 4 oktober 2020 om 20:14

Ook dat is niet zielig maar juist een mooi bij hem passende reeks, van emotie naar emotie, Jantje huilt Jantje lacht. Net het leven joh.

Sauerpraum 4 oktober 2020 om 21:16

Alaphillipe heeft dat inderdaad aan zichzelf te danken. De arrogantie straalt ervan af. Hoe hij ook weer met zijn hoofd zat te schudden naar die anderen in de groep om over te nemen. Dat is gewoon onnodig. Ben blij dat ie vandaag daarvoor is afgestraft.

tendam 5 oktober 2020 om 08:37

De uitspraak is niet ongelukkig, jouw humorloze interpretatie is dat wel.

Al Phila 5 oktober 2020 om 09:01

Het blijft jammer dat Flip alsnog de UCI punten en het prijzengeld voor de 5e plek krijgt. Daar moet de UCI (maar die heeft de plaats van de regenboogstreepjes boven aan het prioriteitenlijstje staan) maar eens over nadenken.

De straffen voor roekeloos sprinten zijn op deze manier afhankelijk van de grootte van de groep waarin je zit, niet vanwege het risico dat je veroorzaakt.

Robbiebier 5 oktober 2020 om 09:40

Het is en blijft een Fransman.

HSV 4 oktober 2020 om 20:26

Tom Dumoulin is gewoon knecht geworden…
Waarom anders spaart hij zijn krachten niet een beetje? Hij offerde zich op, trok alles aan gort en Roglic weet schlemielig te winnen.

vincenzo 4 oktober 2020 om 20:31

Rare en onnodige tactiek inderdaad. Niks geleerd van de Tour blijkbaar en met de nodige mazzel wint Roglic in plaats van 4e te worden.

Kelder is de Man 4 oktober 2020 om 20:34

Hoezo schlemielig, iemand anders is gewoon dommer.

Sauerpraum 4 oktober 2020 om 21:11

Tom Dumoulin heeft gewoon zelfkennis. Hij weet dat hij nog wat procenten mist en rijdt daarom in het belang van het team. Niks schandelijks aan hoor. Integendeel…

Derierre de la course 4 oktober 2020 om 21:26

Hij was in deze wedstrijd knecht, dat is precies wat hij wil en de reden waarom hij van ploeg is gewisseld. Hij wil niet de absolute kopman zijn en geniet hier ook van.

Eddy Vroemm 4 oktober 2020 om 22:09

Vond de taktiek van Jumbo ook wel weer vreemd. Dumoulin die op laatste klim hard op kop gaat rijden en daarmee de super-punchers lanceert. Roglic kon nog net mee en wint met enig fortuin. Als Tom goed is kan hij volgens mij beter proberen aan te vallen, als het stil valt super, zo niet dan schuift Roglic ook gewoon mee. Ze hebben echt meerdere troeven, wanneer gaan ze dit een keer uitspelen.

Dr op en dr over 4 oktober 2020 om 23:02

Dumoulin mist gewoon de punch om überhaupt weg te kunnen springen uit een groep momenteel, dat zou nu ondertussen toch wel heel duidelijk moeten zijn na de beelden van afgelopen Tour en WK ? Zodra hij aanzet, zit er gewoon doodleuk twintig man in z’n wiel.
Dus dat is krachten verspillen in één korte uitbarst, terwijl hij nu door op kop te rijden de groep kan uitdunnen. Gevolg is dat andere toppers minder mannetjes overhouden en dus niet in staat zijn achter het groepje Hirshi/Alaphilippe/Kwiatkowski/Pogacar/Roglic aan te rijden.

Stel dat een van de toppers in het tweede groepje nog twee man extra had gehad, bijvoorbeeld een MVDP die nog twee man extra zou hebben. Kan ook Woods zijn of verzin maar iemand. Tsja dan heb je toch een andere situatie, en dan was Roglic ook nooit in de situatie gekomen waarin hij nu wel zat.

Dus Tom heeft zelfkennis, weet dat hij zelf de power niet heeft om mee te doen. Dunt het groepje uit en springt daarna op het wiel bij de mannen die een poging doen om richting Roglic en co te rijden.

Petje af voor Dumoulin die zich een ware teamplayer toont ! Dit seizoen goed investeren, om er hopelijk na de winter beter uit te komen, en vanaf volgend seizoen zelf weer mee te strijden om de hoofdprijzen.

Gezien van waar hij komt is dat zijn allergrootste winst dit seizoen. Tom is weer renner !!

Wheely 4 oktober 2020 om 20:34

Gelukkig wint Roglič m nog wel deze keer en ik ben blij een goede Dumoulin te zien maar ik hoop hem vanaf nu weer gewoon voor eigen kans te zien rijden. Een top Dumoulin kan een koers als Luik gewoon solo pakken.

Westfalen 4 oktober 2020 om 20:44

Dumoulin had hier vrijwel geen kans. Dit is voor mannen die een punch in de benen hebben zoals de 4 die niet toevallig voorop reden.

Wheely 4 oktober 2020 om 20:58

De twee voorgaande edities waren solo aankomsten van Fuglsang en Jungels, op die manier heeft een top Tom hier toch best een kans in de toekomst.

Sauerpraum 4 oktober 2020 om 21:12

Tom zegt toch zelf dat ie net niet goed genoeg was? Waarom zou je dan niet een teamgenoot helpen? Omdat ie chauvinisten tevreden moet houden ofwat?

Wheely 4 oktober 2020 om 21:52

Zeg toch nergens dat hij Roglič niet had mogen helpen, ik hoop gewoon dat hij weer goed genoeg wordt om voor zichzelf te rijden.

adelaarvanantwerpen 4 oktober 2020 om 22:21

Fuglsang is toch een veel betere puncher dan Dumoulin. Fuglsang had net zoals op het WK vandaag er ook gewoon bijgezeten. Jungels won nog op het oude parcours en toen reed hij eerder weg op kousenvoeten van Woods die aan het drinken was met een groep van 20 man in zijn wiel.

kelderfan 4 oktober 2020 om 20:58

Tom Dumoulin lijkt steeds sterker te worden en juist die beurten op kop van het peloton doet hem goed. Hij mist nog die 1%, maar met een goede Vuelta moet hij er volgend seizoen helemaal staan.

vincenzo 4 oktober 2020 om 21:26

Steeds sterker te worden? Hoezo? Hij eindigt grofweg nog steeds op dezelfde plek als in de Touretappes. Kan doorgaan met knechten in de Vuelta voor Roglic.

Lennimator 4 oktober 2020 om 21:53

Sinds wanneer is het bekend dat Roglic de Vuelta gaat rijden dan?

Dr op en dr over 4 oktober 2020 om 23:05

Sinds 23 september al bekend bij alle media en volgers. ;)

wilcowilco 4 oktober 2020 om 22:01

Mag dit alsjeblieft de allerlaatste keer ooit zijn dat de eerste Nederlandse grote ronde winnaar sinds 1980 knecht. Doet pijn aan uw ogen!!! Hij had waarschijnlijk niet gewonnen, maar je weet het maar nooit als hij die kopbeurt achterwege laat. Als je dan met je neus in de wind rijdt, demareer dan, dan kunnen de concurrenten van Roglic reageren.

Romāns Vainšteins 4 oktober 2020 om 22:12

Ehm, ze winnen Luik vandaag.

Wim Kruithof 4 oktober 2020 om 23:31

wilco, indien het pijn aan de ogen doet, houd je ze beter gesloten. Dumoulin wil knechten omdat hij weet dat ‘ie tekortkomt voor winst of ereplaats.

Mijn sympathie groeit met de koers voor hem en Roglic lijkt me er de renner naar, om zich in latere stadia volledig ter beschikking van Dumoulin te stellen, als de rollen zijn omgedraaid.

Het is een teamsport, geniet.

vincenzo 5 oktober 2020 om 08:16

@RV Ja ze winnen, maar met heel veel mazzel. Als Alaphilippe rechtdoor had gesprint was Roglic vermoedelijk vierde geworden …. Dumoulin had beter kunnen demarreren, zoals Ala. Dan was waarschijnlijk hetzelfde kopjegroepje ontstaan maar mét Dumoulin en had JV het spel beter kunnen uitspelen.

Massimo Bataille 5 oktober 2020 om 08:44

Ze komen met 6 boven op de laatste helling. Als je denkt dat Dumoulin daar nog zou bij zitten, schat je zijn kwaliteiten toch wel verkeerd in.
Als mannen als Woods en Kwiatkowski nauwelijks mee konden en Van der Poel zelfs niet, hoe zou Dumoulin er dan bij zijn.
En dit is geen klim van 20km, maar 1,3km. Dumoulin in de aanval sturen zou totaal niet lukken. Enerzijds zit iedereen al in zijn wiel, anderzijds pakt hij maximaal 20m ofzo voor ze erover knallen 100m verder.
Ik denk dat het tegenwoordig ook moeilijker is om solo te finishen of je moet toch wel een stuk beter zijn dan de rest.

Dr op en dr over 5 oktober 2020 om 12:05

@ Vincenzo >

Quote :

“Dumoulin had beter kunnen demarreren, zoals Ala.”

En daarna werd je wakker uit je natte droom ? ;)

Denk dat Dumoulin nooit van z’n leven zal kunnen demarreren als Alaphilippe. De twee vergelijken is ook totaal absurd, het zijn twee totaal verschillende renners met totaal verschillende eigenschappen.

“Weg jumpen” is nu eigenlijk precies wat Dumoulin niet kan.

Siep De Vries 4 oktober 2020 om 22:02

Baal der ook van dat roglic de vuelta rijdt , Tom gaat daar weer knechten…

SjorsPatate 4 oktober 2020 om 22:44

Normaal vaak eens met Dumoulin, heeft een mooie kijk op de koers. Maar hier slaat hij de plank wel een beetje mis. Roglic wint hier alleen omdat Alaphilippe met zijn slingerbeweging 2 concurenten en zichzelf uitschakelt. Hirschi werd zelfs met het stilhouden van zijn benen nog derde.

Al Phila 5 oktober 2020 om 08:55

Plip wint hier niet omdat hij een zwieper maakt, maar omdat hij alleen maar naar links kijkt en niet ziet dat rechts Primoz nog onderdoor komt. Primoz was duidelijk (kwart wiel) eerder over de lijn.

Joop Zoetemelk 4 oktober 2020 om 23:30

Tom wordt betaald als kopman niet als luxeknecht.
Jammer dat hij zelf niks probeert en ook nog knecht voor een Roglic.
Leuk dat hij wint, maar mogelijk over 2 jaar rijdt Roglic niet eens meer voor de Jumbo ploeg.

Ik vind het niks dat Matthieu loopt te stoempen en uiteindelijk deze editie had kunnen winnen.
Zie liever landen tegen elkaar rijden eigenlijk net als vroeger.

Wim Kruithof 4 oktober 2020 om 23:35

Vroeger… de tijd van knokken bij dichte spoorwegovergangen, stiekem met de trein en schakelen halverwege de stalen ros…

tja, pak een La Trappe tripel en vier de herinnering.

platteprijs 5 oktober 2020 om 07:37

@Kruithof reageer svp niet zo zuur op de mening van een ander. Toon een beetje respect.

Marik 5 oktober 2020 om 07:49

Kruithof reageert toch juist ludiek? Niks disrespectvols aan in mijn ogen.

Wim Kruithof 5 oktober 2020 om 12:41

platteprijs, ongelooflijk hoe zuur juist jij mijn reactie labelt en me vervolgens erom veroordeelt.

Knap staaltje onkunde alhier.

Murcia 4 oktober 2020 om 23:47

Tom heeft weer plezier in de koers, zijn eerlijke interview over de (trainings) deelname aan de Waalse Pijl aan Sporza was een hoogtepuntje voor mij. Het rijden in de koers was ook dik in orde en hij gaf hiermee ook aan dat het vertrouwen in Roglic nog steeds immens is. Niet onbelangrijk na zo een klote einde van de Tour voor de ploeg. Voor hemzelf is de Vuelta het moment waar hij nog wat grotere stappen moet zetten. Ik weet nog steeds niet of Primoz daar uberhaupt gaat rijden en mocht hij daar als enig kopman naar toe gaan dan zijn deze inspanningen nodig voor een klassement daar.

Merlinappa 5 oktober 2020 om 07:05

Verbazingwekkend veel mensen hier die denken te weten wat het beste is voor Tom.

platteprijs 5 oktober 2020 om 07:40

Ik denk dat deze mensen toch vooral hopen dat die spaarzame Nederlandse wielrenners die een finale van een grote wedstrijd kunnen rijden ook een keer voor eigen kans rijden.

Sporza 5 oktober 2020 om 08:38

Toen TD dit zei wist hij waarschijnlijk nog niks van die beweging van Alaphillipe.

tendam 5 oktober 2020 om 08:42

Het viel wel op dat Dumoulin de hele finale lang achterom zat te kijken, hij was alleen maar met Roglic bezig. Hij zit nu inderdaad iets teveel in de knechtmodus, want hij reed gewoon sterker dan bv. Van der Poel maar zelfs dan denkt hij nog tekort te komen. Dat lijkt puur een mentaal ding.

En eerlijk is eerlijk, Roglic wint hier met heel veel geluk, zonder die rare actie van Flip wordt hij 4e en dan roept iedereen: waar offert die Dumoulin zich voor op? (sterker nog, dat doen ze nu al)

Al Phila 5 oktober 2020 om 08:51

Als hij de Giro had gereden, dan had hij niet in LBL kunnen schitteren ….

ti-raleigh 5 oktober 2020 om 09:10

Toen bekend werd dat Roglic gewonnen had, stond Tom samen met Primoz heerlijk te genieten. Mooi beeld !! Zit wel snor in die ploeg.

martijnkh 5 oktober 2020 om 09:20

Een knappe transformatie. Van een grote ronde winnaar naar de Nederlandse Dries Devenyns.

Maar serieus, mooi voor de ploeg dat ze gewonnen hebben. Maar wat een verspilling van Tom zijn talent.

Domestique 5 oktober 2020 om 09:25

Maar als een handvol Belgen hetzelfde zeggen over WvA in de Tour, dan is het een sneu volk vol blind adorerende 'engnekken'. En deze keer wínt Roglic dan nog. Ik moet er smakelijk om lachen. Wielerflits… :-)

tendam 5 oktober 2020 om 09:38

@domestique
Het verschil is dat er hier niet een soort volksopstand uitbreekt. Sterker nog, ik denk niet dat veel Nederlanders hebben meegekregen wat er gisteren in LBL is gebeurd ;)

Domestique 5 oktober 2020 om 09:45

Tja, wielrennen is in België (vooral in Vlaanderen dan) een veel grotere sport dan in Nederland, dus niet zo vreemd dat er dan meer mensen mee bezig zijn.

Bulcke 5 oktober 2020 om 10:10

Er zijn wel verschillen op te noemen, maar opmerkingen zoals martijn maakt verschillen maar marginaal van de opmerkingen die onze zuiderburen over van Aert maken.

harryjohan71 5 oktober 2020 om 11:20

De focus is nu in België heel erg gericht op Wout van Aert, omdat de overige Belgen tot op heden tegenvallen, dan wel knechten voor de echte toppers. Benoot knecht voor Hirschi. Van Avermaat valt tegen. Theuns en Stuyven zijn ook veel aan het knechten voor Porte en Pedersen. Teuns hebben we dit jaar nog niet in beeld gezien. Wellens en Gilbert hebben dit jaar ook niet van voren gereden. De Gendt heeft ook nog niet kunnen strijden voor de overwinning. Devenyns knecht alleen voor Alaphilippe. Naesen en Lampeart lijken in vorm te komen voor de klassiekers, maar hebben tot op heden ook niet goed gepresteerd. De nieuwe lichting bij de Belgen komt er aan, maar de toppers van afgelopen jaren vallen tegen. De Belgen bij Alpecin rijden wel bovenverwachting.

Jungle Man 5 oktober 2020 om 09:46

Het is Roglic gegund, maar zo mooi is deze overwinning niet. Hij wint niet door eigen kracht, maar door een zwieper van Alaphilippe, waardoor 2 renners die beter sprintten uitgeschakeld werden.

Michelangelo 5 oktober 2020 om 10:41

Tja, en dat is wielrennen.

Zo wint Pogacar de Tour door op de bagagedrager van TJV te zitten. Ook dat is wielrennen. En dat maakt het mooi: de zwakste renner zal nooit de koers winnen, maar ook de sterkste renner is lang niet altijd zeker van winst. Het blijft altijd een combi van goede benen met daarnaast een dosis geluk.

Romāns Vainšteins 5 oktober 2020 om 10:43

Dat blijft toch een aanname. Daarbij kiest Roglic om zijn eigen duw naar de meet te maken in plaats van de wielen van de anderen en daarmee het gedrang/gevaar op te zoeken, gewoon een verdiende zege waar mijns inziens niks vanaf geknabbeld hoeft te worden. Wat mij betreft heeft Jumbo ook gewoon de juiste keuzes gemaakt met het tempo zo hoog te houden dat er slechts een hele kleine groep wegrijdt met daarin de juiste man voor hun equipe, goed teamwork.

harryjohan71 5 oktober 2020 om 10:46

Roglic verwachtte dat ALaphilippe de anderen zou opvangen en heeft daarom voor de andere kant gekozen.

reusjen 5 oktober 2020 om 11:04

Het is ook een beetje waar je de schoonheid in ziet. Ik vond het een prachtige ontknoping qua gevoel. Ik denk dat als je deze sprint 10x doet dat Roglic 9x 4e wordt, de onverwachte uitkomst en met name de wending die het in de laatste meters nam vond ik memorabel. Dat soort zaken tekenen een overwinning ook, niet alleen of de sterkste iedereen de vernieling in rijdt, voor mij in ieder geval.

Vierkante wielen 5 oktober 2020 om 13:42

Leuk dat hij er zo blij mee is maar begin me er beetje aan te irriteren dat hij steeds zegt ‘ik had toch niet meegekund’ terwijl hij het niet eens probeert. Je bij voorbaat gewonnen geven en je kansen gewoon zo opgeven is geen echte winnaarsmentaliteit. Vooral met opkomst van het huidige talent zou hij juist moeten inzien dat hij niet veel kansen meer krijgt

Headlines

Materiaalzone

Populair