Tim Merlier sprint naar zesde plek in Gent-Wevelgem: “Was niet super”

zondag 27 maart 2022 om 17:50
Video

Tim Merlier won de pelotonsprint in Gent-Wevelgem, maar moest genoegen nemen met de zesde plaats. De mede-kopman van Alpecin-Fenix zag de winst gaan naar Biniam Girmay, die de beste was vanuit een vluchtgroep, terwijl Søren Kragh Andersen in de finale nog uit het peloton wegreed. “Ik was zeker niet super”, vertelt Merlier aan Sporza.

“Ik kon niet over de limiet gaan, zeker niet op de kasseien. De passages op de Kemmel waren zeker niet goed genoeg”, legt Merlier uit na afloop van de voorjaarsklassieker. Uiteindelijk kwam hij na goed werk van zijn ploeg terug in het peloton. “Ik weet dat mijn wattages nog goed kunnen zijn, dus dit is wel zonde.”

Een viertal, bestaande uit Girmay, Christophe Laporte, Jasper Stuyven en Dries Van Gestel, ging uiteindelijk sprinten om de zege. “Ik denk dat zij misschien de besten waren in de koers. Als je met vier voorop kan blijven… Wij hebben ook niet stilgezeten daarachter. Het waren niet de minsten voorop. Dat Girmay wint, is mooi voor hem. Als je nu al direct zo’n wedstrijd kan winnen. Hij is zeker en vast een mooie winnaar.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Alfons Haavers 27 maart 2022 om 18:33

Altijd moeilijk om te organiseren in zo’n achtervolgende groep waar veel lieden al op hun tandvlees zitten, maar toch vreemd dat Philipsen (of Merlier) aan het eind niet nog mee hielp met Gianni Vermeersch (bij wie er duidelijk niet veel meer op zat) om de vluchters terug te pakken. Hadden toch een mooie kans gehad op winst in een sprint.

0
Baard 27 maart 2022 om 19:15

Als Merlier zich niet top voelde, had hij moeten knechten. Nu is het twee keer niks

0
master-pieter 27 maart 2022 om 21:19

Mwoah. Hij werd gewoon 6de. Eindigt als sprinter wel redelijk dichtbij. Gewoon mooi gedaan

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone