Tom Dumoulin: “Derde plaats is goed, niet perfect”

woensdag 13 maart 2019 om 19:06

foto: Cor Vos

Sunweb reed vandaag naar de derde plek in de ploegentijdrit van Tirreno-Adriatico. Uiteindelijk bereikten twee ploegen sneller de finish in Lido di Camaiore, Mitchelton-Scott en Jumbo-Visma. De ploeg met daarbij ook Tom Dumoulin kijkt tevreden terug op een goede wedstrijd.

“Derde is goed. Niet perfect, maar het is een goede start en we zijn tevreden”, zei Dumoulin na afloop. “Er staan enkele belangrijke klassementsrenners dicht voor en na ons, dus we zullen zien het gaat met betrekking tot het klassement. Ik ben hier om te proberen en te winnen, dus we zullen zien hoe de koers zich ontwikkelt. Technisch reden we een goede tijdrit; we maakten een paar foutjes waardoor we wat seconden verloren, maar het was een goede prestatie.”

Veranderende omstandigheden
De weersomstandigheden veranderden gedurende de tijdrit en dat ontging ook ploegleider Luke Roberts niet. “Eerst regende het, later droogden de wegen op. Toch bleven de bochten nattig en de wind veranderde ook; dit alles kan de uitslag beïnvloeden. We begonnen op een vergelijkbaar moment als Jumbo-Visma en Mitchelton-Scott en we kunnen tevreden zijn met hoe de jongens vandaag reden.”

“Tom staat momenteel 22 seconden achter Adam Yates en vijftien achter Primož Roglič. Ze staan nog altijd binnen schootsafstand in het klassement, dus we kunnen vandaag tevreden zijn met het resultaat”, aldus Roberts.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Alto 13 maart 2019 om 19:40

Tevreden, dat is toch het woordje van Jumbo-Visma? Kom er maar in…

Covadonga 13 maart 2019 om 19:47

Als de verschillen zo blijven, slaat hij zijn slag op de slotdag …

ghostwriter 13 maart 2019 om 21:54

Ik denk niet dat hij op een tijdrit van tien kilometer vijftien seconden goed gaat maken op Roglic.

Wheely 13 maart 2019 om 19:58

Maar waarom wees hij nou naar zn achterkant?

peervaneynthoven 13 maart 2019 om 20:14

Misschien moest hij weer nodig?

Slurpie Blauw 13 maart 2019 om 20:36

Had toch meer verwacht van Sunweb, ik vind het best tegenvallen die 22 secs op zo’n korte tijdrit. Mitchelton-Scott heeft toch een akelig goede ploeg die ze kunnen neerzetten.

Zijn dit voortekenen voor de grote rondes? En komt er (eindelijk) een einde aan de Sky dominantie?

Matje VdP 13 maart 2019 om 23:59

Nee

Joachim Agostinho 14 maart 2019 om 08:17

Ik vond het wel meevallen, met "nieuwelingen" Power en Roche, Oomen die nog geen behoorlijke tijdrit gereden heeft en Kragh die afgelopen zaterdag nog niet voldoende hersteld was om de "Strade" te rijden.

Sonsbach Allstars 14 maart 2019 om 09:31

Sunweb doet het beter dan vorig jaar in deze TTT. Toen werden ze 5e en ook toen al werden ze verslagen door Mitchelton Scott.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.