Titelverdediger Dumoulin: “Moet in het tweede gedeelte tijd pakken”
foto: Sirotti
woensdag 26 september 2018 om 08:28

Titelverdediger Dumoulin: “Moet in het tweede gedeelte tijd pakken”

Tom Dumoulin hoopt vanmiddag zijn wereldtitel in het tijdrijden te prolongeren. De Nederlander weet waar hij het verschil moet maken. “Ik hoop dat ik tijd kan terugpakken in het laatste deel, dat serieus lastig is”, zo laat hij weten aan de NOS.

Dumoulin kijkt naar eigen zeggen uit naar het WK, ondanks een zwaar seizoen. “Ik had het na de Tour fysiek wel even moeilijk: ik was echt naar de klote. Ik heb de draad echter al snel weer opgepakt. Ik heb zin om iets van het WK te maken”, zo laat hij weten.

De 52,5 kilometer lange tijdrit van Alpbachtal Seenland naar Innsbruck kent twee gezichten. Na een vlakke openingsfase staat er met de Gnadenwald (5 km aan 7,11%) een serieuze beklimming op het programma. “Daar moet ik tijd terugpakken. De eerste dertig kilometer zijn vlak, daar verwacht ik wel wat tijd te verliezen.”

“De beklimming is echter serieus lastig. Dat is dan ook super voor mij”, aldus Dumoulin. De titelverdediger begint om 15.40 uur aan zijn tijdrit.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
26 september 2018 09:38
Tom kan zijn kwaliteiten altijd goed inschatten. Ik denk ook dat hij op het eerste gedeelte tijd zal verliezen op Dennis, maar die kan hij op de klim weer terugpakken. Dennis heeft het ook nog altijd niet bewezen over lange afstand.
26 september 2018 09:51
Mogen ze eigenlijk van fiets wisselen? Dat lijkt me met zo'n klim het overwegen waard..
    26 september 2018 09:56
    Eindelijk ! Ik dacht al : wanneer beginnen ze hier op het forum over een mogelijke fietswissel voor de klim ? hahahaha XD Vorig jaar oeverloos over geleuterd, maar het bleek voor TD wel een gouden zet te zijn geweest, dus ja waarom niet hé
    26 september 2018 10:31
    Alleen was vorig jaar de finish bergop. Nu moet je na de top nog een heel stuk waardoor je weer een 2e fietswissel zou moeten doen. Dat is dan zo'n 30 seconde verlies bij elkaar naast ritme verstoring.

    Ik denk daarom dat er veel minder renners wisselen t.o.v. vorig jaar.
    26 september 2018 10:34
    Panclaro:
    Dumoulin wisselde vorig jaar niet van fiets. Volgens mij alleen Roglic van de favorieten
    26 september 2018 10:46
    @ Merlinappa : sorry, klopt, wist wel nog dat er vooraf een hele heisa rond gemaakt was haha
26 september 2018 13:44
Ik denk niet dat een fietswissel een voordeel is op deze track. De klim is heel lastig, maar daarna volgt nog een vrij lang stuk waar je met de tijdritfiets veel voordeel kan halen t.ov. een wegfiets.

Reacties zijn gesloten.