Titelverdediger Richie Porte: “Bescheiden ambities voor Tour de Romandie”

zaterdag 21 april 2018 om 15:30
Titelverdediger Richie Porte: “Bescheiden ambities voor Tour de Romandie”

foto: Sirotti

Richie Porte is door zijn ploeg BMC aangewezen als kopman voor de Tour de Romandie. De 33-jarige Australiër pakte vorig jaar de eindwinst door in de afsluitende tijdrit de leiderstrui te ontfutselen van Simon Yates. Toch reist hij met bescheiden ambities af naar Zwitserland.

“Ik leg dit jaar niet al te veel druk op mezelf in de Tour de Romandie, omdat ik niet echt weet wat mijn vorm is”, meldt Porte. “Hoewel ik dit jaar bescheiden ambities heb, is het een koers waar ik van geniet, dus ik ben er klaar voor om 100 procent ervoor te gaan. Ik denk dat we met een sterke groep renners aan de start staan, ik kijk ernaar uit om te starten.”

De Australiër wordt ondersteund door onder anderen Tejay van Garderen, die zo lang mogelijk zijn kopman moet bijstaan. Rohan Dennis zet in de Zwitserse rittenkoers de puntjes op de i voor de Giro d’Italia en hij mikt op de proloog over vier kilometer.

Infectie
Porte begon het seizoen sterk met een tweede plaats in de Tour Down Under. In de Ronde van de Algarve kwam hij er met een 27e plek niet aan te pas. De Australiër liep er een infectie aan de luchtwegen op, waardoor hij Tirreno-Adriatico oversloeg. Hij maakte zijn rentree in het peloton in de Ronde van het Baskenland, waar hij in de slotetappe moest opgeven.

Eerder deze week bereidde hij samen met Greg Van Avermaet en Van Garderen de kasseienrit voor, die komende zomer deel uitmaakt van de Tour de France. Klassiekerspecialist Van Avermaet toonde de Australiër en de Amerikaan op welke kasseistrook ze waar moeten rijden, hoeveel druk ze in hun banden moeten pompen en hoe ze bepaalde bochten moeten aansnijden.

Selectie flag-us BMC Racing Team voor de flag-ch Tour de Romandie
flag-au Richie Porte
flag-ch Tom Bohli
flag-au Rohan Dennis
flag-ch Kilian Frankiny
flag-us Joey Rosskopf
flag-us Tejay van Garderen
flag-ch Danilo Wyss

Dit artikel delen:

2 Reacties

Jphernam7046 21 april 2018 om 15:32

Ik denk dat tejay van Garderen meer kans maakt op een goede klassering

Polleke 21 april 2018 om 18:13

Porte mag zo stilaan weer eens wat presteren….weer alles op de Tour lijkt me een risico gezien zijn brokkenparcours….

Headlines

Materiaalzone

Populair