Tom Boonen heeft spijt dat hij Ronde van Vlaanderen niet vaker won

donderdag 1 april 2021 om 08:47
Tom Boonen heeft spijt dat hij Ronde van Vlaanderen niet vaker won

Met Achiel Buysse, Eric Leman, Johan Museeuw, Fiorenzo Magni en Fabian Cancellara hoort Tom Boonen met drie zeges tot de recordhouders in de Ronde van Vlaanderen. De inmiddels 40-jarige oud-renner zegt in een gesprek met WielerFlits-redacteur Raymond Kerckhoffs voor Helden Magazine spijt te hebben dat hij ‘Vlaanderens Mooiste’ niet vaker heeft gewonnen.

“Ik heb in de Ronde van Vlaanderen zeker een of twee edities niet kunnen winnen omdat ik gevangen zat in het ploegenspel”, zo vertelt Boonen, die vier jaar geleden na Parijs-Roubaix stopte. “Al heeft iedere toprenner die veel koersen heeft gewonnen ook de nodige overwinningen aan ploegmaten moeten laten. Ik had ‘Vlaanderen’ misschien vier of vijf keer kunnen winnen.”

“Mijn ploegmaat Stijn Devolder won twee keer, terwijl ik met super benen in het defensief zat gevangen. En de zege van Fabian Cancellara in 2010 was een discutabel jaar. Ja, ik had zelf zeker een paar edities beter uit de verf kunnen komen. Achteraf is het spijtig dat ik dit niet gedaan heb. Na je carrière kom je erachter dat je alles alleen voor jezelf hebt gedaan. En je palmares is het enige tastbare dat overblijft.”

Dit artikel delen:

73 Reacties

Yeez 1 april 2021 om 08:54

Wat is er discutabel aan de overwinning van cancellara? Dat wegrijden op de muur?

0
Romāns Vainšteins 1 april 2021 om 09:08

Wellicht discutabel als in ‘het scheelde weinig’ ?

Wazig artikel met wazige reacties gaat dit worden, wat logisch is als je een paar flarden uit een groter artikel plukt met het oogpunt om de schrijver en het blad onder het voetlicht te brengen.

0
Ward 1 april 2021 om 11:57

Beetje vreemd ook dat de schrijver hoofdredacteur en eigenaar van Wielerflits is, maar dat de Wielerflitsers slechts druppelsgewijs van zijn interview met Boonen mogen genieten. Iets van gemengde belangen of zo…

0
KnightBiker 1 april 2021 om 12:08

Het staat er wat krom maar hij bedoelt dat hij er niet 100% voorbereid/fit aan de start stond en dat doet niets afdoet aan Cancellara’s prestatie ansich. Hij voelt achteraf dat hij op dat moment niet zo fit was als andere jaren en er toen ook niet alles voor gedaan had.

0
Groetjesaandevoetjes 1 april 2021 om 13:25

Boonen gelooft inderdaad dat Cancellara met een motor reed: https://cyclingtips.com/2018/04/for-the-first-time-boonen-addresses-2010-cancellara-motor-speculation/

Edit: zie hier het stukje in het interview als je het niet helemaal wilt lezen.

“Did Cancellara steal the 2010 Flanders due to a motor? Is there any doubt?”

The question was posed by Samuël Grulois of Radio Télévision Belge Francophone (RTBF). The four-time Roubaix champion was more candid in his answer than he’d ever been.

“Yes,” Boonen said, in response to being asked if he had lingering doubts about Cancellara’s performance. “But it’s not for me to say. I finished second, and it’s not the one in second who has to say the situation is not normal. It’s very difficult to prove because we do not have the bike to check. It’s too late.”

0
Man met de hamer 1 april 2021 om 08:56

“ Na je carrière kom je erachter dat je alles alleen voor jezelf hebt gedaan. ”
Hoe heeft hij dit inzicht opgedaan? Heb ik een soap gemist?

0
CechRepublic 1 april 2021 om 10:47

Dat was ook zo ongeveer wat ik dacht. “K-ploeggenoten die goed beschouwd alles voor mij verpest hebben”. Tommeke toch.

0
Sammysosa 1 april 2021 om 10:52

Ik weet niet hoe de grote Boonen dit heeft gezegd, maar als dat een paar jaar na je carrière de conclusie is dan heb ik medelijden met de verzuring die blijkbaar ook na het fietsen optreedt.

0
Luca Quasi 1 april 2021 om 09:03

En die 3 zege heeft hij helemaal in zijn eentje behaald. Zonder hulp van zijn ploeg?

0
Turtlehead 1 april 2021 om 10:18

Dat schoot mij ook te binnen. Maar dat Devolder hem tenminste één keer een oortje aangenaaid heeft, is wel zeker.
Bovendien staat er nergens geschreven dat je als (ex-)topsporter geen egocentrische rotzak mag zijn, die het liefst alles zelf wint.
Gisteravond in Vive le Velo nog mogen zien hoe Roger de Vlaeminck de zege van Hennie Kuiper 'kaapte' in het na-race interview.

Overigens was hij zelf in 2010 te langzaam op de Muur. Daar was niks discutabels aan.

De heldenbeelden van Van Petegem, Museeuw en Vandenbroucke die we afgelopen week nog mochten aanschouwen (ook in Vive le Velo), daar is álles discutabel aan: #buitenblad omhoog op iedere helling

0
Jaap Eden 1 april 2021 om 09:10

Als Boonen dit zo gezegd heeft is het een beetje raar. Omgekeerd had hij zonder ploegmaats toch ook niet zoveel kunnen winnen? Of heeft hij altijd zelf zijn bidons gehaald?

0
Gitan 1 april 2021 om 09:10

Was dé te kloppen man in Vlaanderen en Roubaix tussen 2005 en 2009, daarna kwam Cancellara.

Zat inderdaad 2x in de tang met Devolder… De keerzijde van in het sterkste team te zitten, wat hem ongetwijfeld ook voordelen heeft opgeleverd.

Over dat motortje is al veel gezegd en geschreven, maar ik kan het me amper voorstellen. Van in het begin tot aan het einde van zijn carrière heeft Cancellara geweldige stoten uitgehaald, zelfs toen er al gecontroleerd werd op 'mechanische doping'. Dat kan toch niet allemaal gemotoriseerd gebeurd zijn?

Ik moet wel toegeven dat ik nooit iemand zo'n kracht heb zien ontwikkelen op de kasseien. Niet alleen die versnelling op de Muur, maar ook op de Oude Kwaremont en de Paterberg kon Cancellara van de rest wegrijden alsof ze stilstonden.

Dat niveau haalde Boonen niet (meer?). Hij heeft in '12 bij afwezigheid van Fabian wel nog een geweldige reeks neergezet, maar daarna was het over.

0
VespavanBern 1 april 2021 om 09:24

Ik heb altijd het idee gehad dat Tom Boonen en Cancellara wat betreft piek elkaar net zijn ontlopen. Buiten 2010 en 2011 was er altijd wel een nog in opbouw of de ander lag in de lappenmand.

Ik heb wel het idee dat Boonen vrij vroeg in zijn carrière die vinnigheid bergop waarmee hij ook sprints won vroeger verloor, en dat heeft hem genekt in de directe duels met Cancellara.

0
Doordrijver 1 april 2021 om 10:02

Anderzijds zijn die zeer vreemde fietswissels nooit verklaard geweest, noch de ‘sprintshifters’ handelingen. De versnellingen waren telkens zeer plots en intens.

De versnelling op de Muur was eerder Boonen die daar krampachtig ging… Maar als je kijkt dat hij nog ver voor de tegenstand uitrijdt..

0
Westland95 1 april 2021 om 10:38

Cancellara reed helemaal niet uitzonderlijk snel omhoog. Boonen viel gewoon compleet stil. Als je hem die Kapelmuur op zag harken..

0
KnightBiker 1 april 2021 om 12:13

Het staat er wat krom, maar dat verhaal van dat motortje, daar doelt hij niet op: hij geeft toe dat hij er minder in vorm was dan had gemoeten, minder goed getraind had en dus zelf steken liet vallen.

0
Gitan 1 april 2021 om 13:06

Boonen heeft in het verleden ook al vraagtekens geplaatst hoor bij die aanval op de Muur: https://cyclingtips.com/2018/04/for-the-first-time-boonen-addresses-2010-cancellara-motor-speculation/.

In aanloop naar de RVV van 2010 was Boonen overigens dik in orde, met verschillende overwinningen en een 2e plek in MSR. Uit de voorbeschouwing van Wielerflits: “De te kloppen man is ook dit jaar weer topfavoriet Tom Boonen.”

0
VespavanBern 1 april 2021 om 09:19

Hmm, die zegetocht van cancellara in 2010 trekt hij dus in twijfel? Ik zie geen reden waarom het anders discutabel zou zijn…..

Feitelijk insinueert hij hier gewoon dat hij het zeker voor mogelijk houd dat Cancellara vuil spel speelde op die bewuste zondag in April 2010.

0
Gitan 1 april 2021 om 09:30

Boonen heeft het verhaal in het verleden nooit naar de prullenmand verwezen in ieder geval. Ik denk dat het voor hemzelf ook niet eenvoudig was om te aanvaarden dat er iemand ineens zo veel beter was dan hem.

Als analist vind ik hem net heel nuchter, maar als renner werd er wel eens een verhaal gecreëerd waardoor hij het zelfvertrouwen kon behouden dat hij nog altijd de beste was.

0
djerkson 1 april 2021 om 09:48

Gaimon zei toch dat Cancellara een eigen mecanicien had, die hij angstvallig afschermde van de rest, net zoals zijn fietsen. Zo kan je de insinuaties wel plaatsen. Boonen is die dag nog uitgelopen op de nummers 3 en 4 vanaf de muur, dus had allerminst een slechte dag. De vreemde fietswissels van Cancellara waren toch ook best raar he? Ik blijf de zege van Breschel in Dwars door Vlaanderen en zijn gedrag in De Ronde veel discutabeler vinden.

0
Romāns Vainšteins 1 april 2021 om 09:59

Ja die Breschel leek laaiend dat hij niet de juiste fiets kreeg oid. Misschien moet nieuwsuur daar eens op duiken.

0
Doordrijver 1 april 2021 om 10:02

En dat is nog steeds mogelijk….er werd toen nog niet gezocht. Nadien pas

0
CechRepublic 1 april 2021 om 10:50

Zou wat zijn: Riis, Sörensen, Rasmussen en dan eventueel Breschel. Je zou als Deense ouder je kind toch niet snel wielrenner laten worden.

0
Gelei 1 april 2021 om 11:39

Boonen maakt daar sowieso ook de taktische fout door op het steilste stuk zomaar doorgang te verlenen aan Cancellara. Als hij daar de “binnenkant” houdt, moet Cancellara rondom en kan hij hem mss “opvangen” of toch tenmiste extra meters laten maken.

0
KnightBiker 1 april 2021 om 12:19

Zo lees ik het niet: hij legt alle verantwoordelijkheid bij zichzelf in deze. Als Cancellara met een motortje reed kan je dat jezelf niet verwijten en dat is wel wat hij hier doet: Boonen was gewoon minder fit dan hij had kunnen zijn dat jaar, dat is waar hij op doelt, niet op externe factoren die je niet zelf in de hand hebt.

0
Binda 1 april 2021 om 09:25

Ik hoop niet dat dit een verwijzing is naar het zogenaamde motertje van Cancellara. Ik vind het nog steeds een schande dat er door sommigen afbreuk wordt gedaan aan een historische prestatie. Er zijn en waren 0 concrete aanwijzingen dat Cancellara een motertje in zijn fiets had.
Om die prestatie in perspectief te plaatsen. Cancellara reed in 2010 omhoog in 1.47. In 2011, dus 1 jaar later reed Gilbert omhoog in 1.43. Had Gilbert een dubbele moter in zijn fiets ingebouwd of had Boonen gewoon een moment van zwakte op de Muur?

0
mortirolo2010 1 april 2021 om 09:57

Puur alleen het tijdsverschil bekijkene tussen Gilbert en Cancellara zegt ook niet alles.
Misschien heeft Cancellara motortje pas halverwege aangezet.
Zonder Cancellara direct te willen beschuldigen, valt het wel op dat vanuit alle kanten heel veel commentaar is op zijn vele fietswissels in die periode. Waarbij zonder lekke banden al fietsen werden gewisseld. Ook stonden op vooraf bepaalde plekken in parcours een persoonlijke mechanicien van Cancellara klaar om op die plaats van fiets te wisselen. Dat is extreem ongebruikelijk in de fietswereld. Dit gecombineerd met zijn buitengewone, en wat vreemd ogende demarrages doet je toch de wenkbrauwen fronsen. Denk bv. aan de manier waarop hij dat jaar ‘demareert’ in Parijs-Robaix. Dat doet een beetje denken aan Froomes manier van fietsen op Ventoux.

0
Gitan 1 april 2021 om 10:02

Die fietswissels waren misschien vreemd, maar als je ziet hoe hij in 2013 Sagan dropt op de Pater en zelfs nog verder wegrijdt dan in 2010… Cancellara moet sowieso een enorm sterke renner geweest zijn, en waarom zou je dan het risico nemen om je hele carrière op het spel te zetten met een gemotoriseerde fiets?

0
Panache 1 april 2021 om 11:11

"moet sowieso een enorm sterke renner geweest zijn, en waarom zou je dan het risico nemen om"

Ik weet niet, vraag het eens aan Armstrong, Ullrich, Boogerd, Valverde, Jalabert of Vino.
Volgens mij denken dit soort 'valsspelers' niet in gepakt worden op, maar in wegkomen met.

0
Gitan 1 april 2021 om 11:31

Het kan hoor, ik steek mijn hand niet in het vuur voor Cancellara.

Het lijkt me gewoon zo enorm dom om het risico te nemen om met een motor in je fiets rond te rijden. Dat zou niet alleen fin de carrière geweest zijn, alles wat hij al gepresteerd had in de wielersport zou weggevaagd zijn. Met een gemotoriseerde fiets rondrijden is nog wel van een andere orde dan wat 'medische begeleiding'.

Een renner die ook na de controles op mechanische doping nog altijd absolute top bleek, die zo'n risico neemt… Dat lijkt mij van zo'n onwaarschijnlijke stupiditeit dat ik het vrijwel onmogelijk acht. Vrijwel.

0
nasibal 1 april 2021 om 11:48

Tja, het duurde ook eventjes voordat er concrete bewijzen waren rondom Armstrong zijn historische prestaties.

0
Ward 1 april 2021 om 12:03

https://youtu.be/8Nd13ARuvVE

Minuut 3:40 is toch wel bizar ;)

0
KnightBiker 1 april 2021 om 12:24

Boonen was zowieso zichtbaar minder in vorm dan Cancellara: maar godheid (op dat moment) Boonen kon blijkbaar niet verliezen… dus moest het een motortje zijn: zucht.
Non-discussie: de fiets waarmee Cancellara Parijs Roubaix en Vlaanderen won staat ergens met het stof en modder nog onaangeroerd ergens in een vitrine: als je zo overtuigd bent, steel de fiets en schroef hem open.

0
TheBigShow 1 april 2021 om 12:50

Gilbert had weer wat anders in die tijd…

0
yo-eddy 1 april 2021 om 09:34

” En de zege van Fabian Cancellara in 2010 was een discutabel jaar”

Wat is dit voor zin?

Niveau gaat steeds harder achteruit met simpel knip en plak werk.

0
Turtlehead 1 april 2021 om 10:20

Daar heb je zeker gelijk in.

0
Pedalo 1 april 2021 om 09:49

Wel mooi dat die zege van Cancellara in twijfel wordt getrokken en niemand die ook maar iets verdacht vindt aan Gilbert zijn topjaar!

0
Gitan 1 april 2021 om 10:05

'Het Wonderjaar', daar zou ik wel graag eens een Belga Sport van zien…

Gilbert '11 vond ik eigenlijk nog straffer dan Cancellara '10. Dat was gewoon het hele jaar door koers na koers winnen. Wel telkens met die verwoestende punch aan het einde, waar niemand een antwoord op leek te hebben en niet zoals Cancellara de rest gewoon puur op de power in de vernieling rijden.

Nog even snel zijn grootste overwinningen opgezocht van dat jaar:
Strade Bianche
Brabantse Pijl
Amstel Gold Race
Waalse Pijl
Luik-Bastenaken-Luik
Ronde van België
Ster ZLM Toer
Belgisch kampioen op de weg én in het tijdrijden
Tour-etappe
San Sebastian
GP Quebec

Als we nog eens over een wonderjaar willen spreken, misschien toch best eerst nog eens dit lijstje bekijken.

0
kleomantre 1 april 2021 om 10:53

@Gitan: Vergeet daarbij de ook wat wonderlijke carrière van bv Jelle Vanendert niet als ploeggenoot, met de uitschieter van 2011 en een goed 2012.

0
Martino87 1 april 2021 om 12:49

Ja, 2011 sloeg nergens op, als er een verkeersdrempel op het parcours lag dan was het genoeg voor Gilbert om weg te rijden.

0
Jaap Eden 1 april 2021 om 13:38

Er zijn best wat verklaringen voor Gilbert, die met name naar zijn Belgische dokter wijzen. Ontstekingsremmers worden vaak genoemd. Daardoor kan je een extra versnelling plaatsen, die in combinatie met zijn aangeboren talent onnavolgbaar werd.

Toen hij weg ging uit België, was zijn dominantie plots over. Kon hij lekker cashen bij BMC. Terug bij een Belgische ploeg (en dezelfde dokter) was hij opeens weer een stuk beter.

0
Gelei 1 april 2021 om 14:44

Aah Gilbert 2011. Heerlijk jaar. San Sebastian: 40 sec recht op de pedalen, guidon vanonder, buitenblad, bye bye!

0
lo squalo dello Stretto 1 april 2021 om 09:51

Bedroevend artikel dit.
Snap wel dat hij een 4e had kunnen winnen; toch zeker in de 2 Devolder-edities. Anderzijds won Boonen tal van (semi-)klassiekers doordat zijn ploegmaten de vluchters terug haalden en hij het eenvoudig in de sprint kon klaren.

0
Romāns Vainšteins 1 april 2021 om 10:18

Die eerste sterke Stijn-editie vond ik Devolder echt wel de zege verdienen, hij zat toen ook in Roubaix bij de sterksten. De tweede merkte je echter zeer duidelijk dat hij tegen de wil van Boonen er vandoor ging.

0
Gitan 1 april 2021 om 10:29

Bij zijn 2e zege in 2009 plakte een toen ijzersterke Pozzato ook als een schaduw in Boonens wiel. Volgens mij was het dat jaar gewoon de beste zet om Devolder uit te spelen, hoewel ze bij QS uiteraard liever met Boonen wonnen.

0
Dikke vrouw 1 april 2021 om 09:52

Plande Tom geen comeback net voor corona roet in het eten gooide? Zou mooi zijn als het er nog van komt

0
WernerFranke 1 april 2021 om 11:43

Nee danku.

0
Crown_Collective 1 april 2021 om 09:52

Ik heb ook spijt dat ik de RVV niet vaker gewonnen heb…

0
Baukema Tomoulin 1 april 2021 om 09:55

Misschien had boonen een idividuele sport zoals Tennis moeten gaan doen als hij de conclusie maakt achteraf dat je alles voor jezelf doet. Alsof Devolder ze gestolen heeft? Hij had toch ook superbenen die dagen? Maar Boonens superbenen wegen achteraf zwaarder?

0
bloemist 1 april 2021 om 09:55

In 2010 was Tom al vele kilometers met Fabian in de aanval voor de muur. Heel anders dan er met een beperkte groep er naartoe rijden.Cancellara werd vier keer wereldkampioen en twee keer Olympisch kampioen in het tijdrijden en was die dag gewoon nog een beetje frisser in Geraardsbergen. In 2013 reed Cancellara weg van Sagan op de Paterberg, maar tijdens de editie van 2011 parkeerde Fabian op de Vesten na een gemiste drinkbus.

0
Merlinappa 1 april 2021 om 09:56

Ik heb ook spijt dat ik de Ronde niet vaker won.

0
Derierre de la course 1 april 2021 om 10:11

Dit klinkt een beetje als een uit de context gerukte uitspraak wat in een los artikel geplaatst wordt om zo vlak voor de ronde wat stennis en clickbait te creëren. Lijkt me niet dat jullie dat nog nodig hebben.

0
Derierre de la course 1 april 2021 om 10:12

Sinds wanneer hebben reacties een “je reactie moet nog worden goedgekeurd” termijn?

0
Thijs E 1 april 2021 om 12:54

Je reactie moet goedgekeurd worden verschijnt bij mij als ik “klik beet” wel goed schrijf

ON: Tommeke Tommeke wat doe je nu heeft het hier volgens mij vooral over zichzelf t.o.v. Cancellara en wellicht de spijt van 1 Devolder zege.

0
reusjen 1 april 2021 om 13:18

Heeft WF een algoritme geplaatst om bepaalde reacties te weren?

0
Romāns Vainšteins 1 april 2021 om 13:23

Vast, ze willen niet beticht worden van click bait (wat ook los van elkaar werkt) plaatsen.

0
reusjen 1 april 2021 om 13:29

Iets teveel schandalen deze dagen om het allemaal nog bij te houden;)

0
Japsie 1 april 2021 om 10:16

Boonen heeft ook een jaar of twee terug bij Sporza aangegeven, weliswaar indirect, (werd hier toen zelfs gecorrigeerd door zijn grootste fan, de heer Wuyts), de 2010 editie niet te vertrouwen. Je kunt dit alleen niet hardmaken. Maar met zo’n uitspraak als 2010 was een discutabel jaar kun je niets. Ook slecht doorgevraagd / uitgewerkt overigens.

0
Gelei 1 april 2021 om 10:16

Iets zegt me dat het volledige interview iets genuanceerder is.

Je werkt nooit aan 100% af. You win some, you lose some, maar als kopman over een ganse carriere lijkt het me dat het team jou meer gegeven heeft dan omgekeerd.

Los daarvan is het gewoon aantoonbaar in Tom’s resultaten over het ganse jaar dat hij door tal van zaken gewoon een stapje lager is gaan acteren sinds 2007. De superioriteit van 2005 & 2006 heeft hij enkel nog in 2012 gehad. IMO speelt Cancellara hier maar een kleine rol in. Enkel in 2010 was Tom naar mijn gevoel weer top en heeft Cancellara hem hier wel degelijk een of meer overwinningen gekost.

Maar zoals VespaVanBern zegt, eigenlijk lag de piek van Tom voor die van Cancellara.

0
SpeedyLegs 1 april 2021 om 10:28

Wil een replica van de fiets van Fabian uit 2010 maken maar denk dat de motor niet meer leverbaar is.

0
klootje kriekeljon 1 april 2021 om 10:35

Of je het nu met de motor of met de apotheker doet.. laten we elkaar geen mietje noemen.

0
Koers 1 april 2021 om 11:18

Ik heb de daadwerkelijke fiets van Fabian, maar helaas worden de accu’s niet meer gemaakt en hij staat dus stof te happen in het schuurtje. Denk dat ik nu maar voor een Stella ga.

0
reusjen 1 april 2021 om 10:45

Dit gevoel heb ik nou ook! Wat als ik gewoon wat vaker de RvV had gewonnen, of de Tour voor mijn part. Wat als die eikels van clubrenners mij wat vaker hadden laten winnen, dan zat een profcontract er wel in, daar ben ik nu wel achter..

0
jappe666 1 april 2021 om 10:50

Het ging er waarschijnlijk over dat hij alleen recordhouder had kunnen worden.
Dan is het toch logisch dat Boonen aanhaalt dat hij er nog een paar anderen had kunnen winnen?

Devolder (2x) en Gilbert (1x) wonnen hem met Boonen als ploegmaat, in de editie van Nuyens komt hij net dat tikje tekort om een weggereden groepje van 3 terug te halen omdat zijn ploegmaat Chavanel erbij zit en die editie van Cancellara in 2010 is nog altijd onderwerp van discussie.

0
CechRepublic 1 april 2021 om 11:08

In het jaar dat Gilbert won werd Boonen 37e op 3.30. Ik denk dat het moeilijk vol te houden is dat hij die editie had kunnen winnen, zeker gezien de rest van de resultaten dat jaar.

0
Lendilonus 1 april 2021 om 11:26

Die editie van Gilbert had hij dacht ik pech met een ketting die er volgens mij op de Taaienberg afliep. Wel jammer om de afgunst vanuit het Belgische kamp(of iig het kamp Boonen en Wuyts) op Cancellara te zien, Boonen kan het nog steeds niet hebben dat een buitenlandse renner uit zijn eigen tijd op zijn terrein zijn gelijke was. Overigens wel opvallend om al die insinuaties over Cancellara te lezen terwijl van beide heren maar 1 een positieve plas heeft ingeleverd en dat is niet de Zwiters

0
Gelei 1 april 2021 om 11:29

"Spijt" lijkt me wel een bizarre woordkeuze; alsof hij iets fouts gedaan heeft.

Maar als we de ideale "wat als" scenarios gaan bovenhalen, dan had Museeuw er 5 of 6 gewonnen.
– 94: sprint tegen Bugno wint hij 9/10 altijd
– 96: slepend achterwiel op de Kloosterstraat; was zonder twijfel mee met Bartoli op de Muur. Varkentje wassen in de sprint.
– 97: Boscardin rijdt Museeuw aan in aanloop naar Berendries; alle kansen op winst weg. Had sowieso een hoofdrol gespeeld.

0
Rendo 1 april 2021 om 11:14

Benieuwd naar het hele interview…

0
La Primavera 1 april 2021 om 11:46

Dit artikel lijkt me compleet uit context gerukt te zijn. Anders zijn dit nogal domme uitspraken en van weinig respect getuigen. Spijt hebben dat je niet vaker een monument hebt gewonnen is gewoon arrogant. Spijt hebben dat je in het defensief rijdt omdat een ploeggenoot kan winnen laat inderdaad zien dat je alleen met jezelf bezig bent. En tja.. het stukje over Cancellara roept alleen weer speculatie op geen idee of hij doelt op het zogenaamde motortje.

Maar goed.. dit is of een enorm slecht artikel of Boonen heeft zichzelf weer eens compleet belachelijk gemaakt.

EDIT: Zou zomaar een mislukte 1 april grap kunnen zijn van Boonen/Wielerflits

0
KnightBiker 1 april 2021 om 12:38

Het staat er inderdaad nogal krom, maar: hij heeft zelf spijt terwijl je zelf geen spijt kan hebben van iemand die de boel bedondert, dat heb je niet in de hand. Kortom men wil het motortje van Cancellara er in lezen, maar het staat er echt niet.

0
Limal 1 april 2021 om 12:12

Ik zou graag de integrale geluidsopname horen van dit interview want Boonen drukt zich doorgaans toch net iets beter uit dan uit deze knip-en-plak previews blijkt…

0
theking 1 april 2021 om 13:29

Ik heb ook spijt dat ik de ronde niet 4 of 5 x heb gewonnen. Misschien toch renner moeten worden ipv in de zetel te kijken naar de koers;-)

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone