Tim Wellens richt zich in 2019 weer op de Tour de France

Door , zondag 16 december 2018 om 09:46
Tim Wellens richt zich in 2019 weer op de Tour de France

foto: Sirotti

Tim Wellens zal zich in 2019 weer richten op de Tour de France. Dit heeft de Belg laten weten aan Het Laatste Nieuws. Wellens gaf dit seizoen nog de voorkeur aan de Giro d’Italia. Daarnaast hoopt de renner van Lotto Soudal in april weer te schitteren in de Ardennen.


Wellens reed twee keer eerder de Tour, maar zonder succes. In 2015 eindigde hij slechts als 129e in het eindklassement, terwijl hij in 2017 zelfs moest opgeven. In beide rondes speelde de hitte hem parten. “Een probleem dat nog niet volledig is opgelost, maar wat ik nu wel onder controle heb. We proberen mijn lichaam zoveel mogelijk af te koelen in extreem warme omstandigheden.”

De vraag is waarom Wellens dan toch naar de Tour gaat, en niet opnieuw de voorkeur geeft aan de Giro. Dit jaar was hij succesvol in de Italiaanse ronde, met winst in de vierde etappe. “De Tour is gevaarlijk en hectisch, en weinig renners gaan er met plezier heen. Maar het is ook de belangrijkste wedstrijd van het jaar”, geeft hij als reden.

Daar komt nog bij dat de start van de 106e editie van de Tour in Brussel is. “Ik ben er dan ook graag bij. Ik heb er zin in, dus heb ik ook zelf gevraagd of ik de Tour opnieuw mag rijden”, aldus Wellens.

Geen Ronde van Vlaanderen
De 27-jarige renner zal zijn seizoen traditioneel beginnen op Mallorca. Dit betekent dat hij toch niet kiest voor een Argentijns seizoensdebuut, zoals eerder werd gemeld. Hierna volgen de Ster van Bessèges, de Ruta del Sol en de Omloop het Nieuwsblad. Wellens wil vervolgens schitteren in Parijs-Nice. “Ik ga daar weer voor een klassement.”

Na de Franse rittenkoers richt hij zijn vizier op de Ardennenklassiekers. Dit betekent dat hij de Ronde van Vlaanderen niet zal betwisten. “Ik heb er even over nagedacht, maar het is niet de meest ideale voorbereiding op de Waalse klassiekers.” Hij zal in aanloop naar de klassiekers de Ronde van Catalonië rijden.

In voorbereiding op de Tour kiest hij verrassend voor de Rondes- van Noorwegen en België, en dus niet voor een geijkte aanloop via het Critérium du Dauphiné of de Ronde van Zwitserland.

Programma flag-be Tim Wellens voor 2019
flag-es Challenge Mallorca (31 januari-3 februari)
flag-fr Ster van Bessèges (7-10 februari)
flag-es Ruta del Sol (20-24 februari)
flag-be Omloop het Nieuwsblad (2 maart)
flag-fr Parijs-Nice (10-17 maart)
flag-es Ronde van Catalonië (25-31 maart)
flag-be Brabantse Pijl (17 april)
flag-nl Amstel Gold Race (21 april)
flag-be Waalse Pijl (24 april)
flag-be Luik-Bastenaken-Luik (28 april)

flag-no Ronde van Noorwegen (29 mei-2 juni)
flag-be Ronde van België (12-16 juni)
flag-fr Tour de France (6-28 juli)

Dit artikel delen:

2 Reacties

Samlambeej 16 december 2018 om 11:11

Zijn er komend seizoen in de Tour meer puncheur etappes dan in de Giro? Afgelopen seizoen heeft hij het prima gedaan met mooie overwinningen gespreid van Mallorca tot aan zijn Giro-etappe. Verwacht ook niet dat hij de Tour zal uitrijden en vind het dan ook een goede beslissing om zich niet overkop te rijden in de Dauphiné of Zwitserland.

Veloburto 16 december 2018 om 13:22

Is dit niet meer een artikel voor wielerflits.be? Goede renner hoor, maar toch ook weer geen topper

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.