Tom Boonen krijgt eigen standbeeld op Taaienberg
foto: Cor Vos
vrijdag 20 januari 2023 om 14:39

Tom Boonen krijgt eigen standbeeld op Taaienberg

Tom Boonen heeft een standbeeld gekregen op de Taaienberg. De ex-prof heeft een bijzondere band met de Vlaamse helling; “de Taaienberg is echt mijn helling geworden. Ik kon er vaak de beslissing doorvoeren.”

Het standbeeld op de berg in Maarkedal heet “Boonen Beenen” en is gemaakt door ontwerper Thomas Huyghe. Op het standbeeld zijn alleen de benen van de 42-jarige ex-prof te zien. Boonen moest tijdens het maken van het standbeeld liefst drie uur op zijn ene been staan en drie uur op zijn andere been.

“Ik ben enorm trots”, zei de Belg tijdens de onthulling tegen verschillende media, waaronder Het Nieuwsblad. “Ik vind het heel geslaagd. Ik ben enorm blij. We hadden een aantal heel mooie inzendingen, maar voor mij stak dit er onmiddellijk bovenuit. Ik zei in de jury dat dit het voor mij moest zijn en dan is de rest gevolgd.”

“Als kunstwerk an sich vond ik dit zo sterk. Dit zou ik zelfs nog in mijn tuin hebben willen staan. Het is niet het typische standbeeld van een renner, zoals er al zijn. Het is een rustpuntje op het einde van een zware helling die vaak beslissend is”, eindigt hij.

Boonen beëindigde in 2017 zijn wielercarrière bij Quick-Step Floors. In zijn 17-jarige loopbaan won hij onder meer vier keer Parijs-Roubaix, drie keer de Ronde van Vlaanderen, drie keer Gent-Wevelgem en vijf keer de E3 Prijs Harelbeke.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
20 januari 2023 14:59
In dat gootje over zijn stuur hangend met andreas klier als een stervende zwaan in het wiel

Legendarische herinneringen van men ultieme jeugdheld
20 januari 2023 15:08
Had hem dan in vol ornaat bovenop op het midden van de weg gezet, dat verdient hij wel.
20 januari 2023 16:41
Dus Tom Boonen eindigt bij het (zijn?) kruis.
20 januari 2023 16:58
Er zullen vast veel foto's genomen worden van bovengekomen, uithijgende wielertoeristen die zich strategisch achter de Boonen Beenen positioneren. Als er eerst genoeg bier gevloeid is zou dat ook wel eens 'bottomless' kunnen gebeuren - het 'standbeend' leent er zich toe :-)
20 januari 2023 20:36
"Tom Benen", zullen we het maar noemen.
20 januari 2023 15:33
"Tom Boonen heeft een standbeeld gekregen op de Taaienberg."

Moet zijn: "De benen van Tom Boonen hebben een standbeeld gekregen op de Taaienberg." ;)

Reacties zijn gesloten.