Tim Wellens over programmaswitch: “Ronde betere voorbereiding op Amstel en Brabantse Pijl”

Tim Wellens over programmaswitch: “Ronde betere voorbereiding op Amstel en Brabantse Pijl”

© Cor Vos

zondag 3 april 2022 om 10:45
Interview

Aanvankelijk zou Tim Wellens de Volta Limburg Classic rijden, maar door de goede waarden die hij op training haalt, drong de Limburger er bij de ploegleiding van Lotto Soudal op aan om de Ronde van Vlaanderen te rijden. “Een koers van 260 kilometer in de benen hebben, is nooit slecht als voorbereiding.”

De hoofddoelen van Tim Wellens blijven de Amstel Gold Race en de Brabantse Pijl, zegt hij tijdens een online persmoment. Dat zijn de koersen die hem het beste liggen, al wil hij er ook in Luik-Bastenaken-Luik wel staan. “Maar in overleg met mijn trainer werd beslist om de Ronde van Vlaanderen te rijden in plaats van de Volta Limburg Classic in de aanloop naar die doelen.”

“En omdat ik dan de Ronde reed, vonden ze bij de ploeg dat ik ook Dwars door Vlaanderen aan mijn programma kon toevoegen.” Al tankte Wellens woensdag weinig vertrouwen tussen Roeselare en Waregem. “Klopt. Eerst reed het groepje met Victor (Campenaerts, red) weg, zeg maar de sterkste renners in koers. Daarna, op de Trieu, reed een tweede groepje weg. Ik zat voorin, het hoofd zei om mee te gaan, maar de benen protesteerden.”

Deukje in zelfvertrouwen
“Toch een tegenvaller”, vindt Wellens. “Een gemiste opportuniteit. Niet dat ik me nu grote zorgen maak, maar het is wel een deukje in het zelfvertrouwen, want op training liep alles bijzonder goed. Ik was liever met een beter resultaat naar de Ronde afgezakt.”

Het zorgt er wel voor dat Wellens in de Ronde van Vlaanderen vooral in een dienende rol van start zal gaan. “Victor heeft woensdag getoond dat hij met de besten mee kon. Oké, de Ronde is langer, maar hij mag met vertrouwen van start. Dwars door Vlaanderen liegt niet, de samenstelling van de kopgroep loog ook niet. Die mannen zaten voorin omdat ze de beteren waren. Victor zal zelf ook vertrouwen getankt hebben. Ik kan hem helpen door zo lang mogelijk aanwezig te zijn in de finale.”

Anticiperen
“Of we gebaat zijn met anticiperen? We moeten sowieso niet te lang wachten. Natuurlijk wil ik ook wel anticiperen, maar dat gaat het halve peloton willen. Als Van der Poel en Van Aert – als die hersteld is – gaan, kunnen er maar weinig mee. Ik heb op tv ook gezien hoe indrukwekkend Wout die hellingen oprijdt. Maar inderdaad, de koers mag snel openbreken.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Romāns Vainšteins 1 april 2022 om 13:38

Lijkt mij ook. Sowieso als halve Vlaem en halve Waal dient Wellens elk jaar gewoon de ronde en LBL te rijden, kwestie van respect. In beide koersen kan hij ook nog eens frank en vrij als verdere outsider, zonder druk of panisch verwachtingspatroon, rijden.

Nu wordt het ook nog eens smerig koud en Bettiol is ook maar één x in de top 10 geeindigd.

0
TP85 1 april 2022 om 13:45

Ik gun Wellens van harte om goed te presteren tijdens de AGR, zou mooi zijn als hij à la oud-ploeggenoot Vanendert 2e plek kan bemachtigen. Of RvV een logische switch is vraag ik me af; wel qua afstand en niveau, maar excelleren tijdens Volta Limburg Classic vlak voor AGR in hetzelfde gebied was misschien wel beter voor zijn moraal. Het is in ieder geval wel meer het weer voor Wellens deze en volgende week qua temperatuur, dus wie weet!

0
Kopinkas 1 april 2022 om 13:46

Timmeke Timmeke toch, de Ronde rijden als voorbereiding. Kan het blasfemischer?

0
Polleke 1 april 2022 om 15:45

Zou per direct uitkijken naar een andere trainer…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone