Tolhoek over verliezen roze trui: “Aan het plan gehouden”

donderdag 16 mei 2019 om 18:02
Tolhoek over verliezen roze trui: “Aan het plan gehouden”

foto: Cor Vos

Antwan Tolhoek zag ploeggenoot Primož Roglič de roze trui verspelen, maar rouwig was hij daar niet om. “We hebben ons aan het plan gehouden”, zo vertelt de klimmer aan Eurosport. “Het gaat uiteindelijk om de derde week.”

Jumbo-Visma controleerde vandaag opnieuw de wedstrijd, maar gaf ook de nodige ruimte aan een kopgroep van elf renners. Hierdoor wist Valerio Conti naar het roze te fietsen. “We hebben ons gehouden aan het plan”, zo doelt Tolhoek op het met opzet verliezen van de leiderstrui.

“Als we het erg hadden gevonden, hadden we wel een andere tactiek gekozen. We hebben de afgelopen dagen genoten van het roze, maar het gaat om de derde week. Ik hoop dat Primož later in de Giro de trui weer pakt”, aldus Tolhoek, die zijn kopman overigens nog zal vallen.

Over val Roglič: “Alleen maar schaafwonden”
“Er was een grote valpartij en Primož was daarbij betrokken. Gelukkig heeft hij alleen maar schaafwonden, dus het valt allemaal wel mee. Ik ben na de val bij hem gebleven, om hem terug te brengen naar het peloton.” In het klassement staat Roglič op meer dan vijf minuten van Conti.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Rhohan 16 mei 2019 om 18:18

Hopelijk blijft Oomen wel hoog in het klassement staan of gaat ie het in elk geval proberen. Die kan wel weer een leuke top 10 rijden op deze manier.

Tinus1984 16 mei 2019 om 19:00

Heerlijk zn plan als vandaag. Genoeg tijd verloren om zondag tijd te pakken op de belangrijkste mannen weer zonder gelijk weer in het roze te komen

Jandepandaman 16 mei 2019 om 20:36

Exact wat ik ook dacht, uitlopen zonder de koers te hoeven dragen. Perfect uitgespeeld inderdaad

Gilberto 17 mei 2019 om 09:51

De koers dragen, wat een onzin is dat toch..

Headlines

Materiaalzone

Populair