Tizza triomfeert in Sibiu Cycling Tour, Rivera nog steeds aan de leiding

Tizza triomfeert in Sibiu Cycling Tour, Rivera nog steeds aan de leiding

foto: Cor Vos (archief)

zaterdag 6 juli 2019 om 15:04

Marco Tizza heeft de derde etappe in de Sibiu Cycling Tour op zijn naam geschreven. De coureur van Amore&Vita-Prodir klopte de Hongaar Attila Valter bovenop de klim naar Paltinis in een sprint-a-deux. Leider Kevin Rivera kwam negen seconden na de winnaar over de streep en zodoende behield hij zijn leiderstrui.

De derde etappe in de Sibiu Cycling Tour was weliswaar minder zwaar dan de tweede etappe met aankomst Bâlea Lac, maar toch moesten de klassementsrenners op hun hoede zijn. De slotklim naar het skiresort Paltinis nodigde namelijk uit tot tijdsverschillen.

Mel van der Veekens toont zich
Zeven coureurs kozen het hazenpad in de openingsuren van de etappe. Mel van der Veekens zorgde in deze kopgroep voor de Nederlandse inbreng, terwijl ook Ivan Martinelli, Michael Kukrle, Danilo Celano, Joel Suter, Ziga Groselj en Dario Puccioni zich in deze groep bevonden. Hun maximale voorsprong? Die bedroeg vier minuten.

Danilo Celano lijkt etappe te gaan winnen, ploeggenoot Marco Tizza maakt het af
Op voorhand leken de zeven koplopers kansloos te zijn voor de etappezege. Toch wist de Italiaan Celano een heel eind te komen. De coureur van Amore&Vita-Prodir had in de laatste vijftien kilometer zijn vluchtkompanen achtergelaten, waarna hij solo aan de slotklim begon.

Een voorsprong van één minuut wist de Italiaan geruime tijd vast te houden. Sterker nog, met een voorsprong van vijftien seconden begon hij aan de laatste kilometer. Daar stortte hij in. Celano werd eerst in de kraag gegrepen door Valter, gevolgd door zijn ploeggenoot Tizza. Gelukkig voor Celano wist zijn ploeggenoot het vervolgens af te maken, waardoor er toch nog feest gevierd kon worden in de bus van de continentale wielerformatie.

Kevin Rivera blijft leider
Rivera kon de versnelling van Valter in de slotkilometer niet volgen. Zijn leiderstrui kwam echter niet in gevaar. In het klassement bedraagt zijn voorsprong op zijn naaste belager en ploeggenoot Daniel Munoz nog altijd zeventien seconden.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone