Merlier verslaat Cavendish en Groenewegen in Memorial Rik Van Steenbergen

zondag 9 oktober 2022 om 16:43
Merlier verslaat Cavendish en Groenewegen in Memorial Rik Van Steenbergen

foto: Cor Vos (archief)

Tim Merlier heeft in stijl afscheid genomen als renner van Alpecin-Deceuninck, zoals hij zelf vooraf hoopte. De Belg won zondag de Memorial Rik Van Steenbergen. De Belgisch kampioen klopte in de massasprint Mark Cavendish en Dylan Groenewegen.

De Memorial Rik Van Steenbergen werd in 2020 en 2021 niet verreden, maar stond nu weer op de kalender. Het parcours was ditmaal 175 kilometer lang. Eerst werd tweemaal een lange lus verreden, daarna volgenden vier korte rondes in en rond Arendonk. Onderweg lagen geen noemenswaardige obstakels: het parcours was biljartvlak.

Kopgroep van zeven
Nadat het startschot klonk, zagen we een groot gevecht om in de vlucht van de dag te komen. Uiteindelijk slaagden zeven renners erin om weg te komen: Sébastien Grigard, Roger Kluge (Lotto Soudal), Joyce Colin (Human Powered Health), Ward Vanhoof (Sport Vlaanderen-Baloise), Stijn Daemen (BEAT Cycling), Thijs De Lange (Metec-Solarwatt) en Nick Van der Meer (Volkerwessels). Na de twee lange rondes hadden zij een voorgift van twee minuten.

De kopgroep in beeld – foto: Cor Vos

Vooraan het peloton zagen we onder anderen Alpecin-Deceuninck, dat in functie van Tim Merlier de koers controleerde. Ook Quik-Step-Alpha Vinyl (in dienst van Mark Cavendish) en BikeExchange-Jayco (Dylan Groenewegen) deden hun portie van het werk. Aldus hadden de vluchters nooit een reële kans om het te halen. Ze bleven nog lang vooruit, maar bij het ingaan van de laatste ronde – met nog twaalf kilometer te gaan – was de algemene hergroepering een feit. We kregen een massasprint.

Merlier klopt Cavendish
Mark Cavendish ging die sprint van vroeg aan en hield lang stand, maar uiteindelijk kwam Tim Merlier er voorbij. De Belgisch kampioen pakte de zege. Cavendish moest genoegen nemen met de tweede plek, Dylan Groenewegen werd derde.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

6 Reacties

zietemgaan 9 oktober 2022 om 17:27

En waar gaat Cavendish nu naartoe?

1
Mr. Tornado 9 oktober 2022 om 17:30

Naar huis.

1
froxynoodles 10 oktober 2022 om 09:14

kan cav niet gewoon bij Alpecin aan de bak?

0
Ronellenfitsch 9 oktober 2022 om 17:01

Een massasprint, die hadden we nog niet gehad in de Belgische en Franse koersen dit najaar …

-1
Maillot à Pois 9 oktober 2022 om 19:17

Toch een podium waar menig organisator voor zou willen tekenen.

0
Gebruikersnaam 9 oktober 2022 om 17:06

Zou Alpecin het nu jammer vinden dat hij toch nog koersen heeft gewonnen of zouden ze ’t jammer vinden dat ze hem in zijn laatste halve seizoen voor de ploeg niet beter hebben ondersteund?

-1

Net binnen

Populair

Materiaalzone