Timothy Dupont nog altijd zonder ploeg: “De wielersport kent geen genade”

dinsdag 15 november 2022 om 17:06
Timothy Dupont nog altijd zonder ploeg: “De wielersport kent geen genade”

foto: Cor Vos

Het is maar de vraag of Timothy Dupont volgend jaar nog deel zal uitmaken van het peloton. De 35-jarige Belgische sprinter is nog altijd op zoek naar een nieuwe ploeg, nadat hij geen contractverlenging kreeg bij Bingoal Pauwels Sauces WB. “De koers is hard”, concludeert Dupont in gesprek met Sporza.

De ervaren Dupont kende dit jaar op menselijk vlak zeer moeilijke momenten. De Belg verloor dit jaar op zeer korte tijd zijn vader en beide schoonouders. “Mentaal was dat heel moeilijk. Ik heb me daar over kunnen zetten en heb ondanks alles nog vrij goed gereden.” Zo won hij vrij kort na het verlies een etappe in de ZLM Tour. Dupont versloeg er bovendien niet de minste namen met Elia Viviani, Olav Kooij en Jakub Mareczko.

Verder snelde hij nog naar ereplaatsen in onder meer de Ronde van Valencia, de Dorpenomloop van Rucphen (3e), de Bredene Koksijde Classic (6e), Veenendaal-Veenendaal Classic (5e), het Belgisch kampioenschap (7e) en het Kampioenschap van Vlaanderen (5e), maar het bleek tot zijn eigen verbazing niet genoeg voor een verlenging van zijn aflopende contract bij Bingoal Pauwels Sauces WB. “Dat was een verrassing voor mij.”

“Want na alles wat ik had meegemaakt, deed ik het al bij al nog goed. Er werd me ook een tijdje gezegd dat ik lead-out zou worden voor iemand, maar die renner is uiteindelijk niet naar onze ploeg gekomen. Dus die rol was dan plots overbodig. De koers is hard. Nu blijkt nog maar eens dat men in de wielersport geen genade kent.”

“Ik denk dat ik zeker nog een jaar of vier op het hoogste niveau kan meedoen”
Dupont is momenteel angstvallig op zoek naar een nieuwe werkgever, maar kreeg telkens nul op het rekest. “Als sprinter kom ik niet meer in beeld. Ik heb me dan als lead-out aangeboden bij ploegen, maar ook dat had weinig succes. De meeste ploegmanagers geven mijn leeftijd als reden aan, maar ik denk dat ik zeker nog een jaar of vier op het hoogste niveau kan meedoen, vooral omdat ik later profrenner ben geworden.”

De rappe man hoopt toch nog zijn carrière te kunnen voortzetten. “Ik ben een sfeermaker binnen de ploeg, heb veel ervaring, kan goed sturen en veel punten sprokkelen. Ik train nog altijd als een prof. Hier en daar zou er nog plaats zijn bij een team. Maar we zijn al half november, dan wordt het moeilijk om nog prof te blijven. Ik sta voor alles open en zal naar alles luisteren. Maar op een bepaald moment zal ik moeten beslissen. Als ik tegen 1 december nog altijd geen team heb, dan is het wel duidelijk.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

MZ89 15 november 2022 om 17:48

Nou Tietema, je voormalig ploeg genoot zoekt nog een leuke ploeg!

2
Zwarte Trui 15 november 2022 om 21:27

Nu zelfs nog ploeggenoot

0
Massimo Bataille 15 november 2022 om 17:13

Kan toch niet zijn dat er geen enkele ploegleider deze man in zijn ploeg wil opnemen?
Bewijst nog steeds een goede sprinter te zijn die meer dan degelijke resultaten rijdt.
Is me zowiezo altijd als een sympathieke man overgekomen en wil zich altijd schikken naar de ploeg ( ook nu wil hij leadout zijn).
Looneisen zullen ook wel niet zo overdreven zijn.

Leeftijd mag toch geen probleem zijn, hij verwacht denk ik geen contract van 3 jaar…

1
Maillot à Pois 15 november 2022 om 17:41

Dat vind ik ook, hij scoort nog steeds elk jaar een mooie aantal punten.
Heel wat ProTeams kunnen iemand als hij m.i. wel gebruiken. Zelfs Lotto zou er gebaat bij zijn denk ik.

0
Lo squalo del lago di confine 15 november 2022 om 17:52

Buiten Belgie en de Belgische ploegen om hoeveel vraag is er naar een 35 jarige Belgische sprinter die geen waarde heeft voor jouw "buitenlandse" sponsor? Ik denk helaas geen…

0
Spurter 15 november 2022 om 18:22

Ach, als je ziet wat voor renners Tudor en co binnen halen. Dupont zou daar niet misstaan.

0
Maillot à Pois 15 november 2022 om 19:12

@losqualo
Als je punten pakt in deze tijden ben je toch interessant ongeacht je nationaliteit. Zo’n Q.365 bvb wil doorgroeien naar de WT binnen 3 jaar en zal daarvoor punten moeten scoren. Ik zie Dupont daartoe meer in staat dan het merendeel van hun huidige selectie, inclusief de Belg die ze wel aantrokken, Tom Devriendt.

0
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 15 november 2022 om 20:07

Nu ze zich Cavendish niet meer kunnen veroorloven, zal B&B wel voor Dupont gaan.

0
Adorni 16 november 2022 om 09:22

Ik vind het frappant dat Dupont moet vertrekken bij WB. Hij leek perfect bij die ploeg te passen, voor de sfeer te zorgen en tegelijk ook voor de resultaten te zorgen.

0
MarcoPantani 16 november 2022 om 09:32

Raar verhaal idd, als je zo iemand steeds een jaarcontract geeft, kun je per jaar beoordelen of hij nog goed genoeg is. Ook een prima uithangbord voor zo’n ploeg met prima resultaten. Sommige teams denken ineens dat ze TJV zijn geworden. Bas, neem m op je in je team!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone